Kadınların evlenince eşlerinin soyadlarını almaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Kadınların evlenince eşlerinin soyadlarını almaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Toplumsal düzen açısından uygun buluyorum. Taşımak isteyen zaten iki soyadını da kullanıyor.

Ataerkil bir toplum yapımız olduğu için kadın erkeğin soyadını alır. Son zamanlarda da kendi soyadını da kullanabiliyor. Erkeğin soyadı kullanılmalı.

Ben kendi soyadımı çok seviyorum. Umarım soydaş birini bulurum :honk:

Bunu gerici hareket olarak gorenler de var. Asidirler, dunya etraflarinda doner ve hic bir sey kabul etmezler. Kendi soyisimleriyle holding kuramasalar bile en azindan metin yazarligi yaparlar.

benim soyadimdan kimse de yok o yuzden mustakbel esimin soyadini kullanmam:p

tabii ki de eşimin soyadını kullanıcam, kullanmayan kadınların derdi ne anlamıyorum. :p

soyad konusunu kavga ve gerilim durumuna getiren bayanlarla biraz konusmak isterdim

Seve seve kullanirim esimin soyismini :cici:
Ama kullanmak istemeyeni de anlayabilirim.

off iyice abarttılar ya
tabikide eşinin soyadını alıcak.s

Komşunun soyadını mi alacak napacak?

Ben hepinizden yaşlıyım. Erkekler güvenin bana. Daha soyadı konusunda almam etmem tribi yapan kadınla evlenmeyin. Ağzınıza sıçar. Zindan eder hayatı. Eğer kendi soyadi ile bir ünü kariyeri varsa piyasada bilinirliği anlamında, belki iki soyadı birden taşıyabilir. Yoksa hem evde oturup göt büyütecek hem soyadı almayacak defolsun gitsin.

Sanki almasam soyum mu kuruyacak shsjxd seve seve soyadını taşırım xd

Erkek ne kadar modern olursa olsun soy ismi mevzusunda modern düşünenine çok nadir denk gelmişimdir.
Kadının evlenmeden evvel yıllarca taşıdığı bir soy ismi var ve günün birinde eşinin soy ismini alırken kendi soy ismini de kullanmalı, kullanabilmeli.

Soyun modernle naalakasi var Yelda. Yarın kalkar oğlan anasının soyadını alsın dersiniz. Burası %99.89 u müslüman bir ülke. Olmaz öyle sey.

Niye mesela bu kadar rahatsiz ediyor sizi kadinin kendi soyadiyla devam etmesi?

Ya bir de cocukla ilgili, DNA testi yapilana kadar, sizden olup olmadigindan 100% emin olamayacaksiniz. :D En garanti bilebileceginiz sey, annenin kim oldugu. Cocugun annesinin soyadini almasi da gayet makul bu acidan bakilinca :d

Geri