Kades Uygulamasında neden Kürtçe destek hattı yok.

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dindarından tut dinsizine kadar Kürtçeye sıkıntısı var bin yıl geçsede bu ülkede haklar sağlanamaz her yere Arapça tabela yabancı isimler Kürtçe bir kelimeye bile tahammül yok.bügün milyonu bulan Kürt kadınları Türkçe bilmiyor acaba şiddet gördüğü zaman kimi arayacak Barzani’yi mi yoksa Ypg’yi mi..
E74EEB1F-BFA6-426D-B435-9279E1811CED.jpeg

türkçe bilmeyen milyonu bulan kürt kadınları okuma yazma biliyor mu?

edit; bu sorum bana çok foşikçe geldi.

aslında acil yardım hatlarında kürtçe bilen birilerinin olması gerekiyor. bizim mahallede yangın çıktığından babaanne yaşındaki kadın balkona çıkıp bağırmaya başlamıştı. türkçe bilmediği için ne dediğini anlamayıp duman çıktığını görünce itfaiyeyi aramıştım.

telefonlarda belirli görsel ikonlar olsa, okuma yazma bilmeden de yardım çağırabilirler.

Son düzenleme:
Demek ki milyonu bulmuyormuşsunuz. Bulsaydınız açarlardı.

Uyduruk kürtçe yerine Türkçe öğrenmeleri için derslerime beklerim.

Tamam, kıskanma. Sen de gelebilirsin derslerime. Türkçe öğrenmek senin de hakkın.
Ben çoğunuzdan daha iyi biliyorum gel sana ben Kürtçe öğreteyim birlikte yaşadığın 72 milletin oluşan toplulukların hakkında bir gram birşey bildiğin yok.bari birşeyler öğrenirsin hıncını kinini bir tarafa bırakarak

bana küs belli..

Yabani bu sefer hakli destekliyorum Kurtce de olmaliydi.

yabani, o zaman sen de yaşadığın ülkenin dilini öğrenmeseydin kardeşim..... kürtçe iletişim kursaydı seninle norveçliler........ yaşadığın ülkenin ana dilini öğreniceksin!!!!!!!

Son düzenleme:
Şu Almanya da Hollanda da İsviçre de yaşayan gurbetçiler o ülkede polisi arayınca Türkçe mi konuşuyorlar? O ülkelerde Türkçe dil paketi var mıymış?

Kadına şiddet yok demek ki Kürtçe'de.

Canim arkadaslarim kardeslerim, bu bir acil durum insan hayatini ilgilendiren bir sey, bu yuzden dil ayrimi yapilmaz bu durumlarda, ve evet bu tur durumlarda yurdisinda her turlu dil kullaniliyor. Gerekirse tercuman cagiriliyor( Almanyayi bilmem cunki onlar kendi dillerinden baska dil kullanmiyor israrla )

Zazaca da olsun
Lazca da olsun
Hatta kuş dili bile olsun

ne kadar çok artarsa o kadar iş fırsatı artar :D

Ama iste kadinlarimizda orayi arama cesareti olur mu onu bilmiyorum, el alem ne der, dayak yedigim anlasilmasin, aman yuvam bozulmasin, bir daha yapmayacagina soz verdi , cocuklarim icin dayaniyorum der yine aramaz.

Geri