İşsizlik sorunu çözümü!

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
İşsizlik bir silah. Yüksek işsizlik enflasyonu azaltır. İnsanların taleplerini azaltır, basitlestirir. İtaati arttırır. Sürüyü gütmeyi kolaylaştırır. Normal ülkelerde yüksek işsizlik isyana döner. İktidar zorlanır. Ama ileri demokrasilerde bu olmaz. O nedenle tercih sebebidir. Yani işsizlik ya bir beceriksizlik ve kötü yönetim sonucu değil de kasıtlı ise. Hiç bunu düşündünüz mü.

Climax hocam yine bilginin dibine dibine vuruyor.
keşke jujuda gorseydi bunlari

Hem çözüm yok diyor hem de çözüm üretmek istiyorsunuz.
Demek istediğim çözüm aradığını iddia edenlerin sadece sorunları dile getirilmesi Onun haricinde hiçbir şey dememesi işte mesele burada ağızlarında sorun var ama çözüm yok

Demek istediğim çözüm aradığını iddia edenlerin sadece sorunları dile getirilmesi Onun haricinde hiçbir şey dememesi işte mesele burada ağızlarında sorun var ama çözüm yok
Sizin çözümünüz bile yok onlara nazaran, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesi mi çözüm?

Ya arkadaş.
1- kadın değilim.
2- işsizliğe çare arıyorsun ama sorun tespitin yanlış. Sonuca ulaşman mümkün değil.
3- sana kimse hakaret etmedi. Ama bu kadar işsiz insan ve dahası hayata dair hiç bir beklentisi kalmamış yüksek okul mezunu aç genç varken "ama abi iş beğenmiyorlar" diyebilen adamlara iki çift küfür ederler. Seninle ne alakası var. Makina mühendisi adam hamallık yapıyor diye işi var sayamazsin. Adam 35 yaşında baba evinde eşofman altıyla dolaşıyor ise işsizdir. İşkur kaydı olmaması keyiften değil umutsuzluktandir.
4- ad hominem forumda yemez. Sığır sürüsü gütmek için ekran karşısından konuşmak gerekir. Buradan değil. Sokakta sevişin ne alaka la? Oraya nasıl geldin?
5- sürekli bir fantazin var "ne yaparım da ülkeme faydam olur" diye çabalıyorsun. Bu takdir edilesi. Ama Facebook dayılarının vizyonu ne ki misyonu toplum mimarlığı olsun.

Olmaz böyle. Az geliştir kendini. Biraz İslam öğren kuran öğren. Osmanlı tarihi öğren. Olmaz boyke kafanı tabuta çarpınca rabbin kim dediklerinde ingilizce mi cevap vereceksin @kamil0920 son derece yanlış birşey sendeki bu Amerikan hayranlığı. Kaldı ki siyonizm çocuklarımizin geleceği önündeki en büyük düşman. Bugün dedenin mezarinda ne yazıyor? Yaaa bak işte. İbret al. Selâm ve dua ile
1- Pardon seni birisiyle karıştırdım ondan bayan yazmışım. 2- asla ve asla Amerikan hayranı olmadım, başka milletin hayranlığı seksenlerden nefret ederim. 3- devletler Bugünden yarına şekillenen oyun hamurları değildir Hani diyorlar ya 100 yıllık 200 yıllık plan yapan devletler var. Bugün keşfettiğimiz kaynakları yarın hayatımıza bugün bolluk getirmesi hayali kurmak tek Mantık işi değil. Dünya konjonktürü ne baktığımızda bütün devletlerin özellikle komşular olmak üzere 3 sahibi devletler ile yaptığı ticari alışverişler vardır. Bu ticari alışverişler O ülkeye mahkumiyet duyduğun için değildir genellikle Amaç ticari bir ortaklıktan başlayarak belli bir dayanışma birbirine karşı samimiyet oluşturmaktır. Işsizlik konusuna gelince bana hep en uç örnekleri veriyorsunuz yok doktorluk okumuş diploması var iş yok yok Mühendislik okumuş diploması var iş yok gitsin amelelik mi yapsın diyorsunuz. O kadar zeki insanlar Elbette kendileri için güzel imkanlar iş fırsatları yaratmasını bilirler Yeter ki istesinler. Küçük sermayelerin birleştirilmesi ile büyük işletmelerin açılabilmesi imkanı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ben o emekli maaşlarının yüksek olmasının gençleri çalışmaya teşvik etmek için teorisini böyle konularda fikir teatisinde bulunmak amacıyla açtım aslında. Ama dikkat ettim Hala bir çözüm önerisi okuyamadım Mesela şunu; Her yıl sonu çalışanların maaşlarında düşüşler yaşamaktadır Bunun sebebi de kesintilerden dolayıdır mesela bunu ortadan kaldırmak için çalışan işçinin maaşından vergi alınmaması talebini elbetteki düzgün bir şekilde ve planlı olarak gündeme getirilebilir. Işte Mesela en basit örnek Ben basit bir güvenlik görevlisi olduğum halde bunu düşünebiliyorsan ve bunu yazıya dökme biliyorsam Sizler okumuş kültürlü insanlarsınız ya Elbette ki daha iyisini yapabilirsiniz daha iyi fikirler iletebilirsiniz.

Yok öyle öyle şimdi Bir fikrim daha var mesela; hepimiz yaptığımız şehirlerarası yolculuklarda görüyoruz bomboş araziler var bu arazilerin çevre ilçe ve köylere meyve ağacı gibi hem doğayı yeşillendirme yarayacak Ayrıca bu meyve ağaçlarının sağladı ekonomik getiri ile bu alanlarda bu işe talip köy ve kasabalara gelir olarak faydalanmaları amacıyla Devlet destekli verilmesini isterdim. Atıl durumdaki arazilerin hem ağaçlandırılması doğanın güzelleştirilmesi Ayrıca ekonomik olarak katkı sağlanması düşünülmeli bence. Bu sadece bir fikir

Yok öyle öyle şimdi Bir fikrim daha var mesela; hepimiz yaptığımız şehirlerarası yolculuklarda görüyoruz bomboş araziler var bu arazilerin çevre ilçe ve köylere meyve ağacı gibi hem doğayı yeşillendirme yarayacak Ayrıca bu meyve ağaçlarının sağladı ekonomik getiri ile bu alanlarda bu işe talip köy ve kasabalara gelir olarak faydalanmaları amacıyla Devlet destekli verilmesini isterdim. Atıl durumdaki arazilerin hem ağaçlandırılması doğanın güzelleştirilmesi Ayrıca ekonomik olarak katkı sağlanması düşünülmeli bence. Bu sadece bir fikir

Selam. Bu konularla ilgileniyorum ve devlet bu gibi şeyleri uzattıkça uzatıyor. Kiralamaya kalksan bir dosya en az 3-5 yıl sürüyor. 2017 yılında Milli Emlak ve Maliye Hazinesinde girdirdiğimiz dosya hâla karar aşamasında. Bunlara gelmeden önce çözülmesi gereken çok sorun var.

Hani hep bir örnek verildi filler örneği. Koca fil Ayağında zincir var sandığı için hiç bir yere gitmez öğretilmiş çaresizliktir Bunun ismi. Bizim gençlerimize bakıyorum çoktan bu Zincire vurulmuş zaten. Yok biz yapamayız, yapsak da sahip olamayız, başkasına satarız, ağzımıza bir parmak bal çalarlar bir Kovan Balı götürürler vs. vs. Arkadaşlar bu millet nerelerden geldi Vatan İçin Ölüm denildi seve seve şehadet şerbetini içti bu millet. Dikkat edin seve seve ölüme gitti ama asla çaresizliği kabul etmedi. Şöyle bir bakın çok uzağa değil yakın tarih 50 lerden itibaren. Ne zaman oldu ki benim ülkem kendine yarayacak işler yapmaya başladı bir darbe bir ihtilal bir iç karışıklık çıkarılmadı? Çok güzel atasözlerimiz var bizim Meyve veren ağaç taşlanır hesabı. Dikkat ediyor musunuz Dünya konjektörü Türkiye'ye karşı biraz daha mutedil davranmaya başladı bunu geniş kapsamlı ilgilenenler görebilir. Dış Dünya ülkemizin bu girmiş olduğu çabadan dolayı takdir ediyorken içeride nasıl bu kadar muhalif duruluyor anlamış değilim. Amerika'yı ülkeme demokrasi getirsin diye çağıranlar mı Bize çare olacak? Ya da Sultan Ahmet'in göbeğinde cinsiyet değiştiren homoseksüeller için yürüyüş yapanlar mı bize çare olacak? Özgürlük kavramını neresinden anladıklarını bilmiyorum ama sevişelim ama doğurmam diyen zihniyet mi bize çare olacak? Ülkemizde binlerce metreküp doğalgaz ve binlerce varillik petrol bulundu denildiğinde bile yok ya bizdeki Petrol kalitesizdir diyen zihniyet mi bize çare olacak? Tekrar söylüyorum Yahu arkadaş ben lise mezunuyum lise. Benim gibi basit düşünebilen bir insanın bile Atıl durumdaki devlet arazilerinin köy ve kasabalara devlet destekli(sulama ve fidan) tahsis edilmesini düşünebilen bir adam bugün ortalıkta yok Ben şu Üniversite mezunuyum yok Ben şüphede okudum diyen bu kadar kaliteli zevatdan bir takım öneriler beklemekten niye utansın? Bu kadar küçük Vizyon sahibi bir insan bile olursa iyi olabilir diyor da o kadar kültürlü insan nasıl oluyor da öğretilmiş çaresizlik kabulleniyor buna inanmıyorum çok kızıyorum...

gençlerin beğenmediği işlerin ilanları temsili.......

üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun
tercihen yüksek lisans yapmış
askerlik ile ilişkisi bulunmayan
ilgili iş alanında en az 5 yıl deneyimli
anadili düzeyinde ingilizce bilen, tercihen almanca, fransızca ve rusçaya hakim
esnek çalışma saatlerine uyabilecek
satış pazarlama, satın alma, insan kaynakları, bilgi işlem ve teknik servis departmanları görev ve sorumluluklarını yerine getirebilecek
film, müzik, teknoloji, seyahat ve golf aktivitelerine ilgi duyan
20 yaşını geçmemiş

adayların başvurularını beklemekteyiz.......

Son düzenleme:
Ekmek aslanın midesinde sözü bile anlamını yitirmiş durumda. Climax arkadaşımızın da dediği gibi üniversite bitirmiş gençler doğal olarak okudukları bölüme uygun iş arıyorlar. Sen bu adamla vasıfsız işçiyi aynı kefeye koyarsan yanlışın büyüğünü yaparsın kaldı ki bu arkadaşlar vasıfsız işçilerin almış olduğu asgari ücretle dahi iş bulamıyor. Kısacası ülke savruluyor hazin olan bu.
20210220_215544.jpg

kamilbey haklı buldu kendini. yazdıklarına bakılınca gerçekten kamil beyin haklı olduğunu düşünen kişiler bir like atarmı bu yoruma ?

Tavsan gibi uruyonuz issizlik tabi olur.

Geri