İzlerken kanınızın donacağı bir olay!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
video hakkında gizlilik kararı alınmış, artık alıştık bu duruma zaten buna bir şey diyemiyoruz da ben bu video kaldırılsın diyenleri anlamıyorum. sosyal medyada da yazıp çiziyorlar milleti tedirgin etmeyin diye. bu bir gerçek, biz bu gerçeğin içerisinde yaşıyoruz. bunun farkına varılsın. medyaya düşmeseydi, video izlenmeseydi bu kadar ses getirecek miydi? belki bir umut bir şeyler değişir bu saatten sonra.

duyarsızlaştık çünkü, görmezden gelmek ya da o tarafa bakmamak bizi böyle bir sorun varmış algısından kurtarıyor.
içimizi rahatlatıyoruz bu şekilde.

video hakkında gizlilik kararı alınmış, artık alıştık bu duruma zaten buna bir şey diyemiyoruz da ben bu video kaldırılsın diyenleri anlamıyorum. sosyal medyada da yazıp çiziyorlar milleti tedirgin etmeyin diye. bu bir gerçek, biz bu gerçeğin içerisinde yaşıyoruz. bunun farkına varılsın. medyaya düşmeseydi, video izlenmeseydi bu kadar ses getirecek miydi? belki bir umut bir şeyler değişir bu saatten sonra.

ibret mi alınır yoksa cesaret mi bu biraz tartışılır.
şu da bi gerçek ki şiddete meyli olanı cesaretlendiriyor.
videoların altındaki “hukuksuzluk var, ceza almıyolar ki, denetimli serbestlikle çıkıyolar” gibi yorumlar da iyice teşvik ediyor .
Bu videolar yayınlanıyorsa, ibret için nasıl ceza aldıkları da paylaşılmalı.

İlk ölen ateş ediyor.babası sosyal medyada birşeyler paylaşmış,gelenler babanı çağır konuşacağız diyorlar.o esnada ölen silahı çekince diğerleri müdahale edip öldürüyor

İlk ölen ateş ediyor.babası sosyal medyada birşeyler paylaşmış,gelenler babanı çağır konuşacağız diyorlar.o esnada ölen silahı çekince diğerleri müdahale edip öldürüyor

Ama öncesinde kafasında viski şişesi kırılıyor, o da tezgahın altındaki silahı alıp ona saldıran yeşillinin bacaklarına ateş ediyor. Nefsi müdaafa.
ö
oraya gelenler bellerinde silahla zaten bunun için gelmişler. Suçlarını hafifletecek hiçbir şey yok burda.

Ama öncesinde kafasında viski şişesi kırılıyor, o da tezgahın altındaki silahı alıp ona saldıran yeşillinin bacaklarına ateş ediyor. Nefsi müdaafa.
ö
oraya gelenler bellerinde silahla zaten bunun için gelmişler. Suçlarını hafifletecek hiçbir şey yok burda.
Adam silahı farkediyor o anda refleks yapıp kafada şişeyi patlatıyor.silah çekmeseydi ölmezdi

ibret mi alınır yoksa cesaret mi bu biraz tartışılır.
şu da bi gerçek ki şiddete meyli olanı cesaretlendiriyor.
videoların altındaki “hukuksuzluk var, ceza almıyolar ki, denetimli serbestlikle çıkıyolar” gibi yorumlar da iyice teşvik ediyor .
Bu videolar yayınlanıyorsa, ibret için nasıl ceza aldıkları da paylaşılmalı.
var olan bir sorun karşısında yokmuş gibi davranamayız ki. bu videolar paylaşılmasa, yorumlar yapılmasa bile şiddete meyilli kişiler yarın bir gün çıkacağını biliyor zaten. sen, ben paylaştık, yorum yaptık diye bu duruma olumsuz bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. ceza sistemini değiştirip ibretlik cezalar vereceksin ki ve bunu medya vasıtasıyla sürekli gündeme getireceksin ki bu ve benzeri eyleme kolay kolay girişilmesin.

Bizim toplumun dinamiklerinde ibret almaz kimse feyzalır ancak. Bu tip olayların yayılımını da bu tip paylaşımlar fitilliyor belki de bilemeyiz…

Geri