İstanbul'da ev sahibi, 15 yıllık kiracısını öldürdü

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İstanbul'da kira artışı nedeniyle ev sahibi ile kiracısı arasında telefonda başlayan tartışma cinayetle sonuçlandı. Ertuğrul Deniz Ö. ile 15 yıllık kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından kiracısının evinin önüne gelen ev sahibi, kiracısını öldürdü. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilmesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan kiracı yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kaynak

1689707567749-yeni-proje-8.jpg

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan gerginlikler artıyor çünkü ev sahipleri daha yüksek kira bedeli için kiracılarını çıkartmaya çalışıyorlar.

sanırım bir haftada üçüncü olay bu. işin sonu kötü bitiyor. nasıl çözecekler bu sorunu.

sanırım bir haftada üçüncü olay bu. işin sonu kötü bitiyor. nasıl çözecekler bu sorunu.
Evimin değeri çok daha yüksek diye kiracıları çıkartmaya çalışıyorlar ve olur da kiracı itiraz ederse de kavga çıkıyor.

Yakın bir arkadaşım da kiracısını üç ay kira almadan tahliye etti. Evin içini yaptırıp önce kendi oturacakmış ve sonra yeniden kiraya verecekmiş. Bu şekilde uzlaşma olursa sorun çıkmaz ancak öteki türlü kavgaya dönüşüyor.

Yalan ya olur mu öyle şey, avrupa bizi kıskanırken hele.

Evimin değeri çok daha yüksek diye kiracıları çıkartmaya çalışıyorlar ve olur da kiracı itiraz ederse de kavga çıkıyor.

Yakın bir arkadaşım da kiracısını üç ay kira almadan tahliye etti. Evin içini yaptırıp önce kendi oturacakmış ve sonra yeniden kiraya verecekmiş. Bu şekilde uzlaşma olursa sorun çıkmaz ancak öteki türlü kavgaya dönüşüyor.
anlaşma çok zor. orta yol kiracı tarafından bulunmaya çalışıyor fakat çoğu ev sahibi buna yanaşmıyor. arkadaşlara istenilen kira fiyatları x4, x5 oldu. bunlar çok uçuk fiyatlar. bir anda böyle yapmaları, her sene üzerine yapılacak zamlarla nereye kadar gidecek böyle. ev sahiplerinin dava açmalarını bekliyor hepsi. daha hakkaniyetli oluyor.

Herkese ev kiralanmaz ancak insanların kendi yaşam şartları zorlaştıkça acımasızlaşmaya başlıyorlar. Ev sahibinin de artan giderleri var. Örneğin okul ücreti yıllık 150 bin olmuş ve o da kendince evin kirasını arttırma derdine düşüyor.

Ülkede her şey pahalandıkça çoğu insan sağlıklı düşünemez oldu çünkü herkeste bir gelecek korkusu başladı.

Vicdansızlık, çok acı

İnşallah bu olaylar artmaz

Koskooocaaaa bir ülkenin, belki de bu zamana kadar adı bile geçmemiş şeyleri şu an çok büyük bir sorun olarak yaşayıp içine düştüğü duruma bak. Şu içinde bulunduğumuz ülkede, rayında hiçbir şey yok. Evinden arabasına, elektroniğinden tarımına her şey sorunlu ya. Ve bu sorunların doğurduğu sonuçlar bu işte. Ev sahibi kendince haklı, kiracı kendince haklı. Bu olayda tek suçlu hükümettir. Ulan öğrencisine yurt yapmayı bile beceremeyen bir hükümet var başımızda ya. Ne diyebileceğiz ki daha, Allah’ınızdan bulun.

Bir haftada üç dört böyle olay oldu.biri cinayetle bitti..ev sahiplerinin vicdansızlığı,anlayışsızlığı arşa ulaştı.böyle giderse daha çok bu tür olaylar vuku bulacak…

Kocasını öldürmüş diye konuya girdim, kiracıymış. Pâh.

Bir haftada üç dört böyle olay oldu.biri cinayetle bitti..ev sahiplerinin vicdansızlığı,anlayışsızlığı arşa ulaştı.böyle giderse daha çok bu tür olaylar vuku bulacak…

Benim de kiracım vicdansız. Kadına 25.000 TL lik yerde 10.000 TL kira teklif ediyoruz vermiyorum da çıkmıyorum da git mahkemeye ver diyor. Arsız, yüzsüz, şerefsiz birisi. Mahkeme kararıyla tahliye ettireceğim. Ya da hiç yapmak istemeyeceğim şeyleri yapacağım.
Kocasını öldürmüş diye konuya girdim, kiracıymış. Pâh.
İnşallah bir gün de senin ölüm haberini okur biz de böyle tepki veririz.

Bana kızanlar olucak ama söylicem bu da bana göre devletin suçu. Milleti bu kadar çaresiz kılmasalar kimse kimseyle uğraşmaz. Biri ölmüş, biri cezaevinde kim kazandı? Kimse...

Bana kızanlar olucak ama söylicem bu da bana göre devletin suçu. Milleti bu kadar çaresiz kılmasalar kimse kimseyle uğraşmaz. Biri ölmüş, biri cezaevinde kim kazandı? Kimse...
İstedikleri de zaten bu. Ama oynadıkları bu kumar da hep yek gelirse o zaman iktidarla beraber muhalefeti de sallandırırlar bu ülkede.

Hayati boyunca calisip birikim yapip ev alip kirasiyla gecinmek durumunda olan ev sahibi,
12 bin maaş alip 10 bin kira vermek istemeyen kiraci

Hangisi haksiz ?

Sana kızacağım. Ama şimdi olmaz, işim var.

Geri