İstanbul BŞB seçimini kim kazanır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi seçimlerini kim kazanır?

• Ekrem İmamoğlu

Kullanılan: 13 81.3%
  • Murat Kurum

Kullanılan: 3 18.8%

• Kullanılan toplam oy
    16
Yerel seçimlerde tüm gözler İstanbul’da. A.Kadir Selvi gibi kimi hükümet yanlıları önemli bir tespitte bulundu. “İstanbul seçimleri İmamoğlu ve Kurum arasında geçecek” dediler. Biz de bu önemli tespiti referans alarak seçenekleri ikiye indirip sormuş olalım.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kim kazanır?

- Ekrem İmamoğlu
- Murat Kurum

Aklıma malum videolar geldi jfkdjjs imam kurum demek istiyorum bendeeee neyim eksik hdkdj

ben hem almanyadan hem de türkiyeden emekli biri olarak tabii ki de istanbulda bulunan kentsel dönüşüme girecek 45 dairemi imamoğluna emanet etmeyeceğim......... murat kurum çiçek gibi yapar teslim eder........... kiraları %25ten fazla artıramama kararı da sonlandı mı ohhhhh........

Her secimde forum cogunlugu ne derse tersi oluyor farkind misiniz...
Twitter’a baksak Kılıçdaroğlu %60’la Cumhurbaşkanı’ydı. Lakin sahadaki gerçekler ile sosyal medyada yapılan propaganda aynı seviyede değil. Yine de bu seçim için ne olacağını kestirmek güç. İstanbulluların İmamoğlu’na oy vermek için sebebi olduğu kadar Kurum’a da oy verme sebepleri olabilir. Bu sebep sadece Kurum’un siyasi söylemleri, kişiliği yada güven vermemesi ile alakalı olmak zorunda değil. Neticede arkasında iktidar var.

• Beğen
Tepkiler: W
ben seçime girsem kazanırdım

Umarım Ekrem İmamoğlu kazanır, bu sene İstanbul'da kaldım bir süre, beğendim. Onun dışında paylaşımlarını da takip ediyorum, sosyal belediyecilik yapıyor. Aslında devletin yapması gerekenleri, aslında bu hâle düşmemesi gereken insanlara yardımları gayet güzel.
İstanbul'da pasta büyük ve AKP o pastanın peşinde, her türlü dalavere işlerine başvuracaklar. Bu seçimde ben de sandıkta görevli olacağım DEM partiden, 1044 TL para veriyor devletimiz, güzel bir kupon yapılır.

Youtube da dikkatinizi cektimi bilmem ama. Bir video actigimiz zaman reklam icine 5 saniye alakasiz reklam gizleme yapmis akp.

Evet , herhangibi dominos ya da yemeksepeti reklami esnasinda 5-10 saniyelik "ekrem sunlari sunlari yapcaz dedi yapmadi" Sloganli gizli reklam koymaya baslamislar. Adamlar harbiden pis burun oynamayi seviyor.
Bir de yalan konusuyorlar.

Ornegin "ogrenciye 7 kusur tl ulasim ucreti indirimi olcak dedi yapmadi" yaziyordu. Yalan **Spam/Adversiting** , ben biraderin karti aldim bir gun acil bir yere gitmek icin harbiden de 7 tlydi.

Çoğunluk İmamoğlu dese de piyasalarda ibre Kurum’dan yana. Bu tabiki subjektif bir değerlendirmem. Ve genelde piyasalar kazanır. Millete de şemsiye kalır. Geçen seçimi istisna sayarsak elbette.

Kim kazanırsa kazansın İstanbul yine kaybedecek. Bunu en iyi büyük İstanbul depremini yaşadığımız zaman anlayacağız.

Twitter’a baksak Kılıçdaroğlu %60’la Cumhurbaşkanı’ydı. Lakin sahadaki gerçekler ile sosyal medyada yapılan propaganda aynı seviyede değil. Yine de bu seçim için ne olacağını kestirmek güç. İstanbulluların İmamoğlu’na oy vermek için sebebi olduğu kadar Kurum’a da oy verme sebepleri olabilir. Bu sebep sadece Kurum’un siyasi söylemleri, kişiliği yada güven vermemesi ile alakalı olmak zorunda değil. Neticede arkasında iktidar var.
Sandık başında telef olan oy pusulaları, konteynerlerde çoğu yanmış oy çuvalları, belediye otobüsü ile kaçırılan oy çuvalları, sandık başkanlarının çıkardığı bilinçli kavgada kaybolan oylar. Sürekli yanliş sayılıp zaferini ilan eden partiler. Sayı saymayı bilmeyeni de sandık başına geçirmek ne bileyim...

Sandık başında telef olan oy pusulaları, konteynerlerde çoğu yanmış oy çuvalları, belediye otobüsü ile kaçırılan oy çuvalları, sandık başkanlarının çıkardığı bilinçli kavgada kaybolan oylar. Sürekli yanliş sayılıp zaferini ilan eden partiler. Sayı saymayı bilmeyeni de sandık başına geçirmek ne bileyim...
Bunun dışında da bir çok şey sayılabilir. Örneğin AA verilerinin iktidar lehine sonuçları erken/geç yada farklı şekilde sayması gibi. Ama bunlar bilinen ve öngörülen şeyler. Seçim güvenliği ayrı bir tartışma konusu. Buna dair gerekli hazırlığı yapamamış olmak da muhalefetin sorunu. Önceki seçimlerde de tartışma konusu oldu. Ve sınıfta kaldı. Sonuçta Türkiye’nin en büyük ikinci partisisin. Milyonlarca üyen var. Eğer bilinen çoğu şey için önlem alamıyorsan diyecek bir şey yok.

GJIDVfWXgAAqi6M.jpg

Ekrem alır bizde de Mansur yavaş alır

Geri