''ev sahibim bana, ben kiracıma. komşu şu kadara kiraya verdi ben de o fiyata çekeyim.'' sorun bu zaten. kira fiyatlarının artmasının bir sebebi bu. herkes birbirinden gördüğü için fiyatları artılıyor. x fiyat verilen yerde diyorsun da bu x fiyat sarı site örneğindeki gibi şişirme fiyat. hak, hukuk burada devreye giriyor zaten. vatandaşa kalsa ev sahibi, kiracı fark etmez herkes birbirini öpme derdinde. bunun bir matematiği var, buna dikkat edilmeli. şu an kaldığım merkezi yerdeki beş yıllık dubleks binaya çok çok düşük kira veriyoruz, bunun farkındayız. enflasyon durumu göz önüne alındığında ve ev sahiplerinin şişirme fiyatları dikkate alınmadan %300'e kadar zam yapılması taraftarıyız. eminim ev sahibi bunun çok çok üstünde fiyat isteyecek. kabul edecek miyiz? etmeyeceğiz. hakkını yasal yoldan aramaya çalıştığında da geçmiş yıllardaki kiralar ve indirim yapılacağını düşününce bizim düşündüğümüz kira fiyatına denk geleceğini görecek zaten. kiracıların işgal etmeye hakkı olmadığı gibi ev sahibi olarak da açgözlülüğe gerek yok. orta yol bulunacak.