Kadın erkeğin Namusu mudur?

Konu sahibi son olarak 53 gün önce görüldü
Kadın erkeğin Namusu mudur?

Dunyanin en sacma seyi,sevgiliye 'sen benim namusumsun!' triplerine girmek.
Tabi ki hayir.

Tabi ki namusudur .İnsanın sevdiğini sahiplenmesi , kıskanması kadar güzel bir şey var mıdır ki :) Şunu da belirteyim ,bu namus meselesi her iki taraf içinde geçerlidir :)

Benim erkeğim benim namusumdur.

Namuslu olmam icin bi erkegin beni sahiplenmesi mi gerek?
Bireysel ahlak kavramina ne oldu?
Hani bireye ne oldu?
Toplumu dusunurken kisi hak ve ozgurlugu neden goz ardi edildi?
Namus kadinlarin miydi sadece?
Namus sadece tenin birbirine degmesi miydi? Yalan soylemek namuslu olmaya yeter miydi?
Kiskanclik bir namuskoruma gostergesi miydi?
Peki bi kadinin namusunu korumasi icin erkege mi ihtiyaci vardi?
Erkeklerin oyle seyleri yok muydu?
Cevabini merak ettiklerim..
Herkes kendinden sorumludur bu dunya ya yalniz geldik yalniz gidecegiz.

Ve son olarak albert camus tan geliyor.

Sizin ahlakiniz beni ahlakim degildir.
Sizin vicdninizda benim vicdamim degildir.

Geçin bunları ya geçin. Şimdi yalnız yaşayan binlerce kadın var onların namusu herhangibir erkeğemi ait oluyor. Her birey kendi namusundan sorumludur

Her bayan kendi namusundan sorumludur.
Başında eşi varsa illaki onun sorumluluğu altınada girersin ama ne olursa olsun namus kavramı kişiye aittir.

bence degildir, namus kelimesinde hala problemim var ama yanlis anlamaiyorsam, benim yaptigim namussuzca olan bir seyden niye baskasi sorumlu olsun? sorumlu olmak sevip kollamak ayri bir sey ama ben namus gozuyle bakmiyorum buna

Evet namusudur, erkeğin kadının namusu olduğu gibi...:)

Bir erkek önce uçkuruna sahip olsun,bir hatunun göğüsleri yerine o göğüslerin altında atan kalbe değer versin
gerisine karışmasın her hatun da her birey gibi kendinden sorumludur ve kendini bilir ahlakıda ahlaksızlığıda namusuda namussuzluguda kendisi gayet güzel yapar zaten.Tabi önce namus kelimesini tam anlamıyla bilmek lazım.

Tabi ki hayır öyle saçma şey mi olurmuş herkes kendinden sorumludur kim ne isterse onu yapmakta özgürdür.

:) La sevgiliyken ''herşeyimmmmmmm'' demesini biliyonuz. Bide burda edebiyat parçalıyonuz . :) Ah sizin marjinal olma çabalarız beni bitiriyor .

bence her kadın kocasının sol bacağına zincirle bağlanmalı !

Kadın öncelikle kendi namusundan kendisi sorumludur .Bunun bilincindeyse zaten erkeğede pek bir şey düşmez sevmesi değer vermesi yeterlidir.

Niye diģeŕ bośta ķaľan saģ ayaģinin altinda ezilśin diyemii :D

estağfirullah balım, yol yordam bilsinler diye, kadınlar güldür, çiçektir ama yeri geldiğinde de 2 şamar atmasını bilmeli erkek, fazla yüz göz olmamak gerek.

Erkek kendini bildikten sonra kadın namusuna zaten zul getirmez. Kadını namusudur elbette erkeginin. Ama erkek bu boyle diyede gövde gosterisi yapmamalı. Kadın ne yapması gerektigini bilir.

Geri