İstanbul'da ev sahibi, 15 yıllık kiracısını öldürdü

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
betona o kadar para verilir mi diyordum
bu gidişle verilecek

Devlet %25 saçmalığından vazgeçip düzgün bir orta yol bulmalıydı.
Bazı ev sahipleri çok aç gözlü kira 5 bin liradan 25 bine çıkarılamaz.
Bazı kiracılar da eve kanun gücüyle çöküyor.
2 tane kiralık dairemiz var tahliye taahütnamesi imzalattık ama yine de vicdan denen şey de var.
% 100 zamma kadar sözüm yok ama daha üstüne çıkınca kiracı çaresiz kalıyor.
Ee sen aç gözlülük edip bana ne onun durumundan dersen o da kanun daha fazlasına izin vermiyor deyip seni %25 ile sınırlar.
Evi kiraya verirken en çok zam gelen ürünleri gösterip şuna 3 kat zam geldi deyip üstüne kiraya 4 kat zam yapmak da hak değil.
Devlet %25 üst sınır getirdi deyip ev sahibinin hakkına çökmek de..

Devlet %25 saçmalığından vazgeçip düzgün bir orta yol bulmalıydı.
Bazı ev sahipleri çok aç gözlü kira 5 bin liradan 25 bine çıkarılamaz.
Bazı kiracılar da eve kanun gücüyle çöküyor.
2 tane kiralık dairemiz var tahliye taahütnamesi imzalattık ama yine de vicdan denen şey de var.
% 100 zamma kadar sözüm yok ama daha üstüne çıkınca kiracı çaresiz kalıyor.
Ee sen aç gözlülük edip bana ne onun durumundan dersen o da kanun daha fazlasına izin vermiyor deyip seni %25 ile sınırlar.
Evi kiraya verirken en çok zam gelen ürünleri gösterip şuna 3 kat zam geldi deyip üstüne kiraya 4 kat zam yapmak da hak değil.
Devlet %25 üst sınır getirdi deyip ev sahibinin hakkına çökmek de..
Çünkü toplumda insanlık diye bir şey kalmadı. Kalkıyorsun insanca muamele ediyorsun, onu da suiistimal ediyor. Makul fiyat veriyorsun, çıkmam diyor. Sen de artık al atını bilmem ne yaparım tımarını deyip kiracıyı çıkartıp bir sene boş tutmak zorunda kalıyorsun. Kendimden örnek verdim ve yukarıda aynı şeyleri bizde yaşıyoruz.

Eve %100 zam yapmaya gelince, aç gözlülüğe tabii ki karşıyım ama biz de kirada oturuyoruz. Atıyorum önümüzdeki sene benim evimin kirası 12.000 TL olacaksa ve benim kiracım 25.000 TL fiyat verilen yerde en az 12.000 TL bana kira geliri olmazsa ben ne yapacağım? Sokakta mı yaşayacağım? Ben paramı bir şekilde kazanıyorum çok şükür, geri kalan farkı tamamlarım ama benim de mağdur olmamam lazım.

Nas ekonomisi diye diye ülkeyi öyle bir saçma noktaya getirdiler ki, herkes kilitlendi kaldı. Bazı ev sahipleri çok aç gözlü, bazı kiracılar da dibine kadar ahlaksız. Zaten şu anda ortalama bir hayatı aşırı pahalı yaşamamızın sebebi de, iktidardan daha suçlu olan bu halk. Yöneticiler halkın yansımasıdır. Sadece buradaki insanların ortalama karakterine bile bakarsanız bizim toplumun ne kadar (aşağılık demeyeyim hadi) aşağı olduğunu görürsünüz.

Ukrayna şuan da savaşta olan ve işgal altında bir ülke. Birkaç oblastını da kaybetti. Lojistik ve ithalat noktaları ciddi zarar gördü. Böyle bir ülkenin para birimiyle bizim para birimimiz adeta eşitlendi. Biz savaşta mıyız? İşgal altında mıyız? Toprak mı kaybettik?

1690020233267.png

Bana burada havlayan tiplerin bu görüntüyle gurur duymaları lazım. Sonra ağır konuştuk mu, hakaret oluyor.

Hem ev sahibiyim hem kiracıyım, yavş. ev sahibi sayısı daha çok.

laleler istiyor ki her kiracı gelip 1 yıl otursun sonra gitsin, oldu, o zaman sgit kiraya verme evini

...
Eve %100 zam yapmaya gelince, aç gözlülüğe tabii ki karşıyım ama biz de kirada oturuyoruz. Atıyorum önümüzdeki sene benim evimin kirası 12.000 TL olacaksa ve benim kiracım 25.000 TL fiyat verilen yerde en az 12.000 TL bana kira geliri olmazsa ben ne yapacağım? Sokakta mı yaşayacağım? Ben paramı bir şekilde kazanıyorum çok şükür, geri kalan farkı tamamlarım ama benim de mağdur olmamam lazım.
''ev sahibim bana, ben kiracıma. komşu şu kadara kiraya verdi ben de o fiyata çekeyim.'' sorun bu zaten. kira fiyatlarının artmasının bir sebebi bu. herkes birbirinden gördüğü için fiyatları artılıyor. x fiyat verilen yerde diyorsun da bu x fiyat sarı site örneğindeki gibi şişirme fiyat. hak, hukuk burada devreye giriyor zaten. vatandaşa kalsa ev sahibi, kiracı fark etmez herkes birbirini öpme derdinde. bunun bir matematiği var, buna dikkat edilmeli. şu an kaldığım merkezi yerdeki beş yıllık dubleks binaya çok çok düşük kira veriyoruz, bunun farkındayız. enflasyon durumu göz önüne alındığında ve ev sahiplerinin şişirme fiyatları dikkate alınmadan %300'e kadar zam yapılması taraftarıyız. eminim ev sahibi bunun çok çok üstünde fiyat isteyecek. kabul edecek miyiz? etmeyeceğiz. hakkını yasal yoldan aramaya çalıştığında da geçmiş yıllardaki kiralar ve indirim yapılacağını düşününce bizim düşündüğümüz kira fiyatına denk geleceğini görecek zaten. kiracıların işgal etmeye hakkı olmadığı gibi ev sahibi olarak da açgözlülüğe gerek yok. orta yol bulunacak.

Hem ev sahibiyim hem kiracıyım, yavş. ev sahibi sayısı daha çok.

laleler istiyor ki her kiracı gelip 1 yıl otursun sonra gitsin, oldu, o zaman sgit kiraya verme evini
Çoğunun derdi kısa yoldan zengin olmak. Barınma bir ihtiyaçtır, ama bir yatırım kapısı değildir. Ev sahibi olarak söylüyorum bunu.

''ev sahibim bana, ben kiracıma. komşu şu kadara kiraya verdi ben de o fiyata çekeyim.'' sorun bu zaten. kira fiyatlarının artmasının bir sebebi bu. herkes birbirinden gördüğü için fiyatları artılıyor. x fiyat verilen yerde diyorsun da bu x fiyat sarı site örneğindeki gibi şişirme fiyat. hak, hukuk burada devreye giriyor zaten. vatandaşa kalsa ev sahibi, kiracı fark etmez herkes birbirini öpme derdinde. bunun bir matematiği var, buna dikkat edilmeli. şu an kaldığım merkezi yerdeki beş yıllık dubleks binaya çok çok düşük kira veriyoruz, bunun farkındayız. enflasyon durumu göz önüne alındığında ve ev sahiplerinin şişirme fiyatları dikkate alınmadan %300'e kadar zam yapılması taraftarıyız. eminim ev sahibi bunun çok çok üstünde fiyat isteyecek. kabul edecek miyiz? etmeyeceğiz. hakkını yasal yoldan aramaya çalıştığında da geçmiş yıllardaki kiralar ve indirim yapılacağını düşününce bizim düşündüğümüz kira fiyatına denk geleceğini görecek zaten. kiracıların işgal etmeye hakkı olmadığı gibi ev sahibi olarak da açgözlülüğe gerek yok. orta yol bulunacak.
Böylesine sıkıntılı bir toplum da o dediğin çok zor.

Son düzenleme:
Çoğunun derdi kısa yoldan zengin olmak. Barınma bir ihtiyaçtır, ama bir yatırım kapısı değildir. Ev sahibi olarak söylüyorum bunu.

Böylesine sıkıntılı bir toplum da o dediğin çok zor.
Böyle saçma sapan 3. dünya ekonomisi ülkelerde evi yatırım kapısı görüyor insanlar işte

Böyle saçma sapan 3. dünya ekonomisi ülkelerde evi yatırım kapısı görüyor insanlar işte
Sana şu kadar söyleyeyim. Daha bugün baktım 1995 model şahin dolar bazında 3000 dolar. 3000 dolar fiyata yurt dışında 2008-2009 model mercedes, bmw var. Biraz daha üzerine koyup Chevrolet 2008 model 4x4 alıyorsun. Bu ülkede 75.000 TL (o da en düşük fiyat) fiyata satılan şahin model arabaları yurt dışında 800-1000 dolar aralığında satıyorlar.

Oradan biç bizim toplumun aç gözlülüğünü.

Sana şu kadar söyleyeyim. Daha bugün baktım 1995 model şahin dolar bazında 3000 dolar. 3000 dolar fiyata yurt dışında 2008-2009 model mercedes, bmw var. Biraz daha üzerine koyup Chevrolet 2008 model 4x4 alıyorsun. Bu ülkede 75.000 TL (o da en düşük fiyat) fiyata satılan şahin model arabaları yurt dışında 800-1000 dolar aralığında satıyorlar.

Oradan biç bizim toplumun aç gözlülüğünü.
Yurt dışında hangi ülkede Şahin satılıyor? merak ettim. Atsana bir link.

Yurt dışında hangi ülkede Şahin satılıyor? merak ettim. Atsana bir link.
Şahin dediğim onun ayarında ki eski püskü arabalar. Lafın gelişi o. Yoksa yurt dışında şahin nerede olacak? Misal bu araba, bu adamların şahini. Orada bile 36.000 grivnaya satılıyor. Bizim paramızda 26.000 TL civarı.

Son düzenleme:
Öldürü tabi. İnsanda vicdan olu. Adamın evine çökmüş onbeş sene.

Aç arapalarını besletti bana on sene. Şimdi yok yirmibeş diyo. %45 doğrudan vergi veriyorum lan ben. Dolaylisini hesap edemem. E sen niye herşeye %500 zam yapiyon o zaman. Senin evsizine yurt olsun diye mi elli sene köpek gibi çalışip aldım ben o evi. Boş dursun o zaman diyosun durmaz diyo. Şu an çıksa kiracı, aldığım paranın iki katı tadilat var. Gelir vergisini zaten hesaba katma. Düşecek misin gider olarak peki? Tamam. Çalışmıyorum. Karıyı boşuyorum. Evi de satıyorum. Bulun bana kiralık ev ve iş. Verin issizlik maaşı. Bi de dul sahiplendirin. Ohhhhh. Bak bu tarafa geçince hayat ne kolay. Baksın abicim devlet bana o zaman.

Her iki taraf da mağdur olmaya başladı çünkü zamlar artık baş edilecek gibi değil ve insanlar da evinden gelir elde etmeye çalışıyor.

Şahin dediğim onun ayarında ki eski püskü arabalar. Lafın gelişi o. Yoksa yurt dışında şahin nerede olacak? Misal bu araba, bu adamların şahini. Orada bile 36.000 grivnaya satılıyor. Bizim paramızda 26.000 TL civarı.

Fiat 124. Bizim Tofaş Serçe eşdeğeri. Bu satılır, getirebilirsen iyi fiyattan satarsın.

Geri