istanbul'da ev kiraları

Konu sahibi son olarak 1510 gün önce görüldü
metro/metrobüs çilesi çekmemek için tercih edilebilecek semtlerde astronomik tutarları bulabiliyor. beşiktaş zaten hayal. kazan dairesinden bozma bodrum katına 2000 lira isteyen hayvanlar var. şişli'de eli yüzü düzgün bir ev ortalama asgari ücret tutarından başlıyor. kağıthane ve 4. levent taraflarında da aynı durum söz konusu. karşı yakaya bakayım desen, en cazibi üsküdar-1200, 1300 bandına kadar inebiliyorsun- ancak yokuş belası var.

ankara'da muadili evler-hatta daha iyileri bile- bu kadar etmezken istanbul'da ev sahiplerini zengin etmekten başka bir iş yapmıyoruz. 1500 kaat uçtu yine, cıscıbılım şu an. yakında kirkorder'e başvurmayı düşünüyorum.

giphy.gif

metrobüse binemiyorum, o cangılda hayatta kalamam. nezih bir çankaya bebesi olduğum fark ediliyor. üzerime üzerime geliyorlar.

giphy.gif

Etme bulma dünyası.
Devlette bu işe hiç el atmıyor.Onlarda mutlu ev sahipleri de mutlu.Olan vatandaşa oluyor.

Devletin yapacağı en güzel şey istanbul’a vize uygulamak olmalı :p

vize olayına katılıyorum. ben özel sektöre muhtacım, sektör itibariyle de istanbul dışında iş bulmam imkansız. devlet kapısında da ya kpss ile trt'ye atanacağım ya da formasyon alıp, öğretmenlik yapacağım. zor iş. hizmet sektöründe çalışanlar ya da asgari ücretle kıt kanaat geçinenler niye duruyorlar anlam veremiyorum.

Ben de su aralar arayistayim elit bir site dusunuyorum 1+1 bekar isi esenyurt beylikduzu yuvamiz

üsküdar'da 1+1 ya da 2+1 o fiyatlara baya ev bulmuştum ev ararken. ama evden çıkıp, sahile indiğinde basınç değişiyor. öyle bir yokuş diyeyim. inmesi zevkli ama çıkmaya kalksan, 6 ayda ilkokul çocuğunun çizdiği çöp adam olursun.

bu arada Mastor şişli'de buldum güzel bi aile apartmanı. 4-5 aydır kira dışında sorun yaşamıyorum şu an.

Üsküdar alt katım boş 2000 telecik kira apartman aylığı 150 telecik gerisini sen hesapla. asdfgjk

Kira sorunum yok ama yine de bi bakim dedim :P

Semt değiştikçe kira parametresi değişecektir.
Şu şartlar da oturulabilir bir ev kirası 1700-1800 TL civarı.

Tuzla sahile 5-10 dk mesafede evler 1200-1400 ' e çok rahat bulunur mesela ama sıkıntı şu ki konu başlığında İstanbul'da diyor lhkjs pek İstanbul sayılmıyor işte.
olsun canım tuzla

tuzla ile beşiktaş arasında saat dilimi farkı var.

durum tam olarak bu.
insanlar böyle uzak görmese zaten burası da boktan bir yer olurdu.

ByzBv8MCUAAiF0p.jpg

görsel ve altındaki yoruma aldanmayın, Tuzla`nın tüm imajını 500t bozuyor bence.

500 T şifaya gider benim tuzladan kastım asla şifa mahallesi tarafları değil bunu belirteyim öncelikle.
İçmelerden sabahları 500 T ile 4. Levent'e çok geçtim ama asla oradan 500 T ile dönüş yapmadım. Çünkü trafiğe kalma riskini göze alacak sinirsel yapıya sahip değilim. :D Metro, metrobüs kullanmak gerek.

Geri