İşsizlik sorunu çözümü!

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Millet tutturmuş Nasıl olsa boşum bari sağa sola Salvo sallayayım da adam yerine Koysunlar diyerek konuşuyor Yahu anlatamadım anlatamayacağım da Arkadaşlar ortada bir sorun var diyorsunuz eyvallah Ama şunu bilmiyorsunuz sorun mu var sorun var sorun var diyerek sorun çözülmüyor çözümü söyleyin bulalım çözüm yok bir sürü laf var hadi ötede oynayın işimiz var.

Beyin Ne ile meşgul ise onunla ilgili sonuçları size hazırlar verir sizin beyniniz hep sorun ile dolu. Çözüm için düşünen yok ki size çözüm ile ilgili sonuçlar versin.

Climax bayan olduğuna güvenerek mi yoksa Zeki olduğuna güvenerek mi bilmem ama Şeref konusundan bahsetmiş Haşa efendim biz sizin gibi okumuş insanlar değiliz Şeref-sizsiniz..!

Belki bu konuda bana ekmek cikar nöbet tutayim

Avrupa'nın bizi çekememesinden hep, yoksa ülke güllük gülistanlık. :emoji_zzz:

Ya arkadaş.
1- kadın değilim.
2- işsizliğe çare arıyorsun ama sorun tespitin yanlış. Sonuca ulaşman mümkün değil.
3- sana kimse hakaret etmedi. Ama bu kadar işsiz insan ve dahası hayata dair hiç bir beklentisi kalmamış yüksek okul mezunu aç genç varken "ama abi iş beğenmiyorlar" diyebilen adamlara iki çift küfür ederler. Seninle ne alakası var. Makina mühendisi adam hamallık yapıyor diye işi var sayamazsin. Adam 35 yaşında baba evinde eşofman altıyla dolaşıyor ise işsizdir. İşkur kaydı olmaması keyiften değil umutsuzluktandir.
4- ad hominem forumda yemez. Sığır sürüsü gütmek için ekran karşısından konuşmak gerekir. Buradan değil. Sokakta sevişin ne alaka la? Oraya nasıl geldin?
5- sürekli bir fantazin var "ne yaparım da ülkeme faydam olur" diye çabalıyorsun. Bu takdir edilesi. Ama Facebook dayılarının vizyonu ne ki misyonu toplum mimarlığı olsun.

Olmaz böyle. Az geliştir kendini. Biraz İslam öğren kuran öğren. Osmanlı tarihi öğren. Olmaz boyke kafanı tabuta çarpınca rabbin kim dediklerinde ingilizce mi cevap vereceksin @kamil0920 son derece yanlış birşey sendeki bu Amerikan hayranlığı. Kaldı ki siyonizm çocuklarımizin geleceği önündeki en büyük düşman. Bugün dedenin mezarinda ne yazıyor? Yaaa bak işte. İbret al. Selâm ve dua ile

@Gabiah yukarda sana da mesajlar var
Başım gözüm üstüne abi.
Aldım kabul ettim ama yinede 40 yıl sonrasi 5 bin TL emekli maaş beni iş hayatına bağlamak için yeterli bir sebep.

Onun dışında mevcut iş sartlarinda uzun süreli çalışma garantisinin olmayışı ve yeni girdigim bir işten herhangi bir sebeple çıkarılabilecek olma riski benim için hiçbir önem arz etmiyor.

Devletin şu anki düzende iş verene işci cikaramazsin demesi ama ücretsiz izine ayırma hakkin var demesi de benim için sorun teşkil etmiyor.

Sadece emeklilik hayali kuruyorum aç karna , gotum basım açıkken.

@Gabiah elbette emeklilik önemli. Bunu inkar edemeyiz ama yirmili yaşlarda bunu düşünmüyor insanlar. Evlenicek, Bellona takım alacak. Mortgage kredisi cekicek daha. Düşünse de kafasına vuruyorlar. Bak ülkenin tamamı sigortaya asgari ücretli olarak kayıtlı. Üzerini elden veriyor işveren. Yani çalışanın geleceğini çalıyor. Emekli maaşını tabana indiriyor. İtiraz et bakayım masanı toplaman kaç dakikani alır.

@Gabiah elbette emeklilik önemli. Bunu inkar edemeyiz ama yirmili yaşlarda bunu düşünmüyor insanlar. Evlenicek, Bellona takım alacak. Mortgage kredisi cekicek daha. Düşünse de kafasına vuruyorlar. Bak ülkenin tamamı sigortaya asgari ücretli olarak kayıtlı. Üzerini elden veriyor işveren. Yani çalışanın geleceğini çalıyor. Emekli maaşını tabana indiriyor. İtiraz et bakayım masanı toplaman kaç dakikani alır.

Yukarıda verdiğim örneklerden biri şuydu abi.
Pandemi döneminde devlet işsizlik artmasin ve halka şirin goruneyim diye " işten cikarmayi yasakladi ve bunu sürekli uzattı" ancak iş verenede dediki " işlerin kötüyse işçiyi ücretsiz izne cikar" şimdi resmi olarak bir işin var ama gayri resmi olarak issizsin çünkü sigortan yatmıyor.

neyse tabi şirketler seni 45 günlük dilimler halinde ucretsiz izne çıkarıyor ve seni artık gebe birakiyor 45 gün sonra diyor ki gel seni ben cikarmiyayim vereyim haklarını sen istifa et.

Sonra Kamil abi geliyor diyor ki , emeklilik parasını yukseltirsek işsizlik azalır.Biz sanıyoruz ki bugün iş buldun sorun halloldu ama sen devlet olarak vatandaşına çalışma garantisi bile sunamiyorsun aksine çalışmamanin yollarini gösteriyorsun.

Onun dışında garip bir örnek olacak ama karpuz yetiştiren adam ürün değerini bulmadiginda satmak istemiyor çünkü emeğinin karşılığını almadığını düşünüyor ama bizim Kamil abi diyor ki 20 yıl okumuş adam , emek vermiş mühendis olmuş.
emeğinin karşılığını istiyor yani ama is begenmemekle suçluyor ya da farklı bir şeyle.
Sonra ülkede sorun niye çözülmüyor.

ha kredi falan filan işine girmiyorum abi.
Orası hepten bok zaten.

Yani Kamil abi bizim kolumuz komple yok sen tirnagimiz kırıldı diye endişe duyuyorsun

Elindeki fabrikaları özelleştirirsen, orayı alanlar orada çalışanları işçileri çıkarırsa işsizlik artar.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ki vaadlere bakalım;

biri çıkıp; uzay madenciliği, endüstri 4.0, bilim, fizik vaadleri var

diğeri; millet bahçeleri, millet kıraathaneleri…
Yani millet kıraathanesinden beleş kekini, çayını yer içer, millet bahçelerinde yuvarlanırsın :D

Kaç defa haberlere çıktı; bi yere 15-20 kişi işe alınacak en az 2000 kişi başvuru yapıyor hatta yarısından çoğu üniversite mezunu…
bunun gibi çokça haber var…

Yani sen çalışacak alan yer yapmazsan, parayı 5’li çeteye betona gömersen, elindeki fabrikaları ederinden daha az paraya yabancılara satarsan, politikaların günü kurtarmak üzerine kurulu olursa işsizlik asla azalmayacaktır.

İş tanımı ve anlayışı da değişti. Artık iş demek fabrika atölye falan değil ki. Devletin görevi istihdam yaratmak mı ondan da emin değilim. İnsan gücüne ihtiyaç azalmış olabilir ona da eyvallah.

Bak bunları tartışalım.

Ama iş beğenmiyonuz derseniz ağzınıza kürekle vururum.

işsizlik zor ya bi ara 2 3 ay boştaydım evde kafayı yiyordum. evde 24 saat oturanlar haliniz duman

Ekmek aslanın midesinde sözü bile anlamını yitirmiş durumda. Climax arkadaşımızın da dediği gibi üniversite bitirmiş gençler doğal olarak okudukları bölüme uygun iş arıyorlar. Sen bu adamla vasıfsız işçiyi aynı kefeye koyarsan yanlışın büyüğünü yaparsın kaldı ki bu arkadaşlar vasıfsız işçilerin almış olduğu asgari ücretle dahi iş bulamıyor. Kısacası ülke savruluyor hazin olan bu.

Geri