İzmir Alsancak’ta yolun karşısına geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşlar…

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Ölümlerin kabloların olması gereken derinlikte olmaması ve mazgalın kabloyu ezerek izolasyon hasarına neden olduğu gerekçesiyle meydana geldiği tespit edildi.

Bilirkişi raporunda, enerji kablolarının mazgalın hemen altında kaldığının görüldüğü, kabloların özel koruma içine alınarak yönetmelikte belirlenen kablo derinliğine göre gömülmesi gerektiği, bu işlemler için gerekli maliyet bedelinin maktuen 40 bin TL olduğu tespiti yer aldı.

Kaynak

Görüntüler çok üzücü ama olan olmuş ve aradan zaman geçmiş. Ben görüntüleri izlerken, üçüncü şahıslar olarak kafamda bu gibi durumlara nasıl müdahale edileceğini kurmaya çalıştım. Çünkü hastanede öldükleri yazılmış. Demek ki az da olsa bir şans varmış. Elbette zor bir durum. Suyun olduğu yerde, o panik anında eline, ayağına veya üstüne ne geçirip de nasıl kurtaracaksın? Dokunmaya çalışan kaçacak delik aramış. Koşarak kaçmışlar resmen. Yani izlerken, ahhhh acaba ne yapılabilirdi de kurtarabilirdik diye düşüncelere dalıyor insan. Yangınlarla ilgili eğitim veya tatbikat veriliyor ama elektrik çarpması ile ilgili bir eğitim verilmiyor sanırım. Duyduğumuz en ileri seviye akıma kapılan birini kürekle döve döve kurtarma seviyesi galiba.

Görüntüler çok üzücü ama olan olmuş ve aradan zaman geçmiş. Ben görüntüleri izlerken, üçüncü şahıslar olarak kafamda bu gibi durumlara nasıl müdahale edileceğini kurmaya çalıştım. Çünkü hastanede öldükleri yazılmış. Demek ki az da olsa bir şans varmış. Elbette zor bir durum. Suyun olduğu yerde, o panik anında eline, ayağına veya üstüne ne geçirip de nasıl kurtaracaksın? Dokunmaya çalışan kaçacak delik aramış. Koşarak kaçmışlar resmen. Yani izlerken, ahhhh acaba ne yapılabilirdi de kurtarabilirdik diye düşüncelere dalıyor insan. Yangınlarla ilgili eğitim veya tatbikat veriliyor ama elektrik çarpması ile ilgili bir eğitim verilmiyor sanırım. Duyduğumuz en ileri seviye akıma kapılan birini kürekle döve döve kurtarma seviyesi galiba.
Elektriği iletmeyen bir materyal bulunabilirse ancak kişi akımdan kurtarılabilir, panik anında zor tabii.

Elektriği iletmeyen bir materyal bulunabilirse ancak kişi akımdan kurtarılabilir, panik anında zor tabii.
Yok böyle elbiseler var zaten ama o an bunu bulmak giymek imkansız. Bu gibi durumlara müdahale edebilmek için ya çok şanslı olacaksın ve o an sağa sola baktığında o insanları oradan çekip kurtarmak için biçilmiş bir kaftan olan herhangi bir alet edevat bir şey göreceksin, ya da işe yaramasa bile alakasız parçaları filmlerdeki gibi birleştirip kurtarıcı bir alet yapacaksın. Bu da yüksek zeka ve hız gerektiren bir şey. Her sokağa can simidi gibi akım geçirmeyen elbise de koyamazsın. Her cümlede iyice aksiyon filmine geçiş yapıyoruz. En iyi çözüm elektrik şirketlerinin daha tedbirli olması galiba.

Geri