Kadın Sıfatları

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Gazali’den kadının kaç çeşit olduğunu öğrenelim(!):

“Kadının sıfatları şunlardır:

1- Giyim kuşam hevesinden maymun.

2- Fakir düşmeye razı olmadığından köpek.

3- Kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan.

4- Gece gündüz koğuculuk yaptığından akrep.

5- Evden eşya sattığından fare.

6- Erkeklere hile kurduğundan tilki.

7- Kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur.” (İmam Gazali, İhyayı Ulumuddin)

Makbul olanı koyun sıfatına sahip olanlar kuşkusuz! İmam Gazali’nin fantezileri mi diyelim yoksa başka birşey mi siz karar verin

beş numaraya bak. fareler evden eşya satıyormuş, sahibinden'e ilan da koyuyorlar mı acaba loll

Yazıyı okuyunca nedense, çok afedersiniz "Hoşt!" diyesim geldi, diyorum.
Söyleyeceklerim de bu kadar. Yiakşamlar :almi:

Yine ezberci bir post ve yine ayni olaylar.
Aquinli Thomas'a dahi ilham olan Gazali bu sacma sapan bir kac satirdan mi olusuyor?
Harbi gülüncsün.

Ihyayi'de böyle seyler yok.
Ceviren götünden cevirmis veya yorumlamis.Her zamanki gibi Yabani de alip yapistirmis.

Araplarin deyisi;
Ennane,Mennane,Hannane,Haddake,Berrake ve Şeddake sifatlari bulunan kadinlarla evlenmek sknti yaratir demislerrrrr.

Sifatlaride bi zahmet kendiniz arastirin.Herseye baliklama atlamayi biliyonuz.

Benim favorim koyun olanı makbuldür sen herşeyi biliyorsun araştırmışsında googleden bakıp gelmişsin galiba bu sıfatlar imam Gazali’nin çoğu yerde benimsenir saygı duyulur

Yabani.Koyun bile sana isyan eder.
Oku az daha.Belki bir tavuk düser nasibine.

Göt denildiğini tekrar ederek konuda götün 2.kez geçmesine sebep oldu.

Raporladım.

Ben daha çok loş ortamda severim. Aydınlığa çıkacaksa o zaman götleri açıp mı gezelim ne istiyorsun Alp insanlıktan tam olarak açık konuş?

:T:

Göz göze gelebilirdik oysa göte göte kaldık ..

Kadını aşağılayıcı konulardan biri daha. Böyle konular açarak kendi aşağılığınızdan bihabersiniz ya ben ona şaşırıyorum.

Biz değil üstad öyle demiş ne var anlamayacak

islam sitesinden bulduğum bu yazının devamını da atıyorum o halde

Bir kısım kadınlar vardır ki, onlar koyun tabiatlı'dırlar.

Onlar, daima ibadetle meşgul olanlardır. Bunlar bütün farzları eda ettikleri gibi, tüm haramlardan da kaçınırlar. Kocalarına itaat ederler. Böyle olan kadınlar dünya ve ahiret saadetine nail olurlar. . Bu nevi kadınlara İslam dini "saliha olan kadınlar" der. Saliha olan kadınlar ise ahirette Allah Teala'nın rızasına kavuşurlar, cehennem azabından kurtulur. Ne mutlu böyle olan kadınlara ...

Gir islam sitelerine uçlarda bir ton paylaşım var. Burası islam sitesi değil. Kimse bu saçmalıkları okumak, burada görmek zorunda da değil. Çok meraklıysan yallah islam sitesine senin bu çıkıntılık hallerinle ancak onlar uğraşır zaten. Tartışılacak bir konu da değil bu tartışma olarak görüyorsunda yani ne diyim ben artık.

Geri