Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yollarin delik deşik olması, sular seller getirmesi, olası kacakta gerekli tedbirler için en etkin iletişim sağlanamamasi yine "sadece" elektrik dagitiminin suçu. Orada yillardir süregelen bir kaçağın olduğunu bilmemek de vatandaşın kendi özrü? Bir yerlerde ölüm tehlikesi var ve ilgili belediyeyi ilgilendiren bir konu yok? Hmm.Belediye ile alakalı bir durum yok. Elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğunda tamamen. Özelleştirmelere bilhassa tekelleşen özelleştirmelere niçin karşı olmalı en tipik örneklerinden biri.
Daha fazla kâr elde etmek için insan hayatını riske atıyorlar. Kamu değil vatandaşını düşünsün rekabet edeceği başka bir firma yok ki bu eksiklikleri düzeltsin, daha iyi hizmet versin.
Çok üzücü.
Kollektif bir kötülük diye anladım. Ama 1. dereceden sorumlu olan, mesafeyi ayarlayan, o kablolara dokunma yetkisi olan elektrik dağıtım şirketi.Yollarin delik deşik olması, sular seller getirmesi, olası kacakta gerekli tedbirler için en etkin iletişim sağlanamamasi yine "sadece" elektrik dagitiminin suçu. Orada yillardir süregelen bir kaçağın olduğunu bilmemek de vatandaşın kendi özrü? Bir yerlerde ölüm tehlikesi var ve ilgili belediyeyi ilgilendiren bir konu yok? Hmm.
Elektrik dağıtım şirketi mi aldiriyormus?
Kollektif bir kötülük diye anladım. Ama 1. dereceden sorumlu olan, mesafeyi ayarlayan, o kablolara dokunma yetkisi olan elektrik dağıtım şirketi.
İlgili dağıtım şirketi dışında hiç kimsenin kablolarla oynama, herhangi bir işlem yapma ehliyeti olmadığı için, ön plana dağıtım şirketi geliyor. Nihayetinde kabloların derinliğini, izolasyonunu, kayıp kaçak olayını da onlar belirliyor. Ben hayatımda hiçbir belediye personelinin dağıtım şirketine ait hatta dokunduğunu da duymadım. Eğer sonradan bir kazı yapıldıysa, izinsiz bir kazı yapıldıysa, ona zarar veren bir şey gelişmişse bu zaten bilirkişi raporu ile çıkar. Ama şahsen bilirkişi raporu çıkana kadar mensubu da olduğum TMMOB’un açıklamasını referans alıyorum. Bunun dışında belediye buna niye sessiz kaldı, bu onun görev alanı olsun yada olmasın neden ilgili şirkete baskı yapmadı, düzelttirmedi vs işin açığı bu beni kahrediyor. Belki yetki alanı değil, belki de söylemişlerdir düzeltin diye bilmiyorum ama göz göre göre de buna da sessiz kalınması cinayete davetiye. Ama bunun ötesinde ödediğiniz her 100 liralık faturanın 66 TL’si bu dağıtım şirketlerine gidiyor. Muhatap alırken parayı alanın muhatap alınması da eşyanın tabiatı gereği olsa gerek.E tamam işte hepsinin bi ihmalkarligi var.
Neden buna odaklanıp efektif bi çözüm üretmek yerine belediyeye toz konmuyor, chpli diye mi? Bu tarz toplumsal konularda sorumlulara acaba neci diye odaklanilmasi midemi bulandırıyor.
0.08 Amper bile insan kalbini durdurmaya yeterli.Aniden düşünce muhtemelen kalp krizi sandılar ancak böyle durumlarda çok dikkatli olmak gerekiyor, elektrik akımı olasılığı her zaman akılda tutulmalıdır.
Kişinin hangi sebeple düştüğünden emin olmadan temas etmemek gerekiyor ve zaten orada yatılı kalmayıp da daha erken kenara çekilebilselerdi, belki yaşıyor olacaklardı.0.08 Amper bile insan kalbini durdurmaya yeterli.
Beni tanıyorsun, ben CHP li değilim, hayatım boyunca CHP ye oy vermedim, hayatım boyunca da muhtemelen CHP ye oy vermeyeceğim.Yollarin delik deşik olması, sular seller getirmesi, olası kacakta gerekli tedbirler için en etkin iletişim sağlanamamasi yine "sadece" elektrik dagitiminin suçu. Orada yillardir süregelen bir kaçağın olduğunu bilmemek de vatandaşın kendi özrü? Bir yerlerde ölüm tehlikesi var ve ilgili belediyeyi ilgilendiren bir konu yok? Hmm.
Elektrik dağıtım şirketi mi aldiriyormus?
Beni tanıyorsun, ben CHP li değilim, hayatım boyunca CHP ye oy vermedim, hayatım boyunca da muhtemelen CHP ye oy vermeyeceğim.
Bunlara ilaveten bir de ne yapmayacağım biliyor musun? Her olayda konforlu alan olan “ muhalefet muhalifliği yapan muhalif “ olmayacağım.
Belediye kusurlu olabilir, nedir kusuru? 5393 sayılı kanun gereği atık su ve yağmur suyunun uzaklaştırılmasını sağlamak; görevi olduğu halde, bu görevini yerine getirmedi. Orda yağmur suyu birikti, bu sonuç doğdu diyebilirsin. Peki o zaman sıradaki husus ;
İlliyet bağı nerede kesiliyor? Olaylar meydana gelirken birbirleri ile bağlantısı ne? Mesela o kaçak akım yağmur suyu “olağanın dışında” biriktiği için mi insanları öldürdü? Yoksa o kaçak çok olağan bir yağmur durumunda olağan bir birikme durumunda da ölüme sebebiyet verecek miydi? Ya da daha basit bir soru “Bu bakımlar yapılmış olsa ne olurdu?”
Asli kusurlu, tali kusurlu kavramlarını biliyorsundur muhakkak. Girip konuya direkt “belediye” yazarsan direkt olarak “alakası yok” cevabını alman da olağan.
Davası açılacak. Özellikle takip edeceğim, kusur oranlarını da burada paylaşacağım.
Ama şu “Ağbii muhalefet yaaa her şey bunlar yüzündeeen” konforundan sıyrılın lütfen. Elektrik şirketine, özelleştirmelere, tekelleşmeye tek kelime etmeden “Belediye abi yaa” demeyin. Çakralarınız açılmıyor aksi halde (:
chp düşmanısın bende senı aklı basında bırı sanıyordumNo pasaran'a seküler sosyal mecralarda belediye'yi flu gecmelerinin sebebinin CHP olabileceğini yazdım. Sen kendi adına da altını çizmek istemişsin, madem çizdin ben de şöyle diyeyim: biliyorsun ki CHP diye bir parti kalmadı. Ulusalcıları tasviye ettiler, aleviler ve kürtçüleri palazlandirdilar. CHP dediğin parti DEM'in ağzının içine bakan bi parti haline dönüşmüş durumda. O yüzden büyük konuşma oy vermem diye; büyük konuşmak taç çakraya zarar verir.Belki bi gün gavura vurur gibi vurursun mührü.
Onun dışında ben çevre mühendisi değilim. Sıradan ve İzmir'in berbat ötesi belediyesini bilen bir vatandaş olarak aklıma direkt belediye ihmalkarligi geldi ve onu yazdım. Elektrik dağıtım şirketlerinin tam yetkisi varmış sayfalarca onu da eleştirebilirim hiç sorun değil. Ben Ekşi başta olmak üzere seküler bir çok cenahta belediyeye toz kondurulmamasini eleştirdim, bence altı boş bir eleştiri de değil. AKP olsaydı görmek isterdim bir de manzaraları. Şimdi böyle yazınca da aha bu akpli yok muhalefete muhalefet falan valla hiç öyle dertlerim yok. Bir olayın özündeki doğruya ya da yanlışa odaklanıyorum ben. Terlik olsa ona oy veririm tarzı beyin ipotekli bi tarzım yok; ama İzmir gibi ama Konya gibi bak Konya'yı da eleştirdim. Yanlışa yanlışı her türlü derim ben. O yüzden hiç oralara çekme ondan bundan niye bahsetmedin diye;kişi kendinden bilir işine dönüyor biraz canımın içi.
Ne alaka?Ölenler aşık mıymış birbirine