"KADIN"ların Yaftalanmasında Suçlu Kim?

Konu sahibi son olarak 73 gün önce görüldü
yaftalamak mı?17. yüzyılda yaşamış şair john milton un kayıp cennet adlı kült eserinden aynen alıntılıyorum;

"böylece kadınlara güvenenin, onu kendi haline bırakanın başına neler geleceğini öğrendim; onu engellemek güç ve kendi haline bırakınca kötü birşey olduğunda da bundan kadın sorumlu olmayacak ve buna izin veren erkek suçlanacak ." (adem) / Paradise Lost – John Milton (1667)

işte bütün mesele bu..

Yine kadınlar kim olucak..

Kendi hem cinsinize kötü yakıştırmalar ve dedikodusunu yapan yine siz kadınlarsınız..O savunduğunuz kadının yuvasını yıkan yine sizsiniz her zaman derim kadının en büyük düşmanı yine kadındır erkeğe bok atmayın..

Yine kadınlar kim olucak..

Kendi hem cinsinize kötü yakıştırmalar ve dedikodusunu yapan yine siz kadınlarsınız..O savunduğunuz kadının yuvasını yıkan yine sizsiniz her zaman derim kadının en büyük düşmanı yine kadındır erkeğe bok atmayın..

Erkeğin hiç suçu yok değil mi?
Unutma, seni doğuran da bir kadın. Bir kadına küfür ederken, hakaret ederken hele ki namusuna dil uzatırken iki kere düşünün. Ah şu erkek egemenliği.

Erkeğin hiç suçu yok değil mi?
Unutma, seni doğuran da bir kadın. Bir kadına küfür ederken, hakaret ederken hele ki namusuna dil uzatırken iki kere düşünün. Ah şu erkek egemenliği.

Erkeğin de elbet suçu vardır ama siz kadınlar kadar değil bunu demek istiyorum ben..

Evet beni doğuran da bir kadın ve onun yuvasını yıkmaya çalışan yada dedikodusunu yapanda bir kadın.. Küfür ve hakaret etmedim olanları söyledim..Erkek her zaman üstte olur evet bunda hak veriyorum size..

Kadınların yaftalanmasında suçlular eşittir bence.Kadında erkekte aynı derecede suçludur. Kadın bile kadını savunmaz kötüler çoğu zaman.Burda da örneklerini çok kere görüyoruz , örnek ; bir tecavüz konusu yahut evlilik dışı bir bebek konusunda kızı suçlayan yada aşağılayan mesajlar ilk önce hemcinslerimizden gelir. Belki bizden de gelir.O kızın istem dışı bir ilişkiye maruz kaldığını yada tehdit altında olduğunu yahut tamamen ailesinden cevresinden dışlanarak bir hata yaptığını düşünmeyiz çoğu zaman.Hemen vayy demek ki kuyruk sallamış adamda böyle yapmış deyip geçeriz. Daha sonra anneler, çocuklarını yetiştirirken erkek ile kız çocuğunu bir tutmaz hiçbir zaman.Gözümün önündeki bir örnekten bahsedeyim.Komşumuzun 13 yaşında oğlu var sigara içiyor ve 5 6 sevgilisi oldu . Annesi bize oğlunun sevgilisinden ayrıldığından 2 yıl önce bahsetmişti ilk olarak.Yani çocuk 11 yaşında iken.Gayet normal bir durumdu bu yani 11 yaşında bir erkek çocuğunun kız arkadaşı olması.Ama diğer komşunun 12 yaşındaki kızına tembihleri aynen şöyle "bak eğer bir erkekle konuştuğunu görürsem kırarım bacaklarını babana söylerim " Aynı annenin bir erkek bir kız çocuğu varsa konuşmalarda aynı bu şekildedir.Erkek çocuk daha annesinden babasından öğreniyor kadınları ezmeyi, kız çocuk ise daha ailesinden öğreniyor hiçbir zaman bir erkek ile aynı haklara sahip olamayacağını. Bu sebeple de ailenin koyduğu kurallara uymayan o kritallere uymayan bir bayan gördüğü zaman kız olsun erkek olsun hemen o kadına kötü yakıştırmalar yapıp, o zaten o yolun yolcusu diyerek etiketi yapıştırıyor.

Ha bu işin dini kısmını şimdi bana bir kaç kişi gelip soracak, sizin dininiz bile kadınlara erkekler ile aynı hakkı vermiyor ki aile verse ne olur diyecekler.Onlar sormadan ben yazayım :) Her dinin kuralları vardır , islam dininde kuralları vardır emirleri ve yasakları vardır. Bizim dinimizde kadına örtünmeyi emrediyorsa biz örtünürüz bu bizim için emirdir ötesi berisi yoktur. Kadınlara çok fazla göz önünde olmamayı ve dikkat çekmemeyi emrediyorsa bizim için bu bir emirdir uyarız. Ama örtünmeyen yada emirlere uymayan hiçbir kadına da kötü kadın yaftasını yapıştırmayız.

Toplum tamda bunu yapıyor işte, kendisi gibi olmayan kadınlara öyle yakıştırmalar yapıyorlar ki ağzımız açık kalıyor. İşe giden kadınlara bile acaba o saatte işten mi geliyordu diyerek arkasından konuşanların hepsi kadındır inceleyin göreceksiniz.Daha fazla söze gerek yok sanırım, kadının kadına yaptığını erkekler kadınlara yapmıyor. Zaten erkekler yaptığında onlar bizi anlamıyor ki deyip geçiyoruz ama aynı şeyi bir kadından görünce insan üzülüyor. Bir kadını en iyi anlayan kişinin yine bir kadın olması gerekirken, bir kadın tarafından kötülenmek bir erkek tarafından kötülenmekten iki kat daha fazla.

Bireyi kadın, erkek değil de insan olarak tartmak gerektiğini idrak edememiş insanlar tarafından yaftalanır.

Geri