Kadınlar sakallı erkeklerden mi hoşlanıyor?

Konu sahibi son olarak 72 gün önce görüldü
Geçmişte insanlar sakalın pis ve dağınık durduğu görüşündeydi. Ancak yeni yapılan araştırmalar sonucunda kadınların sakallı olan erkekleri beğendiği ortaya çıktı.

5db68dc8ae298b4247f16b9f

Günümüzde sakal erkeklerin aksesuarı haline gelmiş durumda.

Avustralya'nın Queensland Üniversitesi Psikoloji Okulu'nda yapılan araştırmalar sonucunda şu bilgilere varıldı.

5db68dc866a97cfcc69965f5

Yüzlerini traş eden erkekler, istatistiklerine göre ortalama olarak ömür boyu 3.350 saatini banyoda geçiriyor.

Belki de sakal bırakmanın son yıllarda büyük bir trend haline gelmesinin nedeni budur.

İyi haber şu ki, sadece bir erkeğin zamanını kurtarmakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla kadının ilgisini çekiyor.

5db68dc8ae298b41a7a12100

Avustralya ve Finlandiya'daki üniversitelerde bilim insanlarının yaptığı çalışmada kadınların bu eğilimleri merak edildi ve araştırıldı.

Çalışmaya yaklaşık 8 bin 500 kadın davet edildi ve aynı adamların fotoğraflarından oluşan fotoğraflar gösterildi.

İlk etapta temiz tıraşlı daha sonra hafif sakallı en sonunda da yoğun sakallı fotoğrafları gösterildi.

Kadınlardan bu fotoğrafları değerlendirerek çekicilikleri ve bir ilişkide olup olmayacaklarını değerlendirmeleri istendi.

5db68dc8ae298b41a6ceddc1

Kadınların çoğu sakallı erkekleri çekici bulurken onlarla uzun vadeli bir ilişki yaşanabileceğini belirttiler.

Temiz traşlı yüzler ise kısa süreli ilişkiler için seçildi.

Araştırmaya katılan kadınlara göre sakalı olan erkekler, daha kuvvetli, kendinden emin ve güvenli bulundu.

İnternethaber​

Adam kendine neyi yakıştırıyorsa öyle yapsın. Kadınlar için de geçerli bu.
Sevdikten sonra böyle şeylerin önemi olmuyor bence.

belli olmaz o ya mesela aynı anda kıl atan biriyle, azpilicueta gibi pamuk şeker birini beğenebiliyorum.
azpilicueta'yı sakallı da hiç beğenmiyorum.
yani bebeksi erkekler sakalsız olabilirken, bebeksi değilim diyenler azıcık bırakabilir.
çok karışık ben bi sonuca bağlayamadım ama görseldekilere yakışmış...
söz Stockholm Sendromunda.

sakal birçok erkeğe yakışıyor fekat burada mühim olan sakalsız tam bir babyface olabilmekte. Var mı ''tambirbabyface'' üye?

Yorumlardan anlaşılacağı üzere yine ne istediklerini bilmiyorlar.

Yorumlardan anlaşılacağı üzere yine ne istediklerini bilmiyorlar.

bu konuda ben de şaşkınım. mesela Melodram'ın söylediği "bebeksi erkekler" sınıfına dahilim, bu durumda sakallarımı kesebilirim ama aynı zamanda Stockholm Sendromu'nun belirttiği sakalın yakıştığı "birçok" erkek grubuna da dahilim, yani kesmesem de olur. e Hilal mesele kılda tüyde değil diyerek olaya bambaşka bir noktadan yaklaşarak boy diyor, rabbim boy pos vermiş o da tamam.

şimdi sakalları kesiyor muyum? kesmiyor muyum? erkek olmak çok zor.....

Geri