Kadın erkeğin Namusu mudur?

Konu sahibi son olarak 55 gün önce görüldü
Kadın erkeğin ne namusu, ne kölesi ne de hizmetçisidir. Kadın erkeğin hayat arkadaşı, yoldaşı ve sırdaşıdır. Eğer bir kadın, kendi namus ve iffetini korumak için bir erkeğin himayesine muhtaçsa bu da erkeklerin bir ayıbıdır.

İşte böyle düşünen erkekler yüzünden ne çocuk gelinler ne de töre cinayetleri bitiyor.

Bir soru ancak bu kadar itici olabilirdi.

Ben bir kadınım ve kendimden yalnızca ben sorumluyum.
Günahım da benim sevabım da, hatam da benim, hayatım da.

Allah bildiği gibi yapsın kıt beyinlerinizi.

Alaturka siz kendi namusunuzu önce bi koruyun da millete laf atacaginiza sonra sira baskasininkine gelir. Öptüm by

(Hayat) arkadaşını söyle
Kim olduğunu söyleyim

Yaşadığınız insanların hayat pencerenizle uyumlu olması gerektiğine katılıyorum. Ben de hayat arkadaşımın, benimle tamamen olmasa da çoğunlukla aynı fikirde, görüşte, özellikle inanışta olmasını isterim.

Ancak namusum bir erkeğe atfedilmemeli. Hayat arkadaşımızın ilk baştaki haliyle devam edeceğinin garantisi olmadığı gibi benim de ne olacağım belli değildir çünkü.

Herkes kendi yaşantısının mimarıdır. Hayatındakiler bir yere kadar eşlik eder, (namus) bekçiliğini yapamaz.

diye düşünüyorum.

kadın erkeğin eşidir, hayat arkadaşıdır, sevgilisidir.
"namusum" demek çok itici

''Kadın erkeğin namusudur'' sözünü bacak arasından ibaret sanıp eleştiren bir zihniyet var bq forumda ya. Asın beni.
Kadın erkeğinin namusudur, kadın erkeğine emanettir, kadın, erkeğinin kanatları altında korunması gereken bir canlıdır. Kadının bundan mutluluk duyması gerekirken eleştirmesi hakikaten çok garip.
Bir islam veya herhangi bi bir başka dinin savunucusu değilim. Fakat kadına en çok değer veren din İslam dinidir. Kadının korunup kollanmasından kutsal kitabında en çok bahsedilen din İslam dinidir. Cennet annelerin (kadınların) ayakları altında hadisini barındıran bir dindir İslam dini.
Kadından en büyük ve belkide tek beklenti, kocasına şuh içinde bağlı kalmasıdır.
Bir erkeğin bir kadını namusu olarak görmesi, ondan başka kadının kendisine haram olduğunun bilincine varmasıdır.
Bir erkeğin namusu olmak demek, o erkeğe aidiyet demektir. Kocasına aidiyet duygusu hissetmeyen bir kadın, neler yapmaz? Bu konuda beni yobaz ilan edebilirsiniz, gurur duyarım.

Kadın, erkeğinin namusudur. Erkek, gerekirse namusu için ölebilmelidir. Namusu bacak arasından ibaret gören sığ beyinlere de ayrıca selam.

Niye la erkeğin kendi namusu yok mu?

Kadın erkeğin namusudur düşüncesini bu kadar kıt düşünen kimselerin yorumunu görünce gülüyorum.

Kadın erkeğin namusudur lafı hayatınızdaki kadın için geçerli değildir sadece. Erkek kadının namahrem yerine bakmaz, erkek kadınla sapıkça düşünceler düşünmez, erkek bayana zarar verecek şeyler düşünmez. Erkek dediğin bu düşünceleri kurmaması gerekir. Anlamına gelip bunu anlatmak için kullanılan kadın erkeğin namusudur lafına bu kadar sığ bakan zihniyetlere şaşıyorum.

Hatta ben erkeğin namusumuyum da diyecek sığ düşnücelerede diyorum, sizi diğer erkekler o zaman sapıkça hayallerin kurması sizi pek rahatsız etmiyormuş diyorum.

Bir lafın gelipte kişiselleştirip sanki iki kişi arasında olan birşeymi gibi düşünen zihniyetleri gördükçe şaşkınlığım artıyor şu hayatta.

Ne de 2 yüzlü insanlarız. "Hadi oğlum çıkar pipini göster amcalara" diyerek doğuştan başlatılmış erkekte ahlakaızlık. Kendinde namus kavramını bitirmiş. Namussuz oluncada karşı cinsin namusunu kendi namusu bilmek ne acı. Sadece cümlede bastırılmış olmasını ne çok isterdi kadın.
Evet, kadın; namuslu erkeğin namusudur. Namussuz erkeğin ise köleleştirdiği sessiz kuldur.

Alaturka siz kendi namusunuzu önce bi koruyun da millete laf atacaginiza sonra sira baskasininkine gelir. Öptüm by

Kime laf etmişim
Herkesin namusu enaz benimkisi kadar
kutsaldır. Kimsenin namusuna yan bakamam
Ailem bana böyle öğretti
Sen annenin sözünden çıkma
yanlış yoldasın by by

Kime laf etmişim
Herkesin namusu enaz benimkisi kadar
kutsaldır. Kimsenin namusuna yan bakamam
Ailem bana böyle öğretti
Sen annenin sözünden çıkma
yanlış yoldasın by by

sen benim yolumu nerden biliyorsun?
En ufak bir fikrin var mı hakkım da?
Benim Ailemde bana başkalarının değil kendi hayatıma bakmayı öğretti. Güle güle.

kadın, ne erkeğin koruyup kollamasına muhtaç bir varlıktır ne de onun namusudur. herkes kendi namusundan mesuldür.

İçerik 'namus' olunca direk damgayı yemiş sanırım .
Neden bu kadar tepkilisiniz bu tür kavram ve kuramlarda .
Hanginiz yanınızdaki kadına laf atıldığı zaman ya da farklı bir taciz durumu oluştuğunda 'hadi canım banane , herkes kendinden sorumludur' diyip seyre dalıyor.
Parmakları kaldırın tek tek sayıcam :p
Kadın erkeğin namusudur evet , tabi ki erkek gerçekten sahiplenmişse o kadını .
Farklı bakıyorsa zaten cokda oralı olmaz yaptığından .
Ha sakın şimdi bana gelmeyin erkeksiz kadın , namussuz mu oluyor ... gibi laf cambazlıklarıyla ;)

hayır değildir,24 saat yanınızda bir erkek dolastirmiyorsaniz eğer kendi namusunuza kendiniz sahip cikiyorsunuzdur zaten.

İçerik 'namus' olunca direk damgayı yemiş sanırım .
Neden bu kadar tepkilisiniz bu tür kavram ve kuramlarda .
Hanginiz yanınızdaki kadına laf atıldığı zaman ya da farklı bir taciz durumu oluştuğunda 'hadi canım banane , herkes kendinden sorumludur' diyip seyre dalıyor.
Parmakları kaldırın tek tek sayıcam :p
Kadın erkeğin namusudur evet , tabi ki erkek gerçekten sahiplenmişse o kadını .
Farklı bakıyorsa zaten cokda oralı olmaz yaptığından .
Ha sakın şimdi bana gelmeyin erkeksiz kadın , namussuz mu oluyor ... gibi laf cambazlıklarıyla ;)

Tacize tepki göstermek namustan ötürü değil insani duyarlılıktır. Bunu tanımadığım kadın içinde yaparım, yaptımda. Neden insanlar tepkili onuda söyleyeyim.

Türkiye'de ki kadın cinayetlerinde sanıklar %80 lik bir kısmı birinci derece akraba ve eşten ötürüdür. Ve genel savunma namustur. Bugün yanınızda sizi korumak için şiddete başvuran erkek bunu insani duyarlılık değilde namustan ötürü yapıyorken, yarın aynı namus kavramından dolayı size de şiddet uygulamayı kendince haklı görür. Ki görüyorda.

Geri