İsveç'te Terör Örgütü Flaması Açıldı

🕒 Konu sahibi 19 saat önce aktifti
Hayır, kesinlikle bir seçim malzemesi haline geleceğini düşünüyorum hatta ilk aklıma gelenlerden biri de buydu. ama yani bu gerçekleşecekse illaki konuları da açılacak neden Türklere ve İslama saldırı varken bu durumu eleştirmek yerine müneccimlik yapalım ki.

galiba Türkiye’ de yaşamıyorsunuz

hayır yani kanınıza dokunmuyor mu bu durum hiç ben bunu anlamıyorum. siyasetle cidden işim olmaz, takip de etmiyorum sadece haber canımı sıktı kalkıp siyasi konular üzerinden geyiğe vurabilmenize şaşırıyorum.
Yok oyle degil ashriel, farkli acilardan farkli ayni tepkiyi veriyoruz aslinda. Sadece soylenis bicimi farkli, siyaset ile isin olmadigi icin yalın duygularla cevap vermende tamamen vatansever ve icten bir yorum oldugu icin. Sure gelen kisimda boyle alistigin ve tv ya da herhangibir yer de bu sekil de gordugun icin soylemin disindakileri elemen kolay oluyor. Cevap hakki bana dusmuyor tabi nedebenmecnun ile aranizda ki konusmaya dahil oldum fakat aklima geldigi icin belirtmek istedim sadece.

İsveç direkt NATO'ya üye olabilecekken Türkiye vetosuna takılıp halâ örgüte dahil olamaması mı siyasi başarısızlık?
Veto yok, onay verilmedi henüz. Siyasi başarısızlık; rusya korkusundan totosu büzüşen isveç’in bile hala terör konusunda hiçbir işbirliğine yanaşmaması.

Haftaya Cuma namazından sonra tüm memleketin stk ları toplanıp maket felan yakalım hoş olurdu .

Bazı basit akıllılar gibi Nato karşıtlığına malzeme edilmemesi gereken bir olay.
Nato'ya Türkiye kadar emek veren ülke gerçekten çok az. Bunları bilen, anlayan bir insan Nato'ya sahip çıkar. Sahip çıkarken kendi çıkarlarımızı unutmamamız gerek. Bu noktada sıkıntılarımız var.
Birkaç yıl önce Nato akıl olarak öldü deniyordu ama bugün görüldü ki capcanlı, hatta Avrupa sımsıkı sarılmış bile olabilir.

Ya da şöyle deneyelim bakalım disslike gelicek mi? Cunku bu tarz haberlerde sloganı once soylemelisin;

Bu isvec zaten iki yuzlu, besledikleride bir gun onlari vurur. Bu arada umarim siyasiler bunu secime yakin bir paratoner olarak kullanmaz. Toplumca bazi sloganlar mevcut hukumet tarafindan genetige kodlandi. Once slogani soylemessen ne anlamda soylendigine pek bakilmaz @nedebenmecnun

İç sorunlar, eleştiriler bir yana...
İsveç'te geçmişte de benzeri durumlar olmuş, bu seçime özgü veya bu yıla yönelik bir durum değil.
Burada dikkati çekeceğim nokta
Kuran'ı yakmak için neden bizim büyükelçiliğe geliyor; Arabistan, Mısır, Katar, İran vs nice İslami devlet varken neden biz?

İsveç iki yüzlülük yapmadı ki, yuvarlak cümleler kullanarak teröre karşı iş birliği yapacağını söyledi. Elimizde koz varken istediğimizi alamamamız siyasi başarısızlıklardan birisi sadece. Yine esti gürledi uzun adam ama yine hüsran.

Kimin elinde nasıl bir koz var bilemiyorum. Nato için Abd masası esastır, biz o masaya kozu olarak mı oturduk emin değilim.
Bu durum sadece Abd eksenli değil, İsveç ile Finlandiya işine Rusya da karışıyordur.
Rusya ile masaya ne kadar sağlam oturabiliyoruz bunu da bilemiyorum.

Bazı basit akıllılar gibi Nato karşıtlığına malzeme edilmemesi gereken bir olay.
Nato'ya Türkiye kadar emek veren ülke gerçekten çok az. Bunları bilen, anlayan bir insan Nato'ya sahip çıkar. Sahip çıkarken kendi çıkarlarımızı unutmamamız gerek. Bu noktada sıkıntılarımız var.
Birkaç yıl önce Nato akıl olarak öldü deniyordu ama bugün görüldü ki capcanlı, hatta Avrupa sımsıkı sarılmış bile olabilir.

İsveç'te geçmişte de benzeri durumlar olmuş, bu seçime özgü veya bu yıla yönelik bir durum değil.
Kuran'ı yakmak için neden bizim büyükelçiliğe geliyor; Arabistan, Mısır, Katar, İran vs nice İslami devlet varken neden biz?

Kimin elinde nasıl bir koz var bilemiyorum. Nato için Abd masası esastır, biz o masaya kozu olarak mı oturduk emin değilim.
Bu durum sadece Abd eksenli değil, İsveç ile Finlandiya işine Rusya da karışıyordur.
Kuran yaktigini yeni ogrendim. Zaten bize gelirse diger arap devletleri illaki duyucaktir bizden daha fazla seven olmadigi icin olabilir.

siz turkiye'de, biz de yurtdisinda boyle sacma sapan seylere maruz kaliyoruz iste. alistigimiz seyler. kendilerini komik ve kucuk dusurmusler yine. bu da alistigimiz seyler. bende buna ancak "HA HA SUCKERS" der gecerim

Benim gördüğüm, hükümetin açıkladığı, natoya üyelikleri için terörle ilgili iş birliği yapmalarıydı. Bu konu hiç açılmayıp evet Rusya kuzey avrupa için de tehdit, isveç natoya alınmalı diye onay versek amenna ama karşılığında bir şey isteyip alamamak sadece basiretsizlik. Suriye örneğinde, f35 örneğinde olduğu gibi tıpkı.

Benim gördüğüm, hükümetin açıkladığı, natoya üyelikleri için terörle ilgili iş birliği yapmalarıydı. Bu konu hiç açılmayıp evet Rusya kuzey avrupa için de tehdit, isveç natoya alınmalı diye onay versek amenna ama karşılığında bir şey isteyip alamamak sadece basiretsizlik. Suriye örneğinde, f35 örneğinde olduğu gibi tıpkı.

Abd'ye karşı elimizi çok zayıf görüyorum.
Rusya'ya karşı da elimiz çok zayıf.
Aslında bizim elimiz tamamen zayıf.
Mısır'a karşı bile zayıf.
Halbuki küresel gündem için muazzam fırsatlarımız var.
Üzücü olan, bu treni kaçıracağız.

Geri