İstanbul’a ‘vatan hainleri mezarlığı yapıldı

Konu sahibi son olarak 84 gün önce görüldü
Terör*ya da*terörizm: siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımını ifade eden terim.

Masum erleri ayrı tutarak bu hareketlenmeyi yapanlar teröristtir, Hoş zaten çok vatansever olsaydılar ve bildirideki gibi şehit düşen askerlerimiz için böyle bir harekete kalkışmış olsaydılar F-16 sende git imralıyı bombala milyonların gönlüne su serp, olmazdı demi ?

Binlerce PKK'lının defnedildiği topraklarda darbeciler icin " vatan haini mezarlığı " trajikomik..
Hadi lan oradan teres!

Üstelik pkklılar mezarlığı açılışı yapmışlardı bir zamanlar ha ama o zamanlar saçılım sürecimiz vardı :) sonra o mezarlığı yıktılar diye hatırlıyorum ..

Çok ağır bir karar. Mantıklı da değil.
Ben duygusal değil de biraz mantık çerçevesinde bakmayı deniyorum bu konu için.
Gerçekten darbe tam anlamıyla başarılı olmuş olsaydı, şuan belki yine insanlar meydanlarda olacaktı, yine insanlar yönetimden memnun olacaklardı, darbeciler kahraman olacaktı.

Evet o zamanda "Vatan Hainleri Mezarlığı" olacaktı ve orada belki de Recep Tayyip Erdoğan yatıyor olacaktı.

Bence cidden ağır bir karar. Yanlış.

Çok ağır bir karar. Mantıklı da değil.
Ben duygusal değil de biraz mantık çerçevesinde bakmayı deniyorum bu konu için.
Gerçekten darbe tam anlamıyla başarılı olmuş olsaydı, şuan belki yine insanlar meydanlarda olacaktı, yine insanlar yönetimden memnun olacaklardı, darbeciler kahraman olacaktı.

Evet o zamanda "Vatan Hainleri Mezarlığı" olacaktı ve orada belki de Recep Tayyip Erdoğan yatıyor olacaktı.

Bence cidden ağır bir karar. Yanlış.

Bu yorum halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımız,Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı şiddetli suç söylemi içermektedir. Emre

Anayasadaki hangi maddeyi çiğnediğimi öğrenme hakkım vardır herhalde.
Alayım o maddeyiSiNGo. Gerekçenizi görürsek, şikayetinizi olumlu karşılayacaktır bu yönetim.

Cumhurbaşkanını yalayıp yuttuğum yorumlarımı beğenince oluyor da, farklı bir şey söyleyince mi olmuyor?

Tarafsızlığa alışmanız gerekecek, üzgünüm.
Her şeyi geçtim şiddetli suç söylemi nedir yahu?

Anayasadaki hangi maddeyi çiğnedimi öğrenme hakkım vardır herhalde.
Alayım o maddeyi@SiNGo. Gerekçenizi görürsek, şikayetinizi olumlu karşılayacaktır bu yönetim.

Cumhurbaşkanını yalayıp yuttuğum yorumlarımı beğenince oluyor da, farklı bir şey söyleyince mi olmuyor?

Tarafsızlığa alışmanız gerekecek, üzgünüm.
Değerli Jose, yorumlarınızı beğenerek takip ediyorum. Tarafsız davrandığınızı biliyorum.

Forumda anayasa maddelerine göre yaptırım uygulanıyorsa,Hayır,yani anayasa kuralları geçerliyse kayıt ekranında belirtilmesi gerekir. Size göre suç söylemi içermez. Bana göre içerir,bir başkasına göre içermez,diğerine göre içerir. Bakın mesajınız yanlış algılamalara yol açar nitelikte. Niyetinizin bu olmadığını tahmin ediyorum. Fakat Erdoğan halkın iradesidir. Kendisine edilen hakaret %52'ye edilmiştir. Biz bu adamı yedirmeyiz. Tepkim o yüzdendir.

Önceki mesajda değinmedim fakat değinmekte fayda var. Siz alçak darbecilere canıyla,malıyla,imanıyla, vatanı için,milleti için,reisi için şehit edilen insanlara haksızlık yapıyorsunuz.Darbeciler başarılı olsaydı günlerdir direnen insanlar onları şakşaklardı diyorsunuz. Siz alkışlayacaktınız o halde. Bu haksızlıktır,yanlıştır. Meseleyi anlamamışsınız değil 1 darbe,50 darbe yapsalar Reisi Cumhurumuzun yanındayız,halkın iradesine karşı çıkanlar dün olduğu gibi yarında hüsrana uğrayacaktır.

Sizi incittiysem affola saygılar.

SiNGo' Alıntı:
Değerli Jose, yorumlarınızı beğenerek takip ediyorum. Tarafsız davrandığınızı biliyorum.

Forumda anayasa maddelerine göre yaptırım uygulanıyorsa,Hayır,yani anayasa kuralları geçerliyse kayıt ekranında belirtilmesi gerekir. Size göre suç söylemi içermez. Bana göre içerir,bir başkasına göre içermez,diğerine göre içerir. Bakın mesajınız yanlış algılamalara yol açar nitelikte. Niyetinizin bu olmadığını tahmin ediyorum. Fakat Erdoğan halkın iradesidir. Kendisine edilen hakaret %52'ye edilmiştir. Biz bu adamı yedirmeyiz. Tepkim o yüzdendir.

Önceki mesajda değinmedim fakat değinmekte fayda var. Siz alçak darbecilere canıyla,malıyla,imanıyla, vatanı için,milleti için,reisi için şehit edilen insanlara haksızlık yapıyorsunuz.Darbeciler başarılı olsaydı günlerdir direnen insanlar onları şakşaklardı diyorsunuz. Siz alkışlayacaktınız o halde. Bu haksızlıktır,yanlıştır. Meseleyi anlamamışsınız değil 1 darbe,50 darbe yapsalar Reisi Cumhurumuzun yanındayız,halkın iradesine karşı çıkanlar dün olduğu gibi yarında hüsrana uğrayacaktır.

Sizi incittiysem affola saygılar.

SiNGo Forum kurallarımız, kendisinden önce anayasa kurallarını benimser. Kurallarımızın ilk ve son maddesi açıktır:
Gülse' Alıntı:
Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) anayasa, kanunlarına ve yönetmeliklerine aykırı hiçbir paylaşım yapamazsınız.
Foruma üye olan herkes bu şartları kabul etmis sayılır.

Bu nedenle -örneğin- forum genelinde en çok tartışılan konu olan Mustafa Kemal Atatürk'ü sert bir şekilde eleştirmek veya hakaret etmek yasaktır. Bu forum kurallarından yazmaz ama anayasadaki koruma maddelerine göre uygulanır.

Benim bir önceki yorumum en fazla anayasadaki cumhurbaşkanına hakaret maddesiyle örtüşebilir ki benim kendisine yaptığım bir hakaret te bulunmuyor. Benim yaptığm yorumun halkın idaresine gölge düşüren hiç bir yanı yoktur. Kaldı ki ben de o %52 arasındayım. Yalnız; bu ülkeyi daha ileriye götürecek insanların, yine cumhurbaşkanını eleştirebilen insanlar olduğuna inancım tamdır.

Yorumumda darbecileri kahraman olarak göstereceğimi değil, onların kahraman olarak gösterileceğinden bahsettim. Yani onları birer kahraman olarak görecek kişi ben değilim, tahminimce bir çok insan. Ama benim burada direnen insanları kastettiğim görünmüyor. Nitekim bahsettiğim durumu önceki darbelerde gördük.

Baktığımızda benim yorumumda yazdığım şeyleri size soru olarak yöneltsem aynı karşılığı alırım:
Bakınız:

Soru: Darbe başarılı olsaydı, insanlar yine meydanda olacaklar mıydı? (Burada şuan meydanda olan insanlar kastedilmiyor.)
Cevap: Evet.

Soru: İnsanlar mevcut cunta yönetiminden memnun olacaklar mıydı?
Cevap: Evet

Soru: Darbeciler artık kahraman olarak görünecekler miydi?

Soru: Recep Tayyip Erdoğan öldürülecek miydi?

Soru: Nereye gömüleceği belli mi?
Cevap: Hayır.

Bu soruları Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bile soracak olsak; alacağımız cevap aşağı yukarı bunlar olur.

@SiNGo Forum kurallarımız, kendisinden önce anayasa kurallarını benimser. Kurallarımızın ilk ve son maddesi açıktır:

Bu nedenle -örneğin- forum genelinde en çok tartışılan konu olan Mustafa Kemal Atatürk'ü sert bir şekilde eleştirmek veya hakaret etmek yasaktır. Bu forum kurallarından yazmaz ama anayasadaki koruma maddelerine göre uygulanır.

Benim bir önceki yorumum en fazla anayasadaki cumhurbaşkanına hakaret maddesiyle örtüşebilir ki benim kendisine yaptığım bir hakaret te bulunmuyor. Benim yaptığm yorumun halkın idaresine gölge düşüren hiç bir yanı yoktur. Kaldı ki ben de o %52 arasındayım. Yalnız; bu ülkeyi daha ileriye götürecek insanların, yine cumhurbaşkanını eleştirebilen insanlar olduğuna inancım tamdır.

Yorumumda darbecileri kahraman olarak göstereceğimi değil, onların kahraman olarak gösterileceğinden bahsettim. Yani onları birer kahraman olarak görecek kişi ben değilim, tahminimce bir çok insan. Ama benim burada direnen insanları kastettiğim görünmüyor. Nitekim bahsettiğim durumu önceki darbelerde gördük.

Baktığımızda benim yorumumda yazdığım şeyleri size soru olarak yöneltsem aynı karşılığı alırım:
Bakınız:

Soru: Darbe başarılı olsaydı, insanlar yine meydanda olacaklar mıydı? (Burada şuan meydanda olan insanlar kastedilmiyor.)
Cevap: Evet.

Soru: İnsanlar mevcut cunta yönetiminden memnun olacaklar mıydı?

Soru: Darbeciler artık kahraman olarak görünecekler miydi?

Soru: Recep Tayyip Erdoğan öldürülecek miydi?

Soru: Nereye gömüleceği belli mi?
Cevap: Hayır.

Bu soruları Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bile soracak olsak; alacağımız cevap aşağı yukarı bunlar olur.

Jose,herkes eleştirsin,eleştirilsin. Bir yanlış varsa eleştiri doğru yolu gösterir.Biz eleştiri yapan bir muhalefet ile karşı karşıya değiliz. Eleştirmeyi,imar etmek yerine yıkmak sanan bir muhalif ile karşı karşıyayız.Hakaret ettin demiyorum. Ama kim olursa olsun benim iraedeme hakaret edene tahammülüm yok.

Üstad Akif'in dediği gibi:
Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!
Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere!

İlk sorduğun soru için biz Meydanlarda onurluca direnen halkı güç kazandığında ezilecek böcek gibi görenlerin,Darbe başarılı olsa "iktidar şeriatçı çetelerden alındı" diye sevineceklerin,Darbe başarılı olsa bugün o alanda panayırlar kuracaklardand,arbeye kalkışanlara alkış tutanların başarılı oldukları takdirde onları yalayacağını zaten biliyoruz. Fakat bugün her şeyi göze alıp meydanlarda olanların o günde canıyla,malıyla,imanıyla meydanda onurluca direneceğinden şüphemiz olmasın. Diğer soruların için dün alkış tutanların yarında alkış tutacağını biliyoruz.

Tepkim,bugün de vatan hainliği mezarı olacaktı ve o Mezarda yatıyor olacaktı demenedir.Mesajının yanlış algılanacağındandır.

Tepkim,bugün de vatan hainliği mezarı olacaktı ve o Mezarda yatıyor olacaktı demenedir.Mesajının yanlış algılanacağındandır.

SiNGo, siz yanlış anlamadıysanız sorun yok demektir. Yanlış anlayan yazar, tartışırız, gerekli açıklamayı yaparız vesselam. Saygılar.

İlk defin işlemi gerçekleştirilen ''Hainler Mezarlığı''nda Fatiha okuduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı...

Zaytung

Saçma olmuş, vatan haini arayacaksak vatan haini çoktur. Masumları katleden çoktur bu ülke de. .
Geçmişinde de öyle. . Sığmaz o mezara..
Mesela Türkiye'nin geçmişi ile ilgili o zaman bazı kıyasları ve soruları sormaya başlayalım :) ;)

Mesela Cemal Gürsel Kenan Evren gibi vatan hainlerini ne yapacağız?
Ve elbetteki onlarun komuta ettiği alt kademedeki diğer askerleri? (Erler de dahil)
Darbecileri ne yapacağız? Çevik Bir gibi demokrasiye ihanet edenleri ne yapacağız?
Yaşar Büyükanıtta oraya defnedilecek mi? Albay Dursun Çiçek ne olacak onun için bir planınız var mı?
Mahir Çayan gibi katilleri nereye taşıyacağız? Yanlarına götürecek miyiz?
Ergenekon ve Balyozcuları ne yapacağız?
Veli Küçük ve İlker Başbuğ'u ne yapacağız? Onlar içinde ayrı bir mezar yaptıracağız?
Bu terörist başılarını nereye gömeceğiz?
DHKP-C, IŞİD, El Nusra ne olacak onlar nereye gömülecek?
Füze atıp 3 yaşındaki çocukları öldüren Hamascılar da oraya gömülecek mi?
Yoksa alkışlanmaya devam mı edilecek?
Ülkücüler ne olacak, ya da devrim için insan öldürenler devrimciler ne olacak?
Üniversiteleri eğitim yeri olarak görmek yerine şiddethaneye çevirenler ne olacak?
Onlar içinde bir çözümünüz var mı?
Pkk ne olacak? Roboski katilleri ne olacak?
JİTEMciler ne olacak? Devlet adına, insan öldüren katiller peki?
Ermeni soykırımını gerçekleştirenleri merak ediyorum acaba onlar hangi mezar da yatacak?
ASALAcılar ne olacak? Sivilleri katleden silahlı tüm katiller ne olacak?
Dersim? Uludere? ne olacak onları gerçekleştirenler için planınız nedir?
Devlet malını rüşvet olarak dağıtan devlet görevlileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Onlara da ayrı bir mezar mı yapacağız? Yoksa onları da bu vatan hainleri mezarlığına mı defnedeceğiz. .?
6-7 Eylül olaylarında Rumlara yapılmadık zulm bırakmayanların kimlikleri tespit edilip bu mezarlığa taşınacak mı?
Peki ya en kritik soru, Topal Osman'ı kışkırtıp, azmettirip milletin oyları ile seçilmiş bir milletvekili olan Ali Şükrü Bey'i öldüren katilleri? Hainleri ne yapacağız? Onların mezarını nereye taşıyacağız?
Adnan Menderes'i seni buraya getiren güç böyle istiyor diyen sözde hakim özde haini ne yapacağız? Adaleti onlara da sağlayabilecek misiniz?
Peki ya Türkiye, 1995 Azerbeycan'da darbe girişimine sebep olup 200 masumun ölümüne neden olmasını nasıl izah edecek?

Masumları öldürenlere katil dedik, ve onları ihanet olarak gördük . . Bu doğrudur. . Peki ama bu örnektekiler de o zaman ihanet içinde değiller mi? Örnekleri sayamayacağınız kadar çoğaltabilirim. . Türkiye'nin geçmişini okuyup iyice öğrenmiş biri olarak şunu söyleyebilirim.. Her şey tozpembe değil. .

Eğer bu sorulara verilecek bir cevap varsa iyi güzel yapılsın, ama yok, herkese karşı ilkeli bir tutum sergileyemeyeceksek, çok anlamsız bir girişim olmuş.

Bence olaylara biraz geniş bakmak gerekiyor.. Şeytanlaştırmaktan kimseye fayda gelmez.
Ben bu son olan olayların darbe olduğunu ve kesinlikle hesap sorulması gerektiğini düşünüyorum, ama bazı şeyleri de abartmamak lazım ;) Ya da abartacaksan herkese eşit davran ki anlamı olsun. .

Bu toprak o kadar cömerttir ki, ne zalimleri kendine aldı. . Herkesi alır. . Ayrım yapmaz. Hem çok cömerttir toprak hem de asla reddetmez.
Çok saçma buldum bu mezarlık girişimini ve cenaze namazı kılınmamasını. .

Her ne adaletsizliğe uğrarsanız uğrayın, sizin vicdanlı ve merhametli olmaktan asla vazgeçmeyin. .
Adaletsizliğe uğramak, adaletli karar vermemizi engelleyemez..

Hümanist olmak, hukuk içinde adaletten ayrılmadan mücadele etmek en doğrudur. .

Bazılarının cımbızla konu seçim ince ince darbe severlik yaptığını gördükçe güzel ülkemin nasıl böyle vatan haini bataklığı olduğunu daha iyi anlıyorum.
Kim ki vatan hainini savunur haklı görürse oda onun kadar hain onun kadar kansızdır.

Bazılarının cımbızla konu seçim ince ince darbe severlik yaptığını gördükçe güzel ülkemin nasıl böyle vatan haini bataklığı olduğunu daha iyi anlıyorum.
Kim ki vatan hainini savunur haklı görürse oda onun kadar hain onun kadar kansızdır.

kim darbe sever? :bekle

Tanrı'yı oynamak dedikleri bu işte. Zamanında hocamız diye ağlaşanlar şimdi dinler savaşı yapıyor. Biz unutmadık bir zamanlar kafa kafaya verip maklube yediğiniz o günleri.

Tanrı'yı oynamak dedikleri bu işte. Zamanında hocamız diye ağlaşanlar şimdi dinler savaşı yapıyor. Biz unutmadık bir zamanlar kafa kafaya verip maklube yediğiniz o günleri.

Onların mazereti var KANDIRILDILAR! ama sen bu kadar çok kandırılan bir iktidara şüpheyle baktığın için vatan hainisin! arghhhh ...

Geri