İyi Parti 6'lı koalisyonu terk etti

• Kullanıcı DoGu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye
Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
yıllardır bir terane var "kürtler akp ile anlaşacak" ama yıllardır tek gördüğümüz ülkücüler akp ile anlaşıyor. kemal akıllı davranıp kürtleri ve sosyalistlere acık destek cağrısında bulunsun, bu iş tamamdır.
3-5 twitter ergen kitlesini arkasına alan fenomenlerin gazıyla siyaset yapacak, onları rehber edip realiteden kopuk yaşayanların ülkenin geleceğinde bir katkısı olamazdı... iyi oldu, süper oldu....

Ortak aday konusunda anlaşma sağlayamayan 6'lı masa yıkıldı. Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmedi.​

Türkiye'de seçime sayılı günler kala 6'lı masa dağıldı.

5 liderin Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiği toplantıdan sonra parti kurmaylarıyla toplantı yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açıklamalarda bulundu.

"Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz." diyen Akşener, 6'lı masadan ayrılma kararı aldıklarını duyurdu.

Akşener, adaylarının Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan biri olacağını söyledi.

"Ne yazık ki olmadı, olamadı"​

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz sene, memleketimizin geleceğini düşünerek çok önemli bir adım attık. Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını beyan ettiler.

Tüm kamuoyu araştırmalarında Erdoğan'a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz 2 ismi beyan ettik. Bu isimler Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu.

Maalesef bu görüş ve önerilerimiz reddedildi.

6'lı masanın son toplantısında bir anlayışa varıldı. Anlamış olduk ki kişisel ajandalar uğruna, milletin kazandığı bir hakikate tercih edildi.

Aziz milletim, biz İyi Parti'yi bunun için kurmadık. Kurulduğumuz günden beri önce ben, önce İyi Parti demedik.

Yeri geldi parti çıkarlarımızı göz ardı edip, milletimizi için feragat ettik.

Hakarete uğradık, dişimizi sıktık. Linç edildik yıkılmadık.

Ne yazık ki olmadı, olamadı

Bu kararını kimi sermaye gruplarının etkisinden bağımsız aldığını düşünmüyorum.
masayı, masadakiler üzerinden milleti kullanarak yaptığı konuşmadan bu çok aşikardı zaten. en başından beri adaylarının ekrem ve mansur olduğunu belli edip, defalarca o masaya oturup, o masadan beklediği sonucu alamayacağını pekala biliyordu. yumurta kapıya gelince bunu açıklıyor olması hem de bu üslupla?... tam bir yılanmışsın meral mommy.

Herkes rahat olsun, bu saatten sonra Kemal Kılıçdaroğlu çok daha kolay kazanır. Bugün Sol parti, TİP ile falan görüştü Kemal Baba.. zaten İYİ parti anketlerin şişirme partisi, yani herhangi bir gücü yok.
HDP de katıldığı zaman çok kolay olacak, evet çocuklar.. oyları Kemal Kılıçdaroğluna atıyoruz. İYİ parti dağılır zaten, istifalar gelmeye başladı.
Şişirme anketlerde oy oranını kimi fonladıkları şirketler %20 gösteriyordu. Ahlaksızlığın sınırı yok sonuçta. Bana göre baraj sorunu olan bir partidir artık.

Şişirme anketlerde oy oranını kimi fonladıkları şirketler %20 gösteriyordu. Ahlaksızlığın sınırı yok sonuçta. Bana göre baraj sorunu olan bir partidir artık.
Yok kardeşim yahu ne %20 :) para verip anket yaptırdılar sürekli, MHP'den kopan azınlık işte. CHP olmasaydı meclise girme şansları yoktu.
En başından beri CHP sol partiler ile ittifak yapacaktı, HDP'nin oyu çok çok daha fazla, zaten üçüncü parti ülkede. Onun dışında diğer sol ittifak partilerinin de oyu gayet iyi.
İYİ parti gidip AKP'ye katılamayacak diye düşünüyorum (belli de olmaz) ve çok rahat kazanır Kemal Kılıçdaroğlu.

arkadaşlar siz siz olun sağa sola rastgele imza atmayın... ya paranızı, ya itibarınızı kaybedersiniz yazık olur...

20230303_164317.png

Kadın Kemal’le bu işin olmayacağını, kemâlin aday olması halinde seçimleri tekrar Akp nin kazanacağını, halkın aday olarak görmek istediği isimlerden birinin aday olması halinde seçimi 6lı masanın kazanacağını başından beri üstü kapalı anlatmaya çalışıyor. “Ben aday olacağım” demiyor, kazanacak ismi aday gösterelim diyor ve Akp ye yanlamış oluyor… Muharrem ince de bu sebepten, chp nin Kemal inadı yüzünden bu partiden ayrıldı. Yahu Kemal ile olacak iş değil, bakın kardeşlerim arkadaşlarım ey Romalılar kemâlin aday olması halinde yine Akp kazanacak. Yahu bunu anlayın artık nolur, bunu söyleyen herkese niye Akp ye yanlıyor yaftası yapıştırıyorsunuz. Kardeşlerim bu inadınız bu körlüğünüz yüzünden yine Akp iktidarına maruz kalacağız. Yahu bunu niye anlamak istemiyorsunuz, niye bunu söyleyenleri Akp ye yanlamakla suçluyorsunuz? Bu ülkede kimsenin mevcut iktidara bir 5 yıl daha katlanacak takatı kalmadı. Yav yapmayın etmeyin desteklemeyin şu adamı artık.
KK ısrarlarının altında başka birşey var.
Bunu tartışmaya açabiliriz.

alskdkkaldmmslaşlslfjfjkakakdmnfjs

peki şaşırdın mı?
Açıkçası ben de Meralin ihanet ettiğini düşünüyorum. Kemal deki ısrarın başka bir sebebi olmalı.
Akşener bunu biliyor ve kesinlikle onu istemiyor. Ama ümitleriniz kırılmasın. Hepsi tükürdüğünü yalayabilir ve Bu masa tekrar birleşir

Bağımsız parti yok. Hiçbiri yerli ve milli değil .hepsi amerika, ingiltere, avrupa ve kureselci tapınakci şirketler tarafından destekleniyor. Aldığı kararlar kendilerine ait değil . Şirket kararları. Sermayenin desteklemediği hiçbir Par ti iktidara gelemez .gelenler öldürülür

Bağımsız parti yok. Hiçbiri yerli ve milli değil .hepsi amerika, ingiltere, avrupa ve kureselci tapınakci şirketler tarafından destekleniyor. Aldığı kararlar kendilerine ait değil . Şirket kararları. Sermayenin desteklemediği hiçbir Par ti iktidara gelemez .gelenler öldürülür
Ne güzel moral veriyon.

24 aralık 2022 de @İnanna hanıma söylemiştim, ve hatta soru sormuştum.
İyi parti ve akp koalisyonu olacak duyum aldım demiştim.

Geri