Kades Uygulamasında neden Kürtçe destek hattı yok.

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Yaşadığı ülkenin dilini öğrenmesi gerekiyor kısmına katılıyorum lakin öğrenemiyorlar ; doğuda yaşayan kadınların çoğu okula bile gönderilmeyen, okuma yazma bilmeyen insanlar. Aile içinde de başka dil kullanılmıyor. Kadın 50 yaşında, 60-70 yaşında ; bu v.b. durumlar için hiç değilse bir yol izlenmeli. Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize(!) tabelalar, menüler hazırlanır iken bu kadınlar neden yararlanamıyor “kendi” ülkesinin olanaklarından? Bakın, imkanı olup Türkçeyi bilinçli bir şekilde öğrenmek istemeyen, bilinçli konuşmayan, ırkçı ya da siyasi karışıklığı amaç güden kadınlardan bahsetmiyorum ; ezilen ve başka türlüsüne imkan verilmeyen kadınlardan bahsediyorum.

• Beğen
Tepkiler: W
Kürtler bu devletin kurucu unsurudur ve dili Türkçedir
Azınlık dilleri gibi kürtçe yi göstermek yanlış olur

Türkçe bilmeyenler için konulmuş olsa iyi olurdu.
Burada ki mevzü kadınlarını can güvenliği
Siyasi, İdeolojik düşünmeye gerek yok
Buda ayrı bir konu

Ben çoğunuzdan daha iyi biliyorum gel sana ben Kürtçe öğreteyim birlikte yaşadığın 72 milletin oluşan toplulukların hakkında bir gram birşey bildiğin yok.bari birşeyler öğrenirsin hıncını kinini bir tarafa bırakarak

Farsça öğrenirim daha iyi.
Devletin resmi dilini uygulamasından yanayım, çocuk oyuncağı değil bu. Fransızlar gibi diline sahip çıkan bir ulus istiyorum. Almanca bilmeyenin giremediği Almanya gibi olsun istiyorum. Türkçe, Türkiye'dir. Dile sahip çıkılsın istiyorum.
72 millete oyuncak olacak değil devlet yönetimi ve dilimiz. Her millete göre davranılmaz, anayasamız bellidir bizim.
Türkiye Cumhuriyetini kuran millet Türk milletidir ve resmi dili Türkçedir.
Bu zamanda bir kişi Türkçe öğrenememişse onun ayıbıdır. Yaygın veya örgün eğitim kapısı açık.
Uygulamadaki dil seçenekleri ile Kürtçe bir tutulamaz. Kürtçeyi dil olarak sayamıyorum, bakınız ilk cümlem.

Kürtler denilen topluluk bu ülkede Türkçeyi zaten öğreniyor. Diğerleri turizm dolayısıyla gelip de başına bir iş gelirse diye koyulmuştur diye düşünüyorum. Fazla ince düşündüm.

Farsça öğrenirim daha iyi.
Devletin resmi dilini uygulamasından yanayım, çocuk oyuncağı değil bu. Fransızlar gibi diline sahip çıkan bir ulus istiyorum. Almanca bilmeyenin giremediği Almanya gibi olsun istiyorum. Türkçe, Türkiye'dir. Dile sahip çıkılsın istiyorum.
72 millete oyuncak olacak değil devlet yönetimi ve dilimiz. Her millete göre davranılmaz, anayasamız bellidir bizim.
Türkiye Cumhuriyetini kuran millet Türk milletidir ve resmi dili Türkçedir.
Bu zamanda bir kişi Türkçe öğrenememişse onun ayıbıdır. Yaygın veya örgün eğitim kapısı açık.
Uygulamadaki dil seçenekleri ile Kürtçe bir tutulamaz. Kürtçeyi dil olarak sayamıyorum, bakınız ilk cümlem.

Kürtler denilen topluluk bu ülkede Türkçeyi zaten öğreniyor. Diğerleri turizm dolayısıyla gelip de başına bir iş gelirse diye koyulmuştur diye düşünüyorum. Fazla ince düşündüm.
50 yıldan fazla Almanya’da yaşayan Türklerin çoğu daha doktora derdini anlatacak Almancası yok.doğudaki en ücra köşelerinde hala okul şehir yüzü görmemiş köyler Karadeniz’in tepelerinde sadece Rumca Ermenice bilenler var bu insanlar nasıl derdini anlatacak
Ben burda resmî dilden tek vatandan bahsetmiyorum konuyu başka taraflara çekmişsin ne kadar dil varsa Türkiye’de hepsine tölerans göstermeli bu tahammülsüzlük Türklere doğuştan aşılanan yalancı,lafta kalan bir milliyetçi düşüncedir tıpkı milliyetçi diyen MHP’nin ne Türkçeleri sağlam olduğu nede bu ülkede maddi bir kaynak desteği başarıları var sadece kafatası milliyetçiliği Araplaşmak hariç

bi ara kürtçe biliyordum pratik yapmadığım için unuttum

Yabani böyle Türkçe yazmayı nereden öğrendi?

Bizim Polislerimiz Kürtçe biliyor. O bakımdan.

Birinci cumhuriyetçilerin hatalarından biridir bu kafayı kuma gömme. Kürtçeyi bırak Kürt varlığını reddederek zamanla asimilasyon tamamlanır demişler ama olmamış. Üniter devlet anlayışını zedeler demişler. Bu durumu Erdoğan düzeltebilirdi. Bir ara yaklaşmıştı da. Ama o da ümmet üst kimliği ile olayı kotarabilirim sandı. İşte o iş öyle olmuyor, olmadı. Son dönemde ulasalcilarin yörüngesine daha da giren Erdoğan, artık bir daha bu şansa sahip olamayacak. İşin komiği şapşik ulusalcıların kafasındaki tek sorunu hala iç güvenlik iken peş peşe goller yediği "sağ" kanat için hiç bir defans tedbiri almadılar. Almıyorlar alamayacaklar. Belli bir noktadan sonra zevk de veriyor anlaşılan.

Uygulama çok fazla indirilmiş. Bende indirdim. Bu kadar talep görmesi de ayrı bir mevzu. Kürtçe de eklensin canım. Bunlar da bi alem.

Geri