Kadir Şeker'in tahliye edilmesine yapılan itirazları nasıl değerlendiriyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kadir Şeker'e kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmişti ancak daha sonra haksız tahrik nedeniyle 15 yıla indirildi ve iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü. Yeniden yargılandığı süreçte ise cezası 10 yıl 10 ay olarak belirlendi fakat yapılan itirazlar sonucunda en sonunda tahliye kararı çıktı. Tahliye kararına ise şu an itirazlar yapılıp yeniden tutuklanması talep ediliyor.
  • Kadir Şeker'in tahliye kararını ve bu karara karşı yapılan itirazları nasıl değerlendiriyorsunuz?​
  • O gün yanında bıçak taşımıyor olsaydı, yaşanan tartışma yine de cinayetle sonuçlanır mıydı?​

kadir-seker-tahliye-oldu_6c15c.jpg

olaydan bağımsız, adaletin sosyal medya tepkilerine göre tecelli etmesi / etmemesi hoş bir durum değil..
Soysal medya baskısı bir tarafa, bazı insanların, birilerini öldürmek / öldürtmek için bu tip bir olayı bahane edip etmeyeceğini bilemiyoruz.

Soysal medya baskısı bir tarafa, bazı insanların, birilerini öldürmek / öldürtmek için bu tip bir olayı bahane edip etmeyeceğini bilemiyoruz.
suistimal edileceğinden hepimiz eminiz. kadir şeker davası bir istisna olmayacak bunda sonra sık sık böyle şeyler duyacağız.

Tahliye edilmesini mi yoksa tekrar tutuklanması için yapılan itirazı mı olumlu buluyorsun?
Tahliyesini olumlu buluyorum çünkü kadına şiddet olaylarını azaltabilir, toplum olarak daha çabuk müdahale ederiz bu tür olaylara, diğer yandan baktığın zaman öldürülen kişi de bir ana kuzusu ama yapacak bir şey yok bu saatten sonra

Kadir Şeker’in tahliyesine itiraz edildi
Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve kararı Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker'in tahliye edilmesine Duran'ın aile avukatları, yasal haklarını kullanarak itirazda bulundu.

Tahliyesini olumlu buluyorum çünkü kadına şiddet olaylarını azaltabilir, toplum olarak daha çabuk müdahale ederiz bu tür olaylara, diğer yandan baktığın zaman öldürülen kişi de bir ana kuzusu ama yapacak bir şey yok bu saatten sonra
Yanında bıçak olmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Bıçağı olmasaydı yine de müdahale eder miydi sence? Bıçak taşımaktan cesaret almış olabilir mi?

columbia-company-fst-1111d.jpg

Yanında bıçak olmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Bıçağı olmasaydı yine de müdahale eder miydi sence? Bıçak taşımaktan cesaret almış olabilir mi?

columbia-company-fst-1111d.jpg

Olan olmuş artık bıçak olmasaydı eder miydi etmez miydi bilemiyorum akrabam değil ki kadkr şeker

Olan olmuş artık bıçak olmasaydı eder miydi etmez miydi bilemiyorum akrabam değil ki kadkr şeker
Bıçak olmasaydı yanında, belki de sadece polis çağıracaktı ya da engellemek istese bile en azından cinayet yaşanmayacaktı.

Bıçak olmasaydı yanında, belki de sadece polis çağıracaktı ya da engellemek istese bile en azından cinayet yaşanmayacaktı.
Belki de varsayımlar, belki de polis gelene kadar adam kadını öldürecekti bu sefer ne diyecektin

Belki de varsayımlar, belki de polis gelene kadar adam kadını öldürecekti bu sefer ne diyecektin
Kadına şiddeti önlemek için gerekli olan "İstanbul Sözleşmesi" iptaline ses etmiyor ancak şiddete çözüm olarak da şiddet uygulayan kişinin bıçaklanmasını daha mı mantıklı buluyorsun?

Polis gelene kadar ne olacağını hiç kimse bilemez ancak taraflardan birinde silah varsa cinayetle sonuçlanma olasılığı yüksektir.

Parkta kavga eden bir çiftin yanına gidip kavgayı ayırmaya çalışmak başkadır, bıçağı alıp kalbine saplamak ise çok başkadır. İyilik yapmak isterken can almış oldu ve birilerinin de canını yaktı.

Tahliye kararına itirazı bu sebeple haklı buluyorum.

Kadına şiddeti önlemek için gerekli olan "İstanbul Sözleşmesi" iptaline ses etmiyor ancak şiddete çözüm olarak da şiddet uygulayan kişinin bıçaklanmasını daha mı mantıklı buluyorsun?

Polis gelene kadar ne olacağını hiç kimse bilemez ancak taraflardan birinde silah varsa cinayetle sonuçlanma olasılığı yüksektir.

Parkta kavga eden bir çiftin yanına gidip kavgayı ayırmaya çalışmak başkadır, bıçağı alıp kalbine saplamak ise çok başkadır. İyilik yapmak isterken can almış oldu ve birilerinin de canını yaktı.

Tahliye kararına itirazı bu sebeple haklı buluyorum.
Sen haklı bulabilirsin, direkt kalbine mi sapladı arbede sırasında kalbine mi geldi, olayları istediğin gibi yorumluyorsun

Olacak olan olur arkadaşlar.
Kadın döven bir adam görmüş kadir, ayırmaya çalışmış. Olması gereken bu.
Artık kavga iki erkek arasında. Bu esnada bıçak da çıkar silah da. Arada itişme küfürleşme yumruklaşma olmuştur. Bi noktadan sonra kırk yıllık suçlu değilsen kalbine vurmayayım da götünü keseyim demezsin.

Yani olayı iki erkek kavgası ve bu esnada silahla adam öldürme tabanına indirebiliriz.

Bıçak taşıması veya kalbe nafiz saldırı kadiri manyak yapmaz. Kaldı ki ölen adam da sabıkalarina bakarsak belaya yatkinmış.

10 sene veririm.
3 sene yatarı var.
Bir yılını covide yedirir. İki sene yatırır çıkarırım.

Bakmayın bana ben hukuk adamı değilim. Keşke Amerika'daki gibi mahkemede jüri falan olsa.

Yine herkesin totosundan salladığını görüyoruz. 10 yıl 10 ay ceza almış adam. İnfaz kanununa göre kapalıda yatarı zaten 5 sene. 2.5 senedir de cezaevinde arkadaş. Cezası onanana kadar tahliye edilmiştir. Lakin cezası onanırsa 2.5 sene daha yatacaktır, ancak yine bozulursa fazladan yattığı travmadan başka bir işe yaramaz ki hak ihlalidir. Bu olayda "bana göre" diye bir yorum olamaz bence.​

Sen haklı bulabilirsin, direkt kalbine mi sapladı arbede sırasında kalbine mi geldi, olayları istediğin gibi yorumluyorsun
Bıçak taşımıyor olsaydı can almak durumunda da kalmazdı ya da omuzuna falan saplayabilirdi. Bilinçli yapmamış olsa bile sonuçta kalbin yeri az çok bellidir ve öldürücü darbeler nereye vurulur herkes az çok bilir.

Yine herkesin totosundan salladığını görüyoruz. 10 yıl 10 ay ceza almış adam. İnfaz kanununa göre kapalıda yatarı zaten 5 sene. 2.5 senedir de cezaevinde arkadaş. Cezası onanana kadar tahliye edilmiştir. Lakin cezası onanırsa 2.5 sene daha yatacaktır, ancak yine bozulursa fazladan yattığı travmadan başka bir işe yaramaz ki hak ihlalidir. Bu olayda "bana göre" diye bir yorum olamaz bence.​
Hayırdır avukat misin

Geri