Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bana göre eşlerden birinin birine uyguladığı şiddeti meşrulaştıracak hiçbir gerekçe yok. Bu sadece fiziksel de değil, psikolojik şiddet de buna dahil. Hatta bazen çok daha fazla yıkıcı olabilir.
İnsanlar katliam yapmayacak biçimde öfke kontrolünü sağlayabilmeli. İnsanı diğer canlılardan ayıran şey irade ve muhakeme kabiliyeti zaten.
Öfkelendiği zaman dahi insan onu bir noktada tutabilmeli. X'in ne söylediğini anlayabiliyorum. Ancak aslında kendisinin de en kızdığı şeylerden biri bu. Forum içi tartışmalarda bile kontrolünü kaybedip ana bacı düz giden adama dahi en ağır tepkiyi koyuyoruz, ufacık bir mevzuda işi anaya bacıya getirdiği için. Bana göre kontrolü kaybetmenin hiç bir mazereti yok, insansınız tam da burada hayvanlardan farklı bir tavır ortaya koymanız gerekiyor.
Kontrolü kaybetmek insanca değil mi?
Tüm insanlık tarihinde örnekleri yok mu?
Bence en başta şunu kabullenmeliyiz; şiddet de insanın bir parçası.
Geçtiğimiz ay dünyanın gündeminde 20 yaşındaki Amerikalı Adam Lanza’nın 14 Aralık’ta işlediği iddia edilen okul katliamı yer aldı. 52 yaşındaki annesine ait tüfekle bir dönem annesinin yöneticiliğini yaptığı okul olan Sandy Hook’ta 20 öğrenci ve 6 yetişkini öldüren Lanza’nın Asperger sendromu muzdaripi olduğu ve işlediği iddia edilen cinayette bu hastalığın da rolü olabileceği iddia edildi.
Aspergerli kişilerin saldırgan olmaktan çok şiddet mağduru kişiler olduklarını söylüyor. Bu kişiler sadece başa çıkamadıkları durumlarda ani öfke patlamaları yaşıyorlar. Ancak öfkeleri nedeniyle daha sıklıkla kendilerine olmak üzere çevresindekilere zarar verebiliyorlar.
Onu bunu bilmem de, Kimbuhatun gibi bir herifi bırakın dövmeyi, inanın mermi manyağı yaparsınız. İsteyene Bana yazdığı DM leri atabilirim. Kol be bacaklarını atlara bağlayıp ikiye ayırısınız. Bu konuda bu kadar iddialıyım !
Allah en büyük düşmanımı korusun onın gibi yaratıklardan.
Midem bulandı şimdi
Neyse
Ne idüğü belli olmayan o yaratığın Bana yazdığı mesajları görünce gözlerime inanamadım. Sanal dedikleri de işte tam da bu. Yazar , özel üye vb.falan rankları var bu tiplerin, fakat ağızları ve zihinleri lağım çukuru gibi.Zorbalığa maruz kalan insanların şiddet eğiliminin arttığını sık sık gözlemliyorum. Ne yaşadın bu kadar?