Kadına Şiddet Konusunda Görüşleriniz

Konu sahibi son olarak 925 gün önce görüldü

Kadına Şiddet Konusunda Görüşleriniz

• Kullanılan toplam oy
    24
QVPDds.jpg

gereklilik hallerini çok merak ettim.
Meşrulaştırma nedeninizi yani.

O zaman gerektiğinde bende sizin kolunuzu kırıp bi taraf... ay pardon...
Kimseye şiddeti meşrulaştırmayın, aldatmak hariç derseniz, Biri gelir öldürmem ama aldatmak hariç der.

Aptal aptal konusmayacaksan bu konuyu ciddiyetle tartisabilirim.

Dogru bulmak desteklemek baska, nedenini anlamak bambaska bir durum.

Yine hakarete maruz kalıyorum. Görüyorsunuz şiddet örneği.
Sen hakaret etmeden konuşabileceksen tabi tartışırız.
Ayrıca bana aptal dediği için x banlanmalı. 3 gün yeterli. Tşkler.

Aptal aptal konusmayacaksan bu konuyu ciddiyetle tartisabilirim.

Dogru bulmak desteklemek baska, nedenini anlamak bambaska bir durum.

Ben konuşabilirim. Sorun olmayacaksa.
Hangi koşul ve ya koşullar kadına vurmayı gerektiriyor bilmek ve anlamak istiyorum.

Ben konuşabilirim. Sorun olmayacaksa.
Hangi koşul ve ya koşullar kadına vurmayı gerektiriyor bilmek ve anlamak istiyorum.

Algida secicilik yapmanin alemi yok yada
Burada gereksiz yere hede hödö yapmanin manasi yok. Insanlarin basina cok korkunc seyler geliyor avukat cok iyi bilir, burada aptalca feminizm duyari kasip birde beni söylemedigim birsey uzerinden yargilamaya kalkanin alnini karislarim.

Kadin veya adam karisini aldatir burada herhangi bir amacla şiddet kullanilirsa ben bunun sebebini anlarim. Dogru bulurum, desteklerim, helal olsun derim, alkislarim demedim. Bak bilale anlatir gibi sana izah ediyorum azizim. Sadece mantik çerçeveme oturur yapanda gider kendi verir hesabini.

Kendi basima gelse ne yaparim bilmiyorum, insallah gelmez.

Algida secicilik yapmanin alemi yok yada
Burada gereksiz yere hede hödö yapmanin manasi yok. Insanlarin basina cok korkunc seyler geliyor avukat cok iyi bilir, burada aptalca feminizm duyari kasip birde beni söylemedigim birsey uzerinden yargilamaya kalkanin alnini karislarim.

Kadin veya adam karisini aldatir burada herhangi bir amacla şiddet kullanilirsa ben bunun sebebini anlarim. Dogru bulurum, desteklerim, helal olsun derim, alkislarim demedim. Bak bilale anlatir gibi sana izah ediyorum azizim. Sadece mantik çerçeveme oturur yapanda gider kendi verir hesabini.

Kendi basima gelse ne yaparim bilmiyorum, insallah gelmez.

Konuştugumuz sey duyar değil.
Anlatmaya ve anlamaya çalıştıgımız sey de duyar degıl.
Koşullarınızın geçerliliğini sorguluyoruz.
Korkunç diye nitelendirdiğiniz sey'in başınıza gelmemiş olması ayrı bir şey zaten.
Sizin korkunç diye nitelendirdiğiniz seyle ben bizzat karşılastım..Bu koşul dahi şiddeti meşru kılmıyor.
Alternatif yollarda var.
Ki aranizda öfke sorunu oldugunu dusundugum kımse yok.Öfke sorunları dahi haklı sebep değil.

Ayrıca alnını karışlarım falan hoş şeyler değil ibrahim.

Konuştugumuz sey duyar değil.
Anlatmaya ve anlamaya çalıştıgımız sey de duyar degıl.
Koşullarınızın geçerliliğini sorguluyoruz.
Korkunç diye nitelendirdiğiniz sey'in başınıza gelmemiş olması ayrı bir şey zaten.
Sizin korkunç diye nitelendirdiğiniz seyle ben bizzat karşılastım..Bu koşul dahi şiddeti meşru kılmıyor.
Alternatif yollarda var.
Ki aranizda öfke sorunu oldugunu dusundugum kımse yok.Öfke sorunları dahi haklı sebep değil.

Ayrıca alnını karışlarım falan hoş şeyler değil ibrahim.

Dostum burda bizi ayakustu kadina siddeti mesrulastirici hale getirmek icin arguman ureten adam haline getirmeye calisacak herhangi bir ibibigi alttan almam yani. Kalkip bunun icinde kendimi savunacak degilim.

Senin basina gelen cok uzucu bir durum. Doğru olani yapmissin, cok gecmis olsu, uzuldum gercekten Yilmaz.

Lakin hayal dunyasinda yasamiyoruz. 8 milyara yakin insanin yasadigi bir dunya burasi, evlenip adama kredi cektirip ev araba aldirip mal ortakligi hakki kazanir kazanmaz bosanma davasi acan tipler var yahu :)

Bunu mesrulastirmakla sebebini anlamak bambaska durumlar anlatmak istedigim sey buydu.

Şerefsizlik kadin erkek farketmeden yapiliyor yani kisacasi.

Geçmiş dönemlerde buna benzer konular açılmış ve bunların silinmiyor olması ilginç. Kadına vurulacak gereklilik ne olabilir ki. Hangi gerekçe bunu meşru yapar. Öfke kontrolü kaybedildiği zaman şiddete hemen herkes yöneliyor. Fiziksel veya psikolojik şiddet uygulamak doğru bir davranış değil, bir anlık kontrolü kaybetmek akşam haberlerinde gündem olup, hayatını içeride geçirmeye yol açabilir. Şiddet olaylarından uzak durmak gerekiyor.

Dostum burda bizi ayakustu kadina siddeti mesrulastirici hale getirmek icin arguman ureten adam haline getirmeye calisacak herhangi bir ibibigi alttan almam yani. Kalkip bunun icinde kendimi savunacak degilim.

Senin basina gelen cok uzucu bir durum. Doğru olani yapmissin, cok gecmis olsu, uzuldum gercekten Yilmaz.

Lakin hayal dunyasinda yasamiyoruz. 8 milyara yakin insanin yasadigi bir dunya burasi, evlenip adama kredi cektirip ev araba aldirip mal ortakligi hakki kazanir kazanmaz bosanma davasi acan tipler var yahu :)

Bunu mesrulastirmakla sebebini anlamak bambaska durumlar anlatmak istedigim sey buydu.

Şerefsizlik kadin erkek farketmeden yapiliyor yani kisacasi.

Konu gerektiğinde kadına vurur musunuz ?
Soru gereklilik halleri nelerdir ?
Sen diyorsun ki aldatırsa vurulur. Bende diyorum ki aldatma dahi kadına şiddeti meşrulaştırmak için geçerli bir neden değil.
Burada vuranı ya da vurdugunu soyleyeni eleştirmiyoruz.
Tamamen anlamaya odaklı bir sey benim yaptığım.
Kimse sütten çıkmıiş ak kaşık değil. Ak kaşıkmış gibi de konuşmuyor zaten.

Verdiğin örnekler uç ornekler ; o örnekleri çoğaltıp kadına şiddetin haklı tarafının oldugunu düşünmek ve bundan bir çıkarım yapmak pek mümkün.
Benim sorum tamamen anlama odaklıydı.

Bence tatlı hayvan..
Tşkler X..

ibibik.jpg(not: kendisi ibibik imiş.)

Tanrı herkesi juju dan korusun. Bence bu dövülür mesela.

Konu zaten bastan fiyasko kadina gerektiginde vururmusunuz? Boyle sacma bir sey olur mu neden kadina vuruluyor hadi vurdunuz madem aldatmayi da on plana cikardiniz toplumda en cok aldatan erkekler, aldatan erkege napilir ozaman bunuda konusalim.

Konu gerektiğinde kadına vurur musunuz ?
Soru gereklilik halleri nelerdir ?
Sen diyorsun ki aldatırsa vurulur. Bende diyorum ki aldatma dahi kadına şiddeti meşrulaştırmak için geçerli bir neden değil.
Burada vuranı ya da vurdugunu soyleyeni eleştirmiyoruz.
Tamamen anlamaya odaklı bir sey benim yaptığım.
Kimse sütten çıkmıiş ak kaşık değil. Ak kaşıkmış gibi de konuşmuyor zaten.

Verdiğin örnekler uç ornekler ; o örnekleri çoğaltıp kadına şiddetin haklı tarafının oldugunu düşünmek ve bundan bir çıkarım yapmak pek mümkün.
Benim sorum tamamen anlama odaklıydı.

Ben aldatilirsa vurulur demedim yahu. Kendimce bir mantiga oturturum dedim.

@juju bir kardesi siddet yüzünden bosanmis bir insanim, siddeti mesrulastirmam kesinlikle.

Sanada aptal demedim sahsindan bagimsiz yazdigin seyler “ aptalca “ olabiliyor, bunu iyi biliyorsun.

3 cocuk yapip ucude baska adamdan olup kocasina kakalayan mi dersin, evlenip çocuğu yapip aninda bosananmi dersin, 3. ay evli kalip ev araba kredisine adami sokup bosanip yarisini alma derdinde olanlarmi dersin.

Iyi niyetinden suphe etmedim bugune kadar, lutfen bu hassas konu uzerinden farkli seyler yapma cabasina girme.

Ya sakin olun çocuklar..Bir çabam yok. Şu son postlarımın tatlılığına bakar mısınız? Yani sanırım sadece bana öyle geliyor.:(
Hadi hepimiz sarılalım ...
teletabi sarılması.gif

Bana göre eşlerden birinin birine uyguladığı şiddeti meşrulaştıracak hiçbir gerekçe yok. Bu sadece fiziksel de değil, psikolojik şiddet de buna dahil. Hatta bazen çok daha fazla yıkıcı olabilir.
İnsanlar katliam yapmayacak biçimde öfke kontrolünü sağlayabilmeli. İnsanı diğer canlılardan ayıran şey irade ve muhakeme kabiliyeti zaten.
Öfkelendiği zaman dahi insan onu bir noktada tutabilmeli. X'in ne söylediğini anlayabiliyorum. Ancak aslında kendisinin de en kızdığı şeylerden biri bu. Forum içi tartışmalarda bile kontrolünü kaybedip ana bacı düz giden adama dahi en ağır tepkiyi koyuyoruz, ufacık bir mevzuda işi anaya bacıya getirdiği için. Bana göre kontrolü kaybetmenin hiç bir mazereti yok, insansınız tam da burada hayvanlardan farklı bir tavır ortaya koymanız gerekiyor.

Ben eş gibi yanıtlamışım, fark etmez. Cevabım her şekilde aynı.

Geri