"KADIN"ların Yaftalanmasında Suçlu Kim?

Konu sahibi son olarak 71 gün önce görüldü
Konu daha önce açıldı mı bilmiyorum
açılmış ise gereken işlemi yapabilirsiniz

Son zamanlarda forum içerisinde "KADIN" temalı çokça konuya rastladık ve günden güne çoğalıyor bu tarz konular
herkes kendine göre yorumlarda bulunuyor doğal olarak ve herkes başka pencelerden bakıyor "KADIN"a...

Kadın kimine göre cinsel bir obje ve her platformda kadın vucudu ön planda bir araba tanıtırken bile kadının cekiciliğinden faydalanılıyor bir cok erkek te ağzının suyu aka aka izliyor veya bir kesim bu tarz kadınlara "o.....u,kal...k,fah...e gibi yaftalarda bulunuyor...
bir baska acıdan bakıyoruz bir erkekle kız normal bir sekılde arkadasca konusuyor cocuk duygularını açıp birseyler teklif ettiginde kız kabul etmezse yine o.....u damgası yiyor veya kaşar deniyor.
Bazıları ise sırf giyim tarzından dolayı bu damgayı yiyor anlamsız bir sekilde

her şey bir kenara;
küfür edilirken bile ilk olarak anaya bacıya hitaben küfürler edilip konuşma dilimize bile yerleşiyor kadının aşağılanması

Şimdi soruyorum size;
kadınlara bu yakıstırmaların yapılmasının sebepleri nelerdir?
suclu kim veya kimlerdir?
hangi davranıslardır?
ve son olarak aynı sartlardaki erkekler neden bu tarz yaftalara maruz kalmaz?

Buyrun...

Çünkü yine erkeğin kaburgasından yaratılmışız.

Çünkü bazılarını babaları doğurmuş. :T:

En önemli nedenlerinden biri kadının kendisi.
Geçen sene köyde bir teyze kendi oğluna tavsiye olarak ; oğlum yaşın genç,kızlarla ilişkinde tedbirli olmalısın diyordu.Kendi kızlarını amcasının olduğu yere çıkarmayan da aynı teyzeydi.
Kadının kendi kimliğine,benliğine saygısı olacak öncelikle.

güzel bi mevzu da çok karmaşık.

bayanları savurunurum, savunulmayacak bayanlarda mevcut.

Erkekleri savunmam, savunulacak erkeklerde mevcut.

öyle duygularını açtı kabul etmeyince kötü oldu mevzuları da gençlerin işi.

en basiti giyim ve küfürdür
topluma göre küfrü erkek edince normal karsılanır kadın edince kötu kadın oluverir veya kadın tesettürlü olsun ıstenır peki ya erkek? onun ıcın de gecerlı degıl mıdır bu ?
tesetturden kastım kapanmak degıl gozun de kulagın da elinde tesettürü vardır bundan bahsedıyorum
kadın her zaman ikinci planda bırakılmıstır maalesef ve artık o kadar ayaga düşmüştür ki erkek sinirlenir kolayca kadına "ananı bılmem ne yapayım" diyebilecek konuma gelmıstır

ben kadın olarak bu durumdan rahatsızım ve bılıyorum kı bır cok kadın da bu durumdan rahatsız

Efendi olmak zor geliyorsa demek ki.. Herkesin harcı değil tabii.

Bknz: Erkek olmakla adam olmak arasında ki farklar.

en basiti giyim ve küfürdür
topluma göre küfrü erkek edince normal karsılanır kadın edince kötu kadın oluverir veya kadın tesettürlü olsun ıstenır peki ya erkek? onun ıcın de gecerlı degıl mıdır bu ?
tesetturden kastım kapanmak degıl gozun de kulagın da elinde tesettürü vardır bundan bahsedıyorum
kadın her zaman ikinci planda bırakılmıstır maalesef ve artık o kadar ayaga düşmüştür ki erkek sinirlenir kolayca kadına "ananı bılmem ne yapayım" diyebilecek konuma gelmıstır

ben kadın olarak bu durumdan rahatsızım ve bılıyorum kı bır cok kadın da bu durumdan rahatsız

O erkekleri yetiştiren de bir kadın.Kadınlar kendi kimliklerini saygı duymayı öğrenmeli ve çocuklarına da o saygıyı aşılamalı öncelikle.Kendini ikici sınıf insandan daha aşağı bir mahluk gibi gören kadınlar var.Hem de çok.Kadınlar kendi benliklerine yeterli saygıyı gösterebildiklerinde çok ciddi bir adım atılmış olur,geriye kalan hanzo vatandaşları tedavi etmek daha kolaylaşır.

O erkekleri yetiştiren de bir kadın.Kadınlar kendi kimliklerini saygı duymayı öğrenmeli ve çocuklarına da o saygıyı aşılamalı öncelikle.Kendini ikici sınıf insandan daha aşağı bir mahluk gibi gören kadınlar var.Hem de çok.Kadınlar kendi benliklerine yeterli saygıyı gösterebildiklerinde çok ciddi bir adım atılmış olur,geriye kalan hanzo vatandaşları tedavi etmek daha kolaylaşır.

adam kendi kardesıyle kavga edip "ananı..." diye devam ediyor
kendi anasına kufredıyor yıne kadın kullanılıyor "o.....u cocugu" dıyor anasına yaptıgı yakıstırmayı dusunmuyor bıle o kadar normal karsılanıyor kı bu durum

Kadınlar bile kadınları aşağılarken, bu saydığın sıfatları ve çok daha ağırlarını sarfedebilirken, bunların sorumluluğunu erkeklere yüklemek adilce bir davranış olmaz. Tepki vermeyen kadın kadar bunlara göz yuman kadın da eşit konumdadır.

Kadınlar bile kadınları aşağılarken, bu saydığın sıfatları ve çok daha ağırlarını sarfedebilirken, bunların sorumluluğunu erkeklere yüklemek adilce bir davranış olmaz. Tepki vermeyen kadın kadar bunlara göz yuman kadın da eşit konumdadır.
evet bu konuda haklısın
bazı kadınlar da hemcınslerını asagılıyor
ozellıkle erkek arkadası fazla olan veya erkeklerle ıyı anlasan bır kadına dıge rkadınların bakıs acısı her zaman "kötu kadın" seklındedır
ve sıddetle uzak durmaya calısırlar kı kendılerını de namus timsalı gorurler

Öncelikle bazı kavramlara açıklık getirelim;
O......u : Zevkine ya da direk para değil de bir menfaat karşılığında da erkeği kullanan yada kendini kullandıran,
Kal.....k : Kendi parasıyla, kendisi ücretini ödeyerek bir veya bir kaç erkekle fantazi yapan,
Fa.......e : Genelde para karşılığında ve mecburen ve para kanamak için zevk almadan yapan(içimizde en masumudur)
Daha değişik tanımlamalar da yapılabilir fakat aşağı yukarı anlamlar yukarıdaki gibidir.
Bu yukardaki tanımlamalara uymayan kadın neden alınıyor ki. Uyan da keyifle, zevkle evet öyle desin. Tınlamasın yani.
Mecburen ve erkeğin zoruyla olsa, en adi ve en şerefsiz erkek olur. Kendisi başına gelecekleri bile bile ve hatta yatacağı erkeğin de ona kaşar diyeceğini de bile bile yapıyorsa yine tınlamasın. O da zevk aldı sonuçta. Bu noktada vay erkek böyle şöyle vay eşitlik istiyoruz, -ki destekleriz, evet kadın-erkek eşittir-Toplum kuralları böyledir şöyledir der. Diğer taraftan da evlenelim, çocuk yapalım, gelecek kuralım yuva olsun, anne olmak istiyorum. Evlenmeden de çocuk yapsana demezler mi? Madem toplum ilgilendirmiyor seni. Çocuk p..ç mi olur yoksa? o. ç. mi olur? Bak demek toplumun kuralları ilgilendiriyormuş seni ve toplum böyle der.

Öncelikle bazı kavramlara açıklık getirelim;
O......u : Zevkine ya da direk para değil de bir menfaat karşılığında da erkeği kullanan yada kendini kullandıran,
Kal.....k : Kendi parasıyla, kendisi ücretini ödeyerek bir veya bir kaç erkekle fantazi yapan,
Fa.......e : Genelde para karşılığında ve mecburen ve para kanamak için zevk almadan yapan(içimizde en masumudur)
Daha değişik tanımlamalar da yapılabilir fakat aşağı yukarı anlamlar yukarıdaki gibidir.
Bu yukardaki tanımlamalara uymayan kadın neden alınıyor ki. Uyan da keyifle, zevkle evet öyle desin. Tınlamasın yani.
Mecburen ve erkeğin zoruyla olsa, en adi ve en şerefsiz erkek olur. Kendisi başına gelecekleri bile bile ve hatta yatacağı erkeğin de ona kaşar diyeceğini de bile bile yapıyorsa yine tınlamasın. O da zevk aldı sonuçta. Bu noktada vay erkek böyle şöyle vay eşitlik istiyoruz, -ki destekleriz, evet kadın-erkek eşittir-Toplum kuralları böyledir şöyledir der. Diğer taraftan da evlenelim, çocuk yapalım, gelecek kuralım yuva olsun, anne olmak istiyorum. Evlenmeden de çocuk yapsana demezler mi? Madem toplum ilgilendirmiyor seni. Çocuk p..ç mi olur yoksa? o. ç. mi olur? Bak demek toplumun kuralları ilgilendiriyormuş seni ve toplum böyle der.

zaten mesele de öyle olmadıkları halde bu kavramlara maruz kalan kadınlar
alakası yok mesela sırf mını eteklı dıye o...u denıyor
cok uzağa gitmeyelım en basıtı sanal dunyayı ele alalım bir kız bir kac erkekle samımı ıse anında arkasından bu tarz yakıstırmalar yapılabılıyor degıl mı?
erkek te para karsılıgı beraber oluyor veya o da kızlarla cok samımı oluyor ona kımse hakaret olarak bırsey dıyor mu? o kelıme henuz bulunamadı sanırım...
mesele kadınların etıketlenmesı noktasında cok cömertiz vesselam...

Kadını el birliği ile metalaştırdı insanlar. Bu sadece Türkiye ile sınırlı bir olay değil. Kadın her zaman korunup kollanacak, üzerine titirenilecek emanet olarak görülürken, şimdilerde zevk için, eğlenmek, iyi vakit geçirmek için yahut bir yalnızlığı bastırmak maksadı ile bakılıyor. Günümüzde ergen diyip pek önemsemediğimiz çocukların ilişkilerine bakın. Hoş gerçi yaşı büyümüş ama aklı halen ergen kalanlar da bu katagori içerisine giriyor. Haftalık sevgili değiştirmeler, her kadına-kıza sevgili olabilir gözüyle bakmalar gibi. Kadının bu raddaye gelmesindeki en temel sebeplerden biriside budur bana göre. Ağaç yaş iken eğilir, çocuğa kadını ilk örneğimdeki gibi de anlatabilirsiniz son örneğimdeki gibide.

zaten mesele de öyle olmadıkları halde bu kavramlara maruz kalan kadınlar
alakası yok mesela sırf mını eteklı dıye o...u denıyor
cok uzağa gitmeyelım en basıtı sanal dunyayı ele alalım bir kız bir kac erkekle samımı ıse anında arkasından bu tarz yakıstırmalar yapılabılıyor degıl mı?
erkek te para karsılıgı beraber oluyor veya o da kızlarla cok samımı oluyor ona kımse hakaret olarak bırsey dıyor mu? o kelıme henuz bulunamadı sanırım...
mesele kadınların etıketlenmesı noktasında cok cömertiz vesselam...

E durum böyle. Bunlara uymayanlara demeleri çok kötü. Mesela o.ç. diye küfür var. Dünyanın en masum çocuğudur o.ç. O mu seçti o.....udan doğmayı? Çocuk ne yapsın! Ama böyle işte ya!
Sana yanıt olarak şöyle cevap vereyim. Erkek hegemonyasının hüküm sürdüğü toplumda yaşıyoruz. Bu yüzden erkeklere çapkın denir. Kötü bir şeydir. Ben daha bir kıza çapkın dendiğini duymadım. Dikkat edecek. Kendisinden eminse zaten milletin ağzı çuval değil bağlayasın, herkes ne derse desin. Sonuçta kimin ne olduğu çıkar hep ortaya...

Kimiside hayal dünyasında yaşıyor dfbgkasdbf

Erkek kadar kadın da suçludur.bu yaftalanmaların yaşanmaması için gelişmemiz gerek toplumca.Toplumun gelişmesi nsaıl olur?Kadının gelişmesiyle.Ta en başından okula falan başlamadan evde başlar çocuğun eğitimi.Bu eğitimi veren de annedir.Önce anneler gelişecek ki kızlar,erkekler gelişsin ve bu gelişim okullarda devam etsin.Neyse anlamışsınızdır inşallah ne demek istediğimi.

Yorumları okumadım çok uzun ama benim düşüncem, herkesin beyinsiz olması bu durumda. Bu yüzden böyle kadın olmanın illet bir şey olduğunu söylüyoruz. Her şey erkekler için!

Geri