Kadınların evlenince eşlerinin soyadlarını almaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Ya bir de cocukla ilgili, DNA testi yapilana kadar, sizden olup olmadigindan 100% emin olamayacaksiniz. :D En garanti bilebileceginiz sey, annenin kim oldugu. Cocugun annesinin soyadini almasi da gayet makul bu acidan bakilinca :d
Senin bakış açını beğenmedim.

Soyun modernle naalakasi var Yelda. Yarın kalkar oğlan anasının soyadını alsın dersiniz. Burası %99.89 u müslüman bir ülke. Olmaz öyle sey.
Ben durumu soyla ilintilemedim climax. Kadın eşinin soy adı yanında kendi soy ismini de kullanabilmeli diye belirttim. Ama o gayet modern erkeklerin içinde bastıramadığı bir taşra erkeğinin var olduğuna tanık oldum. Hatta bu denli büyük bir problem olarak görülüyorsa muhtemelen öz güven problemi de olabilir.
Bir kadının soy ismini kullanması nasıl bir tehdit oluşturabilir mesela? (bahsetmişsiniz ya hayatı zindan edeceğinden.) Ya da neden eşinin soy isminin yanında kendi soy ismimi kullanabilmek için bir üne kariyere sahip olması gerekir. Kii o da bu şartlar sağlandığında dahi belki diyerek yine tam şans vermemişsiniz.
Ben yine de bu kadar sığ bakmayıp ironi yaptığınızı düşünmek istiyorum.

Kadin icin esinin soyadini almak ne kadar alisilmis ve aslinda derin düsünülmemis bir sey olsa da, kadinin belirli bir yasa kadar kendini identife etiigi bir kimlikten vazgecmesi demektir.Kendinin bilincindeyse o da.
Cünki düsünsenize, 25 ya da bilmem kac yasa kadar dogdugu soyadi ile imza atiyor.Imza atmak betimlenmis bir durum burada.
Sonra bir imza ile o yasa kadar kurdugu "yasam bakisini" bir anda yerle bir edip yeni bir kimlige bürünüyor.Yani ucuk bakarsak, kocasi icin insa ettigi bir kimlikten feragat ediyor.
Bunu bilincli yapan bir insanin agigatorü sevgidir.Ilk zamanlarda ne kadar bummm bir hisle kabul edilse de, kisiligini baba soyadi ile insa etmis bir kadin, bu durumu cok iyi düsünmelidir.

Ama bunu kabul eden erkek sayisi cok az.
Kadinin ona geldigi kimligi kabul edebilen.
Düsüneni bile cok az.

Sidik yarisindan ziyade, (niye alayim soyadini o benimkini alsin vs vs...bunlar yapici degil yikici) oturup iyice düsünülmesi ve ona göre karar alinmasi gereken bir konu.

Ben soyadimi vermem mesela.O bana ait bir sey.
Benim ismim ile onun birlesimi Ben'im.

Ama cogu kadin zeki ve güclüdür,önceki kimliginden vazgecse bile, pragmatik celselerde hayatini yeniden kurabilir.

Yoo sığ bakıyorum ne ironisi. Kadın kocasının soyadını almayacaksa evlenmeyecek. Kırmızı cizgim.

Ben de sadece eşimin soyadını kullanmak isterim. Bunda sorun olacak durum yok.

Bunu gerici hareket olarak gorenler de var. Asidirler, dunya etraflarinda doner ve hic bir sey kabul etmezler. Kendi soyisimleriyle holding kuramasalar bile en azindan metin yazarligi yaparlar.

İlgi cekici cambazliklar.Kimdiniz kim bilir...

Son düzenleme:
kadının, bir erkeğin (kocasının) soyadını kullanmayı reddedip, başka bir erkeğin (babasının) soyadını taşımasıdır. değişen nedir ? :( :D @climax harbi değişen nedir pampa .s

En güzeli iki soyad. İsteyen sadece kocasınınkini de alabilir tabi. Ay bu cümle de bi değişik oldu. Neyse artık.

Süreyya istesin ismini soyadım yapayım. Arif Süreyya olayım. teşekkürler.

kadının, bir erkeğin (kocasının) soyadını kullanmayı reddedip, başka bir erkeğin (babasının) soyadını taşımasıdır. değişen nedir ? :( :D @climax harbi değişen nedir pampa .s
Oyun böyüh yiğenim. Ahıllarınca zamanla analarının soyadını alıp cocuhlara virecekler. Beyle beyle anaerkil bir toplum düzeni Allah göstermesin Amazon toplumu yaratatmah istiyorlar. Boynunda tasmaynan bdsmde bulun valla gendini. Asla taviz yoh

Evlendikten sonra eşinin soyadını almadan da kendi soyadını kullanmaya devam eden kadınlar var ve bazıları da her iki soyadı birlikte kullanmayı tercih ediyor ancak sonuç olarak bu eşlerin kendi arasında karar vereceği bir konudur.

Yakın çevremde her iki şekilde de tercihini yapan insanlar var ve hiçbir sorun yaşamadılar. Şahsi görüşüm ise kadının evlendikten sonra da kendi soyadı ile devam etmesidir. Mesleki açıdan kolaylık oluyor ve şayet ileride boşanma yaşanırsa da kadın, iş çevresine bu değişimi yansıtmak zorunda kalmıyor.

Geri