İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in gözaltına alınması doğru mu?

• Kullanıcı Plesk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti

sözleşmesinin feshedildiği ve soruşturma açıldığı haberleri var. adam kendi ülkesine, kendi milletine yapılan bir saldırıyı anıyor. ne var bunda.

Antalyaspor'un Trabzonspor karşısında bulduğu beraberlik golünü atan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, gol sevincinde el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi. Yazıda 7 Ekim 2023 gününe dikkat çekilmesi ve davut yıldızının bulunması büyük tepki çekti. İsrailli futbolcu önce kadro dışı bırakıldı ardından sözleşmesinin feshedileceği aktarıldı. Sagiv Jehezkel ardından gözaltına alındı.

Kaynak

3653447_df96703f49b44bc52c6637853c4a35a7.jpg

terör saldırsını anmayı ülkemizin milli değerlerine aykırı olarak görüyorlar. ne milli değerinden bahsediyorsunuz. şunu normal karşılayanlara sormak lazım, avrupa'da top oynayan futbolcularımız terör saldırılarında asker selamı verse, (birçoğu da veriyor zaten) bu kişilere yönelik işlem yapılsa bu şekilde normal karşılayacak mısınız?

@Plesk
Yorumları bu başlığa taşıdım.

Bizim mücadelemiz terör ve terör örgütü ile olduğu için arada fark var. İsrail ne yazık ki sivilleri de hedef alıyor.

Antalyaspor’un sponsorlarından Çağlayan Grup’un sahibi Dursun Çağlayan, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasını yeterli görmediklerini, sözleşmesi feshedilmezse takım sponsorluğundan çekileceklerini açıkladı. Hukuki işlem başlatacaklarını da duyuran Çağlayan, "Çağlayan Grup olarak markamıza zarar vermesi, soykırım propagandası yapılırken markamızın da aynı karede yer alması nedeniyle Sagiv Jehezkel’in hakkında dava açacağız" dedi.

Kaynak

Herkes kendi penceresinden bakınca haklı. Önce bi iğneyi batırın bakalım.

bu adamı Türkiyede top oynamak üzere getirmek ayrı bi dangalaklık, bunun yaptığı hareket ayrı.
kim ne derse desin. adamın ülkesinde savaş var ve onun dünyasında teröristlerle savaşıyor. tabi ki sessiz kalmayacak ve tepkisini gösterecek. lakin burası Türkiye ve sen bir Yahudisin.

@Plesk
Yorumları bu başlığa taşıdım.

Bizim mücadelemiz terör ve terör örgütü ile olduğu için arada fark var. İsrail ne yazık ki sivilleri de hedef alıyor.
ben sadece şu harekete bakıyorum. kahrolsun filistin mi demiş bu adam? filistin halkına yapılanları mı savunmuş? hamas'ın o günkü terör saldırısını anmış. bu kadar. bu hareketin türkiye'de yapılması vs. ayrı bir olay bu tartışılabilir. yetkili makamlarca yapılan işlemlerin saçmalığı ve sosyal medyada yapılan lince tepkim.

bazı olaylardaki karar alma hızımız ve ülkemizin hassasiyeti beni çok etkiliyor. ülkemizin bir kendi ülkesine hassasiyeti yok, geriye kalan her şeye çok hassas, çok pamuk, çok korumacı, çok karar alıcı.

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in gol sevinci, sosyal medyada tepki çekti: "FIFA'da dava açacak, tazminat alacak"

Kaynak

1705300854473-ekran-resmi-2024-01-15-09.37

Yani bu hanzo simdi olayi kutluyormu yoksa lanetliyormu?

evet aslinda kutluyor
millet kivirsada farkli yorum yapsada kutluyor
yani israilin yaptigini dogru olarak görüyor
aslinda o tarihle filstinliler israile saldiriyor demeye calisiyor

Gazze'deki ölen insanların birilerinin iğrenç siyasi şovuna ve ikbal sevdasına meze edilmesi mide bulandırıcı bir hal aldı. Herif belli ki kendi ülkesinde öldürülen insanları anmak üzere bir şey yapmış ki yapabilir de. Her İsrail vatandaşı bu katliamları destekleyecek diye bir husus da yok. Filistin üzerinden bir milli değer devşirmenin de lüzumu yok. Eğer İsrail konusunda samimi isen Güney Afrika'nın açtığı yolda gider, onların haklı davalarına destek olursun.

zaten bu siyonis yahudi kökenli hiyar futbolcu
bundan önce filistin icin saygi durusundada problem yapmis

haberleri sadece sosyal medyadan almayin
bazanda televziyonuzu acin haberleri ana kaynagindan alin

Karar aşırı abartı. Ne yazıyor sargıda? Pleskin de söylediği gibi sadece 7 ekimde ülkesinde yaşanan terör saldırısını anmış. Gazze’ye harekat ile ilgili bişey değil, katliamı destekler bişey değil. Faşizanlığa gerek yok diye düşünüyorum. İsrail işgalci, bebek katili terörist bir devlettir. Ama bu gerçekten aşırı abartı bir karar olmuş. Antalyaspor’da gelen tepkiler üzerine bu kararı almak “zorunda” kaldılar.

Karar aşırı abartı. Ne yazıyor sargıda? Pleskin de söylediği gibi sadece 7 ekimde ülkesinde yaşanan terör saldırısını anmış. Gazze’ye harekat ile ilgili bişey değil, katliamı destekler bişey değil. Faşizanlığa gerek yok diye düşünüyorum. İsrail işgalci, bebek katili terörist bir devlettir. Ama bu gerçekten aşırı abartı bir karar olmuş. Antalyaspor’da gelen tepkiler üzerine bu kararı almak “zorunda” kaldılar.

istedigi kadar sadece tarihi yazsin
onun niyeti önemli
bak 7ekimda ülkeme saldirdilar
bizde onlari yüz gündür öldürüyoruz katllediyoruz diyor
hadi 7ekimi yazin 100günü ne icin yazdin

bosuna olayi güzellestirmeye calisma

bu hamas konusundaki köpük hassasiyet beni o kadar güldürüyor ki; iktidara yaltaklanmak için sponsorluktan çekileceğini söyleyenler, dava açacağını söyleyenler, adamı sosyal medyada linç edenler, hiçbirinizin de gazze diye, hamas diye bir derdi yok. siyasi yönünü çıkarırsanız hepiniz en fazla insanlar ölmesin tadında duyarlılığa sahipsiniz. şayet rte sürecin başında "sivilleri hedef alan saldırıları kabul edemeyiz" deseydi, hamas sizin için filistin mücadelesine zarar veren terörist bir organizasyon olacaktı. tek bir lafla. çünkü siz bindirilmiş kıtasınız. şahsi fikirleriniz, şahsi ideolojiniz, şahsi duruşunuz varmış gibi konuşmalarınız aşırı gülünç. adama gelince, muhtemelen yaptığı hareketin bi karşılığı olacağını tahmin ediyordu, neticede yaşadığı ülkenin bu meselelerdeki tutumunu az çok biliyordur, fakat gözaltına alınacağını o da düşünmemiştir. empati yaptığınızda kendisi açısından bunun kayıplarını anmak ya da ülkesi ve insanı için bir mesaj vermek demek olduğunu anlayabilirsiniz. kulüp içinde idari yaptırım olabilir, sonuçta bir noktada da siyasi mesaj, fakat gözaltı tamamen garabet. bir yandan da başakşehirli futbolcunun #bringthemhomenow paylaşımına siyonist propaganda diye linç başlatmışlar. adam altı üstü "rehineleri geri getirin" demiş. biz boşuna demiyoruz bu güruh yeterli gücü elde ettiğini düşündüğünde seni, beni, hepimizi boğar, yaşam şansı vermez bu ülkede.

istedigi kadar sadece tarihi yazsin
onun niyeti önemli
bak 7ekimda ülkeme saldirdilar
bizde onlari yüz gündür öldürüyoruz katllediyoruz diyor
hadi 7ekimi yazin 100günü ne icin yazdin

bosuna olayi güzellestirmeye calisma
Bugün 7 Ekim’in 100. günü minvalinde yazmış. Adamın ülkesi ilgili tarihte terör saldırısına uğramış ve anmış. Bunda absürt yada güzellenecek bişey yok. Sınır ötesi harekat döneminde futbolcularımız asker selamı verdi diye tehdit edildik UEFA tarafından, o zaman da aynı yorumu yaptık. Çıkar futbola siyasetin karışmasını istemiyoruz diye açıklama yapar para cezası kesersin eyvallah ama adama hakaretler, yaptırımlar falan abartı tepki. Çünkü o yazıda senin düşündüğün yada kafanda kurduğun gibi bir anlam yok abi

Geri