Kadınların evlenince eşlerinin soyadlarını almaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
İşin açığı kim kimin soyadını almış pek umrumda değil. İsterse erkek eşinin soyadını alsın çok da büyük bir mesele değil benim için. Beni rahatsız eden tek husus, Hayrünnisanur Küçükbaşoğlu Büyükoyunubozanoğulları benzeri garip gureba örnekler. Nolursunuz şunlardan birini seçin. Ortalık 2 isim 2 de soyisimli insandan geçilmiyor. Yeryüzünde bu kadar yer kaplama aşkı neyden ileri geliyor bilmiyorum ama beni gerçekten yoruyor bu örnekler.

Sadece soy isimlerini almiyorlar.

Varini yogunu aliyorlar. .d

Ne gerek var böyle bir sacmaligin içine giremem.

Almayacaksam niye evleneyim

alsın ya
en seksi ve güzel hatunum

Bir soyadına adamın ömrünü aliyorlar bence ucuza kapatmışlar

Bu uygulamanın aslında ilk kullanılmaya başlamasının temel amacı, tek bir aile olarak tanınmayı kolaylaştırması, çocukların soyadıyla ebeveyn soyadının aynı olması bazı bürokratik süreçleri (mesela okul, sağlık ve vatandaşlık sistemi, pasaport işlemleri, banka hesapları vb. gibi) sadeleştirir ve hızlandırır. Nesiller boyunca kimin kimin çocuğu olduğunu ve soy ağacının takip edilmesini kolaylaştırır. Kökeni tarihi ve ataerkil yapılara dayanan bir gelenek olsa da artık modern çağda özellikle de gelişmiş ülkelerde bu uygulama isteğe bağlı karma bir şekildedir, bazı yerlerde tamamen kalkmıştır hatta. Daha az gelişmiş ülkelerin çoğunda ise hala norm olarak sürmektedir,

Bazı toplumlarca bu uygulama cinsiyet eşitsizliği algısı yarattığı söylesense de bence birliktelik ve bağlılığını daha sıkı ve anlamlı ife ettiğini düşündüğüm için aynı soyadını taşımakta bir beis görmüyorum.

Saçma. Her birey kendini yansıtmalı. neden başkasına dönüşüyorsun. bulan kişiyi asmak lazım

Geri