İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in gözaltına alınması doğru mu?

• Kullanıcı Plesk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bugün 7 Ekim’in 100. günü minvalinde yazmış. Adamın ülkesi ilgili tarihte terör saldırısına uğramış ve anmış. Bunda absürt yada güzellenecek bişey yok. Sınır ötesi harekat döneminde futbolcularımız asker selamı verdi diye tehdit edildik UEFA tarafından, o zaman da aynı yorumu yaptık. Çıkar futbola siyasetin karışmasını istemiyoruz diye açıklama yapar para cezası kesersin eyvallah ama adama hakaretler, yaptırımlar falan abartı tepki. Çünkü o yazıda senin düşündüğün yada kafanda kurduğun gibi bir anlam yok abi

zaten ülkesini koruyan hamasa terör demek yanlis
hamasda olmasa filistini kim koruyacak ya

bosuna süsleyip püslersiniz
israil kendisi terör devleti ve dünyadaki terörüst olan heryerde yahudilerin parmagi var

sunuda bil dünyadaki savas gibi olaylarin tümünde yahudilerin parmagi var

bana zülüm gören devletlerden yahüdi parmagi olmayan birtane devlet söyle

bu hamas konusundaki köpük hassasiyet beni o kadar güldürüyor ki; iktidara yaltaklanmak için sponsorluktan çekileceğini söyleyenler, dava açacağını söyleyenler, adamı sosyal medyada linç edenler, hiçbirinizin de gazze diye, hamas diye bir derdi yok. siyasi yönünü çıkarırsanız hepiniz en fazla insanlar ölmesin tadında duyarlılığa sahipsiniz. şayet rte sürecin başında "sivilleri hedef alan saldırıları kabul edemeyiz" deseydi, hamas sizin için filistin mücadelesine zarar veren terörist bir organizasyon olacaktı. tek bir lafla. çünkü siz bindirilmiş kıtasınız. şahsi fikirleriniz, şahsi ideolojiniz, şahsi duruşunuz varmış gibi konuşmalarınız aşırı gülünç. adama gelince, muhtemelen yaptığı hareketin bi karşılığı olacağını tahmin ediyordu, neticede yaşadığı ülkenin bu meselelerdeki tutumunu az çok biliyordur, fakat gözaltına alınacağını o da düşünmemiştir. empati yaptığınızda kendisi açısından bunun kayıplarını anmak ya da ülkesi ve insanı için bir mesaj vermek demek olduğunu anlayabilirsiniz. kulüp içinde idari yaptırım olabilir, sonuçta bir noktada da siyasi mesaj, fakat gözaltı tamamen garabet. bir yandan da başakşehirli futbolcunun #bringthemhomenow paylaşımına siyonist propaganda diye linç başlatmışlar. adam altı üstü "rehineleri geri getirin" demiş. biz boşuna demiyoruz bu güruh yeterli gücü elde ettiğini düşündüğünde seni, beni, hepimizi boğar, yaşam şansı vermez bu ülkede.

milletimiz ve dünyadaki müslümanlar ve olayin farkinda olanlar hamasa sadece bugün deyil eskiden beri devlertini koruyan diyor
gün geldiginde biz türkler hepimiz vatanimiz icin nasil asker oluyorsak filistinlilerde gün geldiginde hepsi hamas oluyor

ama kötü niyetli vesayetler yahudinin söylemiyle hamasa terör diyor

bana söylermisin sizlere göre yahudiler törer olmuyorda niye hamas terör oluyorki

milletimiz ve dünyadaki müslümanlar ve olayin farkinda olanlar hamasa sadece bugün deyil eskiden beri devlertini koruyan diyor
gün geldiginde biz türkler hepimiz vatanimiz icin nasil asker oluyorsak filistinlilerde gün geldiginde hepsi hamas oluyor

ama kötü niyetli vesayetler yahudinin söylemiyle hamasa terör diyor

bana söylermisin sizlere göre yahudiler törer olmuyorda niye hamas terör oluyorki
Konuş hadi @Raskolnikov

dayanamadim sunuda söyleyim
24bin üzerinde filistinli katledildi 100gün icerisinde
bunudami görmüyorsunuz

daha neyin nesini savunmaya calisiyorsunuzki
tam bir yahudi oyunu iste vay efendim hamas vay efendim 7ekim vay efendim 100gün oldu
sanki yahudiler bugün bu olaylari katliyami yapiyor gibi algi veriyorsunuz

hic bilmiyorsaniz filistinlilerin evlerine yerlesen yahudileri arastirdin
dahada kavrayamiyorsaniz neden gazzeye dünyanin en büyük acik hava hapishanesi diyorlar

dahada bilmiyorsaniz yillar önce yahüdiler nerdeydi simdi nerde ona bakin
ama yok oda yetmez diyorsaniz neden kudiste mescidi aksaya gencler girip namaz kilamiyor ona bakin

dahada yetmezse diyorsaniz
bunu bari anlayin filistinliler kendi ülkelerinde mülteci durumuna düsdüler
düsünki sen türk olarak kendi ülkende mülteci durumuna düsüyon

simdide kalkmisiniz futbolu bahane ederek provakasyon yapan siyonisti savunuyorsunuz

cumhurbaskaninin bahane ederek yapiyorsunuz bunlarin hepsini

yakinda bu gidisle rte düsmanligindan dolayisi türkiyedaki terör operasyonlarinada karsi cikar
sehitlerimizede hak ediyor dersiniz

şu hamas'ı, topraklarını, halkını koruyor diye bizim milli mücadele dönemi kuvayi milliyecileri gibi göstermeleri, masum görmeleri. milletimizin çoğunluğu masum görebilir ama gerçek ortada. hamas terör örgütüdür. sivillere yönelik birçok saldırısı vardır. hamas'ı masum görenler o zaman suriye'nin kuzeyinde ypg/pkk ile mücadeleye de ses çıkarmasın. senin, benim teröristim mi var?

hamasın yaptığı yanlıştı
ama israilin yaptıklarının da
savunulacak bi tarafı yok pozisyonundayız
bokunu çıkarmayın

filistini hamasdan baska müdafa eden kim var

güc olarak israil karsisinda zayif diye terörmü olunurmus

zaten ypg pkk ile ayni kefene koymandan anlasiliyorki dünyadaki terörlerden haberin yok yada terör nedir bilmiyorsun

dünyada hamasa terör diyenler israil amerika ve sizler

hamasın yaptığı yanlıştı
ama israilin yaptıklarının da
savunulacak bi tarafı yok pozisyonundayız
bokunu çıkarmayın

hamas ilk kez israile böyle saldirdi yanlis diyorsunuz
ama israil 70senedir aynisini yapiyor gikiniz cikmiyordu
israil yillar boyunca saldirsin filistinliler hic birsey yapmasin öylemi

zaten yahudinin amacida bu dünyaya verdigi algi bu iste
hamas bize saldirdi diyor israil
sizde buna alet oluyorsunuz

kimse demiyorki israil coluk cocugumuzu 7ekimden sonra deyil öncedende öldürüyordu malimiza el koyuyor diyen yok

n i y e
g ö r m ü y o n u z
b u n u ???

CANIMI SIKDINIZ GIDIM TIRNAMIGIMI BARI KESIM

Konuyu haftanın tartışması bölümüne taşıdım. Bu hafta da Plesk’in hesabından yemiş olalım.

Yorumları alalım…

Terörün uluslararası bir tanımı yok. Her ülke / her örgüt / her yapı kendisine bir terör kavramı yaratıyor. Öznel bir kavram olması doğal o yüzden.

Benim nezdimde sivilleri hedef alan her eylem amasız/fakatsız terör eylemidir.

Hamas planörlerle sınırı geçip, müzik festivalinde sivilleri vurdu mu? Vurdu. Terör eylemi. Bir İsrail vatandaşı bunu anabilir mi? Muhakkak.

İsrail filistinde hastahaneyi füze ile vurdu mu? Vurdu. Terör eylemi. Bir Filistin vatandaşı bunu anabilir mi? Muhakkak.

Burda da oyuncunun yaptığı bir terör eylemi neticesinde hayatını kaybeden yurtdaşlarını anmak. İsrail’in terör eylemlerini desteklemek değil.

Sapla samanı karıştırmadığınızı da biliyorum. Raskonun dediği gibi iradesiz bir laf ebeliği sadece yaptığınız.

Bir İsrail vatandaşının terör eylemi sonucunda gene kendi vatandaşlarının öldürülmesini anması kadar doğal bir davranış olamaz. Bunun yanısıra gene milyonlarca Ịsrail vatandaşları devlet katliamına karşı da protesto yapıyorlar, silahlar sussun diyorlar,.....
Bizim angutlar da bu ince farkı göremiyorlar.
Bizim futbolcular asker selamịyla askeri harelatları desteklerken vatanperver oluyorlar ama bir İsrail vatandaşı futbolcu hemen suçlu oluyor, tutuklanıyor, eleştiriliyor,.....
Bu çifte standart ile Türkiye bir yerlere varamaz, uluslararası arenada yalnız kalır,........

Malesef bu sadece Turkiye’de olan bir durum degil. Amerika’da da su an Filistin yanlisi herhangi bir paylasim yapan kisi isinden olabiliyor. Universiteler, hastaneler bunyesinde calisan kisilerin isine anti-semitism adi altinda aninda son verebiliyorlar.

Keske, fikirlerin acikca konusulabildigi bir dunya olsa. Ancak, gercek hayat hic bir zaman oyle olmuyor.

Malesef bu sadece Turkiye’de olan bir durum degil. Amerika’da da su an Filistin yanlisi herhangi bir paylasim yapan kisi isinden olabiliyor. Universiteler, hastaneler bunyesinde calisan kisilerin isine anti-semitism adi altinda aninda son verebiliyorlar.

Keske, fikirlerin acikca konusulabildigi bir dunya olsa. Ancak, gercek hayat hic bir zaman oyle olmuyor.
Antisemitizim yoksa, terör örgütü övgüsü yoksa Filistin halkına destek vermek ten dolsyı işten atılmsları asla kabul efilecrk bir durum değil. Orada yapılsn da yanlış Türkiye'de yapılan da. Kötü olan Türkiye bu yaptıklarını ileride herzamanki gibi geri yalayacak. Ekonomik ve asjeri bağımlılık böyle oluyor.
Yorumum size destek anlamında.

Geri