Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şu zamanda bayanların büyük yüzdesi çalışmaktan yana fakat halâ eşlerinin çalıştırmak istemeyen bireyler de mevcut, aile bütçesine katkıda bulunmak için 2-3 işte birden çalışan hanımlar da var. Misal eski eşim..
Bırakalımda Tercihini kendisi yapsın...
Çalışan içinde çalışmasına çalışsında, evde herşey onu beklemesin... Kendisiyle beraber evi çekip çevirecek bir eş ile evlensin... İşten eve eşiyle geldiğinde eşi kumanda alıp tv izliyorsa ve Kadın ev işlerini yapıyorsa bu ciddi.bir sıkıntıdır...
Bu yüzden Her birey kendi tercihini yapacak özgürlüğe sahip olmalıdır...
Eğer emek verip okul okumuş bitirmiş ve bir mevki makama gelmiş ise çalışması şart olur. Engellemek haksızlık olur ancak üniversite bitirmemiş ve iş konusunda tecrübeli değilse çalışması taraftarı değilim.
Cani istese calisabilir, yok istemiyor mu, ev hanimligi yapabilir. Ikisini birden mi istiyor, e onuda yapar. Ne istiyorsa onu yapsin.
Evli ise ortak karar alirlar esi ile bu konuda. Ama eger adam 'YOK, MECBUR CALISACAKSIN!' yada 'OTUR EVINDE ASAGA, CALISAMAZSIN!' gibi muammele yapiyorsa, iste bu kotu.
Ben, beyim şehirden her geldiğinde bana da basmalı bir elbise getirsin isterim. Ormandan baltalayıp getirdiği odunları sobamıza attıktan sonra birlikte ev yapımı reçellerimi yer, soba karşısında kierkegaard tartışırız. Birazdan tavuklara yem verme saati de gelir. Bu kadar işle koşuşturup, bir de nasıl çalışmalı?
Kadınlar da hayatın bir parçası, çalışıp çalışmama kararını kendileri verebilirler. Bu soru hâlâ çok garip geliyor bana. Evlilik bir kadının, erkeğe köle olması değil ki. Ondan öncede bir hayatı olduğu gerçeğini unutmamak gerekirir. Aklıma Taylor Swift’in kendisine yöneltilen çocuk sorusuna "30 yaşına gelen bir erkeğe bu sorunun sorulduğunu sanmıyorum. Bu yüzden bu soruyu cevaplamayacağım." çıkışı geldi. Cinsiyetçi tavırlar üzerinden yürümemek gerekir. Hayatımızın her aşamasında bizimle birlikte olan kadınlarımızı bu şekilde kısıtlamaya itmek acımasızlıktır.
Böyle başlıklar gördükçe sinirleniyorum, cinsiyetçilik yaparak kadınların toplumdaki yerlerini hafife alarak bu durumu sorgulamak cidden garip geliyor bana.