Bu kararı kiminle aldığının bir ehemmiyeti var mı? Meral Akşener bir ittifakın içerisinde ve o ittifakın unsurlarına karşı bir sorumluluğu var. Sadece onlara da değil, orada seni beni temsilen oturduğu için bize karşı da ciddi bir sorumluluğu var. Daha dün o ittifakın ortak aday konusunda mutabık kalındığına dair yayınlanan metninin altında imzası var. Dün o belgeye imza atıp bugün aksi yönde hareket eden kim olursa olsun seçmene karşı bir ihanet içerisine girmiştir. Dün o imzayı atmayıp bugün aklı selim bir açıklamayla ittifaktan ayrılsaydı insanlar yine kızar ama en nihayetinde Akşener ile empati kurardı. Hatta bu Akşener'e ciddi de bir puan kazandırırdı. Bunu yapmayıp benden sonrası tufan anlayışıyla hareket etti, yetmedi her fırsatta Kılıçdaroğlu'na bağlılığını beyan eden ve ittifakın zarar görmemesi için çok titiz hareket eden İmamoğlu ve Yavaş'ı da insanların önüne attı. Ben Akşener'in tutumunu ve altında yatanları anlıyorum. Kılıçdaroğlu'nun ve beyin takımının bütün bu süreçte ne kadar anlamsız ve basiretsiz işler yaptığını da her fırsatta dile getiriyorum ama bütün bunlara karşın bahanesi ne olursa olsun Akşener'in bu tutumuna hak vermiyorum. İlla sine-i millete dönecekse de bunu seçime 70 gün kala değil, 1 sene evvel yapacaktı. Milleti bir bok çuvalı gibi ortada bıraktığın zaman bahanen ne olursa olsun haklı olmuyorsun, olamıyorsun.