İşsizlik sorunu çözümü!

🕒 Konu sahibi 14 saat önce aktifti
Bence yapılması gereken tek olay şu an emekli maaşlarını Asgari ücretin üzerinde çıkarmak..! Neden mi?
Eğer böyle olursa gençlerin bir sigorta istek çalışarak prim doldurma ve emekli olma istekleri artar ve bu iş çözülür. Bu kadar basit..!
Bakıyoruz gençlere yok o işi yapmam yok bu işi yapmam derdinde Öyle bir dünya yok Hem rahat edeceksin hem yormayacaksın varsa öyle bir şey hemen adreslerin oraya gidiyorum :

Daha iyi Fikri olmadan yorum yapanlar beyinsiz olduklarını ibraz etmiş olur başka bir şey değil.. Çözüm için sorunlardan değil, çözümlerden bahsetmek gerekir....

Daha iyi Fikri olmadan yorum yapanlar beyinsiz olduklarını ibraz etmiş olur başka bir şey değil.. Çözüm için sorunlardan değil, çözümlerden bahsetmek gerekir....
Bana hiç öyle bakmayın Ben aynı konuyu Hatta aynı yazıyı Cimer üzerinden öneri olarak paylaştım.

Aynı yazıyı derken yanlış anlaşılmasın ben gereken mevki ve makamlarla kişiler ve kurumlarla konuşma tarzını bilen birisiyim. Ama aynı konuyu dile getirdim. Bundan emin olabilirsiniz....

bu kamil bey troll üye değil mi? muhalif birinin yan hesabı bu.

Üretim olmadan işsizlik sorununa hiç bir şekilde çare bulunamaz. Mevcut fabrikaların bir bir kapatılması sebebiyle işsizlik had safhada. TÜİK tarafından açıklananın yaklaşık 4 katı, bunun yanı sıra tarım ve hayvancılığa teşvik beklenenin çok uzağında. Sonuç olarak üretim olmadan sırf tüketim ve dışa bağımlılık hepsinde büyük etkiye sahip. Yanlış politikalar sebebiyle hüsrana uğratılan ekonomimiz umarım çabucak düzelir ancak pek umudum yok açıkça söylemeliyim..

Kardeşim ihracat yapmadan var olan düzenle işssizlik sorunu mu çözülür :D
%20 oranında işsizlik var senin kıraathane style fikirlerinle çözülseydi başımızdakiler çözerdi zaten :D

İşsizliğin tek çaresi var diyaneti ortadan kaldırıp Akp rejimini ve sarayına kilit vurmaktır

ben ikna oldum kendi adıma.
Yola ikna olmuslarla çıkılır zaten

Zekice bir trol girişimi olabilir bu. Aksi halde durum çok vahim

Gönüllü işsizlik deniyor buna. Yani iş Beğenmiyor ve ihtiyacın olmadığı için çalışmıyorsun.

Bizde böyle bir durum yok. Kasiyer ilanı versem iki kişilik, iki saatte iki bin başvuru oluyor.

Yüksek lisanslı adama yer paspaslatmak istersen elbette işi reddediyor. Veya mühendis adama 3000 lira vermeye kalkarsan olmaz diyor. E desin o kadar da. Bu mu iş begenmemek. Şimdi sana "100 lira veriyim ardını dövdür" desem kabul etmesin. Bu iş begenmemek mi yani. Ulan ne haysiyetsiz ve ahlaksız ne şerefsiz insanlar oldunuz lan siz yirmi senede

Gönüllü işsizlik deniyor buna. Yani iş Beğenmiyor ve ihtiyacın olmadığı için çalışmıyorsun.

Bizde böyle bir durum yok. Kasiyer ilanı versem iki kişilik, iki saatte iki bin başvuru oluyor.

Yüksek lisanslı adama yer paspaslatmak istersen elbette işi reddediyor. Veya mühendis adama 3000 lira vermeye kalkarsan olmaz diyor. E desin o kadar da. Bu mu iş begenmemek. Şimdi sana "100 lira veriyim ardını dövdür" desem kabul etmesin. Bu iş begenmemek mi yani. Ulan ne haysiyetsiz ve ahlaksız ne şerefsiz insanlar oldunuz lan siz yirmi senede

kamil hocam diyor ki insanların önüne bir dilim peynir ödülü koyup onları kırk yıl koşmaya ikna edersek ve sonunda bu peyniri kazanacaklarına inanirlarsa işsizliği ortadan kaldırıriz ama önce kırk yıl bir dilim peynir için koşmaya ikna olmaları lazım.

Hocam sende gidiyorsun işsizliğin nedenlerini açıklıyorsun, beni kamil hocam daha çok ikna ediyor

Edep ahlak ve şeref gibi kavramları konuşmak için birazcık düşünce Pratik yapman gerekmiyor mu senin? Her insan eşit şartlarda doğar ve devlet tarafından sunulan okuma kendini geliştirme gibi imkanlar aynıdır Kimi insan kişisel yeteneklerini artırarak doğru yolda Efor sarf ederek güzel yerlere ulaşır Bunlar inançlı ve Azimli insanlardır. Şimdi diyorsun ki imkanlar herkese göre aynı değil hayır aynı Herkes çıplak doğuyor ve çıplak 4 metre bez ile dünyaya veda ediyor. Hayır anlamadım arkadaş bu kadar kötü pozisyon dayız hem de yıllardan beridir size göre ve hatta daha kötüye gidiyoruz değil mi? Yazık ya yazık Madem ülkemizde Demokrasi var Cumhuriyet rejimi var ortada bir de sandık sorunu var Cumhuriyet laiklik demokrasi kavramları sandık olarak insanların ortak iradesini temsil etmiyor mu ediyor elbet. Atatürk bu vatanı bu millete güvenerek yok ondan destek alarak kurtardı değil mi. Yani temel unsur millet Kendinizi bu milletten soyutlayarak Ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim Ne oldu size modern sosyete Avrupalı denilsin demesini mi çok istiyorsunuz. Tamam o halde gidin zenginliği olan ülkeleri sömürmeye başlayın ya da ne bileyim özgürlük adına sevişin sokaklarda. Sizi tutan yok özgürsünüz ya hani.. ya da ülke liderlerin izin aidiyet duyduğunuz dinin ritüelleri etrafında yemin ederek mecliste göreve başlamalarını sağlayın bundada özgürsünüz.

Geri