Kadına Şiddet Konusunda Görüşleriniz

Konu sahibi son olarak 926 gün önce görüldü

Kadına Şiddet Konusunda Görüşleriniz

• Kullanılan toplam oy
    24
Yazar burada bekar olduğunu anlatmak istedi.
Larien hanıma katılıyorum, söylediklerini sadece yazmamız değil, uygulamamız da gerekir.

Bana göre eşlerden birinin birine uyguladığı şiddeti meşrulaştıracak hiçbir gerekçe yok. Bu sadece fiziksel de değil, psikolojik şiddet de buna dahil. Hatta bazen çok daha fazla yıkıcı olabilir.
İnsanlar katliam yapmayacak biçimde öfke kontrolünü sağlayabilmeli. İnsanı diğer canlılardan ayıran şey irade ve muhakeme kabiliyeti zaten.
Öfkelendiği zaman dahi insan onu bir noktada tutabilmeli. X'in ne söylediğini anlayabiliyorum. Ancak aslında kendisinin de en kızdığı şeylerden biri bu. Forum içi tartışmalarda bile kontrolünü kaybedip ana bacı düz giden adama dahi en ağır tepkiyi koyuyoruz, ufacık bir mevzuda işi anaya bacıya getirdiği için. Bana göre kontrolü kaybetmenin hiç bir mazereti yok, insansınız tam da burada hayvanlardan farklı bir tavır ortaya koymanız gerekiyor.

Kontrolü kaybetmek insanca değil mi?

Tüm insanlık tarihinde örnekleri yok mu?

Bence en başta şunu kabullenmeliyiz; şiddet de insanın bir parçası.

Kontrolü kaybetmek insanca değil mi?

Tüm insanlık tarihinde örnekleri yok mu?

Bence en başta şunu kabullenmeliyiz; şiddet de insanın bir parçası.

İşi katliama götürmek insanca değil.
Elbette tarih bunun örnekleriyle dolu, habil ve kabilden başlayarak.
şiddetin insan doğasının bir parçası olduğunu belirten görüşler var. Tam aksini savunan görüşler de var.
İnsan beyninin barışçıl olduğunu ama bazı şeylerin-örneğin travmalar- insanı şiddete meyilli hale getirdiğini ortaya koyan görüşler de var.
Benim okumalarım sınırlı ama ben biraz da inançlarım gereği sanırım insanın yaşamda mücadele içerisinde olduğunu düşünüyorum. Yani sizin dediğiniz gibi şiddet insan doğasının bir parçası olabilir ama şiddet uygulamak insanca değil. Bu meyli varsa, tam da bu noktada mücadelesi olacak insanın.
Hatta bir makale aradım size sunmak için onu ararken başka bir şeye rastladım. Diyor ki, "normalde insanlar bir başkasına zarar verecek eylemler yapmaktan kaçınır. Ayna nöronları denilen nöronlar nedeniyle insan başkasına verdiği acıyı önce kendisi hisseder."

Netice-i kelam, şiddet insan doğasının bir parçası olsun ya da olmasın, kontrolü kaybetmek insani değil. Bu benim şahsi fikrim. Normal, öyle çok sıradan biri olarak belirtiyorum.

Ay o zaman iki ciddi şey yazayım da es geçmeyeyim. Yukarıda bahsedilenlere istinaden, şiddet insandan yana toplumun içerisinde her zaman olan bir durum. Terör, taciz, tecavüz, hak ihlali, şiddet türlü türlü çıkıyor karşımıza. Sıfıra indirgeyebileceğimizi elbette bende düşünmüyorum. Ama bizim gibi toplumlarda şiddetin yanına ''ama'' getirmek çok tehlikeli. Ama namussuzdu, ama aldattı, ama başkasına baktı, ama hırsızdı.. Eğer bunları koymaya kalkarsak bunun önünü alamayız. O yüzden şu an karısını öldüren, döven herkes bir şekilde konuyu namusa getiriyor. Çünkü bunun toplumda ve sistemde kabuledilebilir olacağını düşünüyor. İster din deyin, ister ahlak deyin, ister namus deyin. Hiçbir gerekçenin şiddete gerekçe olamayacağını önce çocuklarımıza öğretmekle sorumluyuz. Çünkü sizin gerekçe gösterdiğiniz kavramlar çok muallak. X'den bağımsız olarak aldatmayı ele alırsak; bugün ben kocamı yatakta başka bir kadınla bastığım için şiddeti meşru görebilirken, A kişisi yolda geçen adama bakmayı aldatma olarak görerek şiddeti meşru görebilir. En son haberlerde görmüşsünüzdür. Eşi kardeşinin eşine gülüyor diye, baldızını ve eşini öldürdü bir adam. Bu o arkadaşa göre namussuzluk çünkü. Ay her neyse. Sonuç olarak şiddetin yanına ''ama'' getirmediğimiz müddetçe bir şeyleri değiştirebiliriz. Umarım.

@Prodesmotes ve @Larien arkadaşlar Academy of Ideas’ta yayımlanan “Nietzsche and The Human Animal: The Domesticated and The Strong” başlıklı makale var ve bunun Türkçe çevirisi var, okumanızı tavsiye ediyorum ve oradan bir alıntı paylaşmak istiyorum.
“Daha iyi öğrendik. Her bakımdan daha mütevazı hale geldik. Artık insanın kökeninin izini “ruh”ta veya “tanrısallık”ta sürmüyoruz, onu hayvanlar arasına geri yerleştirdik… Ve bunu yaparken de fazla ileri gidiyoruz: insan, göreceli olarak konuşmak gerekirse, tüm hayvanların en bozulmuşudur, en sağlıksızı, en tehlikeli biçimde içgüdülerinden ayrılmış olanıdır. Fakat tüm bunlar yüzünden, en enteresanıdır da.” (Nietzsche, Deccal)

Bunu tartismamiz bile bir siddet.

@Run

Hayvanlar alemi de hayli şiddet barındırıyor bana göre. Belgesel izlerken deliriyorum.

@Larien

Zenginlik katması adına; asperger sendromu var mesela.

Geçtiğimiz ay dünyanın gündeminde 20 yaşındaki Amerikalı Adam Lanza’nın 14 Aralık’ta işlediği iddia edilen okul katliamı yer aldı. 52 yaşındaki annesine ait tüfekle bir dönem annesinin yöneticiliğini yaptığı okul olan Sandy Hook’ta 20 öğrenci ve 6 yetişkini öldüren Lanza’nın Asperger sendromu muzdaripi olduğu ve işlediği iddia edilen cinayette bu hastalığın da rolü olabileceği iddia edildi.

Aspergerli kişilerin saldırgan olmaktan çok şiddet mağduru kişiler olduklarını söylüyor. Bu kişiler sadece başa çıkamadıkları durumlarda ani öfke patlamaları yaşıyorlar. Ancak öfkeleri nedeniyle daha sıklıkla kendilerine olmak üzere çevresindekilere zarar verebiliyorlar.

Onu bunu bilmem de, Kimbuhatun gibi bir herifi bırakın dövmeyi, inanın mermi manyağı yaparsınız. İsteyene Bana yazdığı DM leri atabilirim. Kol be bacaklarını atlara bağlayıp ikiye ayırısınız. Bu konuda bu kadar iddialıyım !
Allah en büyük düşmanımı korusun onın gibi yaratıklardan.
Midem bulandı şimdi
Neyse

Zorbalığa maruz kalan insanların şiddet eğiliminin arttığını sık sık gözlemliyorum. Ne yaşadın bu kadar?

Zorbalığa maruz kalan insanların şiddet eğiliminin arttığını sık sık gözlemliyorum. Ne yaşadın bu kadar?
Ne idüğü belli olmayan o yaratığın Bana yazdığı mesajları görünce gözlerime inanamadım. Sanal dedikleri de işte tam da bu. Yazar , özel üye vb.falan rankları var bu tiplerin, fakat ağızları ve zihinleri lağım çukuru gibi.
Troll multi ne derseniz diyin. Düşünsene foruma 1 ay önce üye olmuş kimsenin tanımdaığı "yeni üye" duyar kasıyor ve 1 ay içinde Yazar ünvanı alıyor.

“gerektiğinde” denmiş ve 8 sayfa tartışılmış..brv.

Anket içeriğide değişmeli madem bunun konuşulması isteniyor. (:
Evet kesinlikle karşıyım.
Hayır karşı değilim.
Bazı durumlarda şiddet uygulayabilirim gibi.

Şuan burda duyar kasmayacağım zira gerek yok, bu konuda oldukça hassasım ve kimsenin kalbini kırmak istemiyorum.
Klavyenin ardından ne yazarsan yaz boş, binlerce kadın var ve binlerce hastalıklı zihniyet. Ah ne acı... Heryerdeler herkes gibiler. Şiddetin her türlüsüne karşı bir toplum olamadık keşke olsaydık.

İlk öncelikle kadına değil cinsiyet ayrımı yapılmadan hiçbir insana şiddet uygulanmamalıdır. Konumuza dönecek olursak kadına şiddeti bende onaylamıyorum maksat ne olursa olsun (namus,eğitim,giyinme,gezme) hiçbir kadın şiddete maruz kalmamalıdır eğer ki eşinizden bi olaydan dolayı küçük bile olsa şiddet görüp sineye çekersin bu dediğimi asla unutmayın ne olursa olsun devamı gelicektir o yüzden şiddetin asla affedilir bir yanı yoktur ilk başta kimden yardım alabileceğinizi düşünüyorsanız o kişiden hemen yardım isteyin eğer yardım eden kimse yoksa sığınma evlerine başvurun.Kadına şiddet toplumca çok ciddiye alındığını düşünmüyorum cezaların ağırlaştırılmasını düşünüyorum.

Vurmam, şiddet yanlısı değilim tek bir durum hariç. Karşımdakinin de aynı şekilde düşünmesini ve isterim tabi.
Toplumun genelinden bu konuda farklıyım ve muhtemelen benim gibi düşünenleri ayıplayan çıkabilir. Şiddeti meşru duruma sokan o kadar çok sebep bulabiliriz ki bu ülkede.
Sadece bu meselede değil toplumun genelinde şiddet karşıtıyım. Kendi işimde de bunu uygulamaya çalışıyorum, %100 başarılı diyemem kendime ama çok iyi bir noktada görüyorum kendimi.

Aptalca feminizm duyari kasmaya geldim.

Arkadas, siz feminizm'i ne zannediyorsunuz? Kadinlar, "kadin ve erkek esittir'i savunuyor", ona bile duyar kasiyorsunuz, aptal saptal konusmayin re ro ro yapiyorsunuz.

Namus meselesi diye diye kac kadin cinayete kurban gitti, bunun anlasilacak bir durumu yok. Aldattiysa herhangi biri sizi, bosanirsiniz. Bu kadar kolay. Erkek, kadini aldattiginda, kadin " namus meselesi" diyip, erkegi linc etmeye, oldurmeye kalkismiyor.

Bizim karşıt olmamız şiddetin varlığını ortadan kaldırmaz.

Şiddet, ancak karşı şiddetle engellenebilir.

Geri