İstanbul, dünyanın en yoğun trafiğine sahip beşinci kenti oldu

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü

İstanbul, dünyanın en yoğun trafiğine sahip beşinci kenti oldu​

Trafiğin en yoğun olduğu şehirler açıklandı. İstanbul dünyada beşinci Avrupa’da ise ikinci trafik yoğunluğu yaşanan şehir oldu. İstanbul bir önceki raporda dünya genelinde dokuzuncu sıradaydı.​

Navigasyon şirketi TomTom, 2020 yılı verilerinden faydalanarak trafiği en yoğun şehirleri açıkladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşların trafik çilesi bitmek bilmezken bu durum dünya sıralamasında üst sevilere tırmandı.

Bir önceki raporda dünyanın en çok trafik yoğunluğu yaşanan 9. şehri olan İstanbul 2020 yılı verilerine dayanılarak çıkartılan sonuçta 5. sıraya yükseldi.

aw493997_04.jpg

EN KİLİT SAAT 18.00

İstanbul trafiğinde seyreden sürücülerin ortalama gitmesi gereken süreden fazla olarak bir yılda 200 saat daha fazla süre harcadıkları açıklandı. İstanbul'da bulunan sürücüler normal geçirmeleri gereken süreden 8 gün, 8 saat daha fazla zamanı trafikte geçirmiş oluyor. Trafik verilerinde en çarpıcı olan ise cuma günü 19.00 dan sonra seyahat etmenin yılda 4 saat kadar bir zaman kazanmanıza neden olacağı belirtiliyor. İstanbul'da trafiğin en yoğun olduğu saat ise cuma günü 18.00 olduğu açıklandı.

aw485613_03.jpg

İLK SIRADA MOSKOVA YER ALIYOR

Verilere göre Rusya'nın başkenti Moskova yüzde 54’le dünyanın en yoğun trafiğine sahip şehir oldu. listenin ikinci sırasında Hindistan'ın Mumbai şehri yer alıyor. Üçüncü sırada ise Kolombiya'nın Bogoto şehri bulunuyor. Dördüncülüğü ise Filipinler Manila şehri alırken. Beşinci sırayı Türkiye'den İstanbul alıyor.

iş çıkışı trafik çilesini çekenlere üzülüyorum. ev ile işin iki dakika olduğunu söylemiş miydim? söylemedim sanırım.

Moskova’nin trafiğinden cok bahsederler gerçekten. İstanbul’dan beterini dusunemiyorum artik.

Boş zamanlarımda tüm dünyada mobeselerden verilen kaza görüntülerini izliyorum. Favorim her zaman rusya ve türkiye

Valla Bruksel istanbuldan daha kotu trafikte, 10 dklik yolu aksama kadar cikamadik butun sevkimiz kirildi gezelim derken perisan olduk. Paris ayni istanbul gibi doner yollarda arabalarin nerden gelecegi belli olmuyor :d bi kafamiz karisti .p yine ne varsa caaaanim Venloda var.

Düşünün birde İmamoğlu 5 bin taksi çıkaracak? Amacın ne İmamoğlu

Istanbulun artik yapacak bir seyi kalmamis ibacan akli olan istanbulda yasamaz kacin baska yere dogru, omrunuzu trafikte tuketmeyin....

25 milyonluk nufusu olan istanbulda trafik var diye şikayet etmek nebılım knk ya.

Belli süre sonra kaos bile alışkanlık yapıyor.

Trafiğin sebebi belli İmamoğlu,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya indirecek Dolmabahçe-Levazım Tüneli'yle ilgili, "Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım?" dedi.

@Lefty neden gülüyorsun bir şehrin belediye başkanının bunu söylemesi normal mi? Günde kaç araba geçmesi lazım tünel yapilmasi için

@Lefty neden gülüyorsun bir şehrin belediye başkanının bunu söylemesi normal mi? Günde kaç araba geçmesi lazım tünel yapilmasi için
Her şeyin suçlusu İmamoğlu gibi davranmana güldüm. İstanbul trafiği hakkında hiç fikrim yok.

Geri