İyi Parti 6'lı koalisyonu terk etti

• Kullanıcı DoGu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye
Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Sağcılarla sağcılık yarıştırmanın ve Akp'den sonraki Akp olma çabasının bir bedeli olacaktı ve oldu. Akşener'in bugünkü açıklamalarını tekrar dinledim. Bu sözleri harfi harfine söylemesi gereken kişi Akşener değil, Kılıçdaroğlu olmalıydı. Kılıçdaroğlu, Akp eskileri için, soft milliyetçiler için hep kendinden ve partisini var eden fikirlerden taviz verdi. Sırf kendi adaylığı meşruiyet kazansın diye aylarca masa müsameresi izletti. En başından şu işlere girişmeyip oyun kuruculuğu bırakmamalıydı. Aylarca sırf adaylık ihtimaline zeval gelmesin diye kurduğu masanın unsurlarının kendisine ve en önemlisi seçmenine parmak sallamalarına göz yumdu. Daha ilk anda o İslamcı eskilerini kapı dışarı etmeyip bu senaryonun gerçekleşmesine kendisi ön ayak oldu.

Bugün herkesin bir kahinmişçesine tahmin ettiklerini iddia ettikleri gibi İyi Parti'den böyle bir çıkış zaten bekleniyordu. İmamoğlu'nun dava sürecinde bu fitil ateşlenmiş ve masa o tarihte fikren dağılmıştı. Akşener'in o tarihten bugüne kadar neden beklediği ayrı bir tartışmanın konusu. Ya yeni bir ittifak ihtimali ya da artık sürecin yönetilemez noktaya gelişi bu kararı verdirdi. Bilemiyorum ama Akşener'in yaptığının açıklanabilir veya savunabilir tarafı yok. İttifaktan ayrılması sorun değil, bu üslup ve tarihte olması çok büyük problem. Bu resmen seçmene ihanettir. 2 yıl boyunca anlamsız bir masa müsameresi izlettiler bize. İnsanlar umutlandı, umutları kayboldu ve ardından birtakım olaylar gelişti ve yeniden ümitler yeşerdi. Bugün birçok insan tekrar bir karanlığa düştü. Ben artık iki ayağıyla mezara girmiş insanların ihtiraslarının kurbanı olmak istemiyorum. Knedi konfor alanlarında hiçbir sorumluluk üstlenmeyen bu tiplerin genç nesillerin duygularıyla bir oyuncak gibi oynamalarını kaldıramıyorum. En güçlü aday Kılıçdaroğlu olacaksa bundan sonra onun etrafında kenetleneceğiz ama olası bir mağlubiyette bu insanların konfor alanına kaçıp halka sallamalarına da müsade etmeyip yakalarına yapışacağız.

Ya hu Allahinizaşkina.
Meral hanim bu karari kendi basina mi aldi saniyorsunuz?Imamoglu kendini CHP ve KK dan niye soyutladi?
Secmene ihanetmis.
Sanki secmen neyin ne oldugunu bilmiyor.

Ya hu Allahinizaşkina.
Meral hanim bu karari kendi basina mi aldi saniyorsunuz?Imamoglu kendini CHP ve KK dan niye soyutladi?
Secmene ihanetmis.
Yok parti kurmayları baskı yaptı canısı.
İmamoğlu konusunda haklısın, adamın elini bile sıkmadı KK.

Seçmen neyin ne olduğunu biliyor da işte şu terlik meselesi gözlerini kör etmiş. Hırs büyük. Vatan teferruat.
Erdoğan karşıtlığı her şeyin üstünde.
Demirtaşı oraya koysunlar ona bile oy verirler

Ya hu Allahinizaşkina.
Secmene ihanetmis.
imamoğlunun bu sabah yaptığı konuşma. meral mommy bu kararı tek başına almadı evet ama kendisinin gizli masasında imamson yok.

imamoğlu'nun gönlü öyle demiyor. keşke şu dava olayı olmasaydı, o zaman görürdük. il il gezdi, kendini hazırladı. saraçhane'de rüzgarı arkasına aldı, milletin desteğini biliyordu. sahneye çıkacaktı. ah işte keşkeler.

Masada 5 kişi bir düşünürken oy çokluğunu kabul etmeyip, oy birliği isteyen kabul görülmeyince de önündeki iki seçenekten masayı devirmeyi tercih etti fakat kemal beyi, bunlara kazanamayacak aday olarak kim inandırdıysa seçimdeki birinci parti olacaklarını da söylemiş sanırım. Çok büyük güvenceleri var gibi fakat 2 seneye yok olmayacaklarının garantisini nasıl veriyorlar anlayamadım. Keşke muhalif cenah bunlara bu kadar inandırmasaydı Ekrem istiyoruz, Mansur istiyoruz beyinleri yandı herkesin. Seçim dün olduğu gibi bugün de kazanılmış ve kaybedilmiş değil. Hayırlısı buymuş ben kemal beyin ilk turda olmasa da ikinci turda bu işi kotaracağını düşünenlerdenim.

imamoğlu'nun gönlü öyle demiyor. keşke şu dava olayı olmasaydı, o zaman görürdük. il il gezdi, kendini hazırladı. saraçhane'de rüzgarı arkasına aldı, milletin desteğini biliyordu. sahneye çıkacaktı. ah işte keşkeler.
O ic gecmeler gecmedi.

Görelim bebisim.
Ama bu olay artik partizanligi asti.
herkes olaya partizanlık olarak baktığı için belki de büyük sıkıntı. “kk idiy ilirsi iy virmim” şımarıklığı yapmanın zamanı değil. bunu görebilmek ve anlayabilmek önemli olan. yineliyorum; imamoğlu ya da mansur başkan kendi partisinin ya da kk (diyelim madem öyle) desteğini almadan aday olmaz, olamaz.

Geri