ÜSözlük Juju

Konu sahibi son olarak 1037 gün önce görüldü
benim jujuşkomun nasıl üye sözlüğü olmaz?
ama artık var <33
Mörfi, aşşşırı sempatik ve pozitif biri.
her ban hikayesinde bir şekilde yanan olmayı başarıyor ahdjsjdj
aaah aaah şu kısacık sürede çete mi olmadık, daltonlar mı olmadııık, örgüt mi olmadık.. neler neler. ama hepsi de çok eğlenceliydi. pişman mıyız asla, güzelleştik banla ahdjsjdj

bir gün çinçine nazır lahmacun yiyeceğimiz günü bekliyorum..
seviyoruz merkez! :emoji_purple_heart:

@juju

O bizim kızımız candır o :) kaos ortamlarının gozbebegı nerde kavga var nerde kaos var @juju orada ama bu sefer verdigi sozu tutmadı. Tutsaydı dugununde halay cekecektım. Ama demek evlenmeye nıyetı olmadıgı ıcın banlandı:)

Sjsjsjsjs

Seviliyorsun deli kız

Kelebeğe benzetiyorum ben onu.
kuşada benzetebilirdim ama bir kanadı olan kuş mu var... kelebekte kuş olmalıydı o da ucuyor cünkü.......
kanat cırparken X beyefendinin koluna felan dediyse rahatsız olup elinin tersiyle itmiştir jujumu... garibim minicik.. senin ne işin var orada.. konuversene bizim burnumuzun ucuna....

Juju juju.
Mucu.

Forumdaki kaosları bu gözlük ile takip ediyor.

@Eugene ve senin hemen profiline baktım... banlanan kişilerin profiline bakmak adet olmuş cünkü... umarım 5 saatlik bir bandır..
geldiğinizde ne söyleyeceğinizi merak ediyorum... garibim ya.

IMG_20200711_090442.jpg

Banin acilsa bile üstü cizgili olarak kalacak bir rank yapalim sana.

• Beğen
Tepkiler: 0
@juju hanımın üzeri çizili nickini görünce fazlasıyla üzüldüm. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum kendisine. En kısa sürede aramızda görmek istiyorum.
Kendisini selamlıyorum.

97e84d7513fb96ecf80c208eefb2eb43.gif

selamlar, selamlar.

iki üç senede bir ortadan kaybolan tekinsiz mizacım, uzaklaştırıldıktan sonraki desteğinizi yok sayamayacak kadar geri adım attı. ve buradayım. birkaç şey söylemek için. öncelikle çok teşekkür ederim.

sizinle bir yolculuğa çıkalım: sabi çağlarımızın o eski tahta sıralarında otururken, sistemin başımıza diktiği ve sürekli "konuşmayın" diyen sinirli öğretmenlerini hatırlayın. ailede küçüğün söz hakkı olmaz diyen gelenekçi, beylik tutumu hatta. kaderimizi tayin eden gelecek kaygısı tellallarını; eşin, dostun ukdesini. kendisini velinimet görmeniz gerektiğini düşünen sermaye sahiplerini ve biatçı isteklerini. koca koca popoların sığamadığı kürsüleri, bilakis vekil sıralarını işgal etmiş, bizim yerimize konuşan, binlerce kişiyi ilgilendiren kararları yağlı dudaklarıyla çekinmeden alabilen bürokratları. kısacası, bize susmamız gerektiğini söyleyen, sükuneti erdem gibi savunan, ancak başkası adına söz söylemekten, karar almaktan da geri durmayan onca kişiyi düşünün.

anlaşılıyor ki bu biat geleneğinin sessizliğiyle zehirlenmiş bireyler olarak mücadele ruhumuza işledi. ve yine anlaşılıyor ki bizi farklı kılanın, dünyaya kendi gözlerimizle bakmak olduğunu görmezden gelen erk sahiplerini eleştirmekle bir ömür harcamaya yeltendik. ve harcamaya da devam ediyoruz. çığlığın karşılığını da, anlamını da çok iyi biliyoruz belki. isimlerin bir önemi bulunmuyor.

madem bu düzenin içindeki küçük düzenlerde bile uyumsuza, sakıncalıya evriliyor muradımız; varsın öyle olsun. burası için en azından. herkesin yaptığı şeyleri mi yapmalıyım le bret, diye bir es veriyorum buraya:

ama şarkı söylemek, düşlemek, gülmek, yürümek,
tek başına; özgür olmak,
dünyaya kendi gözlerinle bakmak,
sesini çınlatmak, aklına esince şapkanı yan yatırmak,
bir hiç uğruna kılıcına ya da kalemine sarılmak,
ne ün peşinde olmak, para pul düşünmek,
isteyince aya bile gidebilmek,
başarıyı alnının teriyle elde edebilmek.

nazım'ı da hatırlayın: ben artık şarkı dinlemek değil; şarkı söylemek istiyorum, diyordu. varsın, öyle olsun. biz de artık şarkı söyleyelim. yıllarca şunu sordum hep kendime: bu ülkede kendime ya da öteki insanlara bir yaşam alanı açmak için neden sürekli mücadele etmek zorundayım? ya da bugüne kadar neden mücadele etmek zorunda kaldım? cevabı henüz bulamadım. ama bu sürede "bilinebilir şeylerden kurulan yeni cehennemlerden" kaçınmakla tanıştım; bugüne kadar "sus" dendiğinde zehirlenen iyi bir insan olarak, bu iyiliği muhafaza etmek istemekle de.

kelebek sistemi üzerinden x'e cezayı süresize çevirmesini söylediğimde bunu duygusal olarak değerlendirdi, demokratik bir yönetici olarak bu isteğime de yanaşmadı. ancak gayet akılcı bir seçenek, sistem kendi kurbanlarını seçer. herhangi bir kırgınlığım bulunmuyor. benim muradım, eski tanışları yüzüstü bırakacak olsam da, -database aktarımı sonrası- kendi isteğimle yer almadığım bu sitede yer almamaktır. mücadelenizde maddi olarak yer alamasam da, dik duruşunuzu takdirle hatırlayacağımı bilmenizi isterim.

başka bir mecrada görüşmek dileğiyle avukat hanım. iyi ki varsınız.

Baskalarinin hakkini savundugu icin banlanan guzel bir kardesimiz. Keske o ugruna ban yedigin arkadaslar azda olsa senin arkanda dursa. Guzel olan hersey gonlunce olsun.

Son düzenleme:
hayır birini savunmaya kalktığında "avukatı mısın" diye çıkışta yapılmaz buna. seri vekaleti alıp önünüze koyar, üzülürsünüz sonra.

Geri