iyi ingilizce konuşamamak

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Sadece ilkokulu Turkiye'de okudum bilmiyorum sistemi haklisinizdir eminim.
Dil ogrenmeye baslayan herkes icin ayni durum soz konusu "ilk basta konusamazsiniz utanirsiniz"
Bu cok normal bir reaksiyon.
Iste egitim sisteminden bagimsiz olarak cabalamak gerektiginde ki gerekiyor bir sekilde kulaginizi
doldurmaniz gerekiyor demisti Hocam "radyo"yu bunun icin soylemisti.
Surekli duydugunuz bir kelimeyi bir sure sonra daha dogru "telafuz" edebiliyorsunuz cunku.
Yurtdisinda da ayni sey soz konusu cocuk degilseniz "cabalayarak" ogreniyorsunuz.
Konusmak zorunda kalarak "sacmalayarak. O yuzden egitim sistemini cope atin demek istedim aslinda.
Cunku teori ve gramer bilgisi sokakta farklilasiyor.
Turkce gibi dusunun "Turkce bilgisi" nasil deformasyona ugruyorsa sokakta ya da zaman icersinde
Ingilizce icinde boyle bu.
Hemfikiriz yani, bi de dil dile degmeden ogrenilmez derler en kolay yolu yabanci sevgili bulmak sanirim :)

Yabancı sevgili bulamadım ama iki yıl yabancılarla aynı yurtta kaldım, tabi daha çok Afrika ülkelerindendi. Onlarda Fransızca çok iyiydi, yine de faydası oldu. Dil dile değdiremedik yönelim farklı olduğu için ama.s olduğu kadar işte clairvoyant

İngilizcem yok konuşmam hele hiç yok
İngilizce dersinde mantıklı sallayabiliyorum ama genelde cümleler yapıyla alakalı oldugundan benzer zamanlı sorulardan kopya çekiyordum :d

Pratik yapabilceginiz bir ortam gerekiyor sadece, eminim Gramer olarak bir cok kisiden iyisinizdir
hatta bir cok Amerikali'dan mesela "spelling" soyledigi seyleri harf harf kodlayamiyor adam.
Heceleyemiyor ana dilini.
Dusundugunuzden daha fazlasi oldugunuza eminim, oldugu kadar demeyin.
birgun dilin dile degdigi ortamlar temenni ediyorum ne diyim :)

Musadeniz olursa bir ara size ingilizcemi taktim etmek isterim.

Akademik kariyer düşünüyorsanız çok da önemi yok zaten bana göre. (TR sınırları içerisinde)
Konferanslara katılırken,ya da makale,literatür vb.taraması yaparken dinleme ve okuma beceriniz sizi kurtaran faktör olacak.
İngilizce konuşulan bir ülkede yaşanmayacaksa, Türkiye sınırları içerisinde insanların neden bülbül gibi şakımak istediklerine anlam veremiyorum.
Ne kadar geliştirirsen geliştir, İngilizce konuşulan bir ülkede kalmadıkça körelecek o beceri.
Yurt dışı düşünüyorsanız dinleme ve okumada iyi bir kıvamdaysanız ilgili ülkeye gittiğinizde konuşma beceriniz de iyi bir kıvama geliyor kısa bir sürede zaten.

Herkes bilingual olmak zorunda değil, derdinizi anlatacak kadar konuşmanız çoğu alanda yeterlidir, eğer işiniz bu değilse önemsenecek veya utanılacak bir şey değil.
Konuştukça iyileşir, bir yerden başlamanızı öneririm.

Language competence ve language performance tamamen bağımsız şeylerdir. Bizim okullarımızda eğer şanslıysanız ilkini alabilirsiniz, ikincisini bulmak neredeyse imkansızdır. Bunun yanında, bazı senelerde İngilizce dersleri haftada 20 saate kadar çıkıyor fakat veliler şikayet edip bazı İngilizce derslerinde matematik falan işlenmesine neden oluyor. Asıl problem zihniyette.

son cumle her yerde gecerli bence

İyisi ne kötüsü ne mesela ?

Houston'lı birinin İngilizcesini yada Yorkshire'lı birinin ingilizcesini anlamak çok zor. Konuşulan İngilizce'nin ağzı da önemli. Bir Türk'ün konuştuğu İngilizce'yi anlamak, aynı kelimelerle konuşan bir Texas'lınınkinden daha kolay oluyor. Bence olması gereken de bu. İngilizceyi gümrükte çadırda yatan bir Hindistan'lı gibi konuşmanın hiç bir mahzuru yok bence. Önemli olan " derdini anlatabilmek "

• Beğen
Tepkiler: W
Akıcı konuşabiliyorum. Dil bilgisi hatası yapmamaya aşırı derecede önem gösteriyorum.

İyi Türkçe konuşamamak kadar ütopik bir durum değildir.

Geri