Kadınların yaşının sorulması neden ayıp ?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Hayır muhabbet niye oraya geliyor yaş neden soruluyor. Ne yapacaksınız memuriyete mi alacaksiniz.

Dur tahmin edeyim kesin yaşın 29,5 dur :p

Her yaşın ayrı güzelliği vardır beyefendi bu tarzda bir yaklaşım hoş değil ancak hayır 29.5 da değilim. Ben size maaşınız askeri ücreti geçiyor mu diye soruyor muyum? Yakışık almaz hem banane. Benim yaşımdan da kime ne? Sert mi oldu? Yo bence olmadı. Beni anlamıştır o. ;d

Beştepe ye giden CHP li kim,sorunun cevabi kadar merak uyandiran, Pentagon un Iran ordusu hakkinda cikardigi rapor kadar sicak bir konu.s.s.s
Ne alaka?

Yaş konusunda bazı kadınlar hassas olabiliyor ve benim de arkadaşlarımdan birkaç tanesi yaşını gizlemeye çalışır fakat neden diye hiç sormadım çünkü soranlara kızıyorlar.:)

Kendi adıma gerek duymuyorum ancak duyana da bir sözüm yok, tercih meselesi.

Yine kriter memedir. Olması gerektiği yer yerine göbek hizasına göç etmiş meme sahibi kadın yaşlıdır. Hatta vajinal kuruluk bile başlamış olabilir.

Bunu nezaket olarak gören arkadaşlar var, kim niye nezaket haline getirmiş peki?
Yaşı sormaktan ve öğrenmekten daha doğal ne olabilir ki.
Hanımlar bazen nerden ne kapsak diye oturup kafa yoruyorlar bence.
Bir de şu ‘kız’ ve ‘kadın’ mevzusu var.
Bu ikisini benim pek mantığım almıyor.

Yaş sormak ayıp değil. Nezaket gösteegesi hiç değil. Herhangi bir kişisel bilgiyi ulu orta sorararak buna cevap beklemek tuhaf biraz. Mesela sosyal ortamlarda, aileme dair fazlaca bilgi vermek istemem yakın çevremin dışında. Mahremiyeti koruma çabası benimki.
Ama bu başka bi konu sanırım.
Neyse.
İnsanlara cevap vermek istemeyeceği soruları ulu orta sormamak lazım ne olursa olsun. Peki bunu nereden bileceğiz? Eh zaman lazım. O zamana kadar çok soru sormamak en iyisi sanırım.

Die bey kiz kadin mevzusunun sorun olmasina neden olan erkek zihniyeti
Kimse de tutup, bunu neden buyutuyorlar demesin. Cunku sorunun sorulma amaci iyi niyetli degil.

Yas mevzusuna gelince, Lariye katiliyorum. Sosyal ortamda hic bir bilgiyi paylasma taraftari degilim, surasi manyak dolu ciddi anlamda. Hic bir ugrasisi yok, sabah aksam stalk yapip, facebooktan instagramdan nasil bulurum da reel hayatinda bu insana zarar veririm diye dolasan insan musveddeleriyle dolu.

Reel hayatta ise, bana sorduklarinda cevap veririm. Ancak, Turkiye’de malesef is gorusmelerinde yas ciddi anlamda eleyici bir faktor olarak kullaniliyor. Bu da ayni irk ayrimi gibi yasa gore insan ayrimciligina neden oluyor. (Ageism) bu kosullar goz onune alindiginda, kadin cevap vermek istemezse bence anlayis gosterilmesi gerekir.

Son düzenleme:
Geri