İsrail'i korkutan kurucu lider!

Konu sahibi son olarak 86 gün önce görüldü
Kur an zaten Tevrat ile Incilin karisimi, bugüne kadar durdurmadigina göre belki artik farkli düsünüyor olabilir. Zulmü Müslümanlar örüyor belki cezayi o yöne cevirmis de olabilir veya kafasi karisip yanlis toplumlari cezalandiriyordur.
Degil , ikisinin tanrisi cok zit. Olay orgusu ve anlatimi cok zit. Tevrat tanrisi hata yapan , pisman olan insani vasiflara dayali bir varlik.
Zaten muslumanlara gore diger tum kitaplar tahrif edildi. Inciller mezmurlar (eski ahit) degistirilmis.
Bir tek kur-an tanrinin kelami.
Bekleyip gorecegiz kim kazanacak.

Degil , ikisinin tanrisi cok zit. Olay orgusu ve anlatimi cok zit. Tevrat tanrisi hata yapan , pisman olan insani vasiflara dayali bir varlik.
Zaten muslumanlara gore diger tum kitaplar tahrif edildi. Inciller mezmurlar (eski ahit) degistirilmis.
Bir tek kur-an tanrinin kelami.
Bekleyip gorecegiz kim kazanacak.
Baska care de yok bekleyecegiz, neredeyse 1500 yildir bekliyoruz biraz daha beklesek nolacak. Ama bugüne kadar kaybedenler hep müslümanlar nedense.

Saygıdeğer bilgenin altına bez bağlamayı ihmal etmeyin lütfen.. Ya hu bu adamlar kendilerine bakabilecek durumda bile değil, ne bilgeliğinden bahsediyorsunuz?

Konuştu mahalle muhtarı ;)

Ne demiş Rot ayarı bozuk Rutte ;) ulan aynı yataktan olma evlatlarınızı her gün sayıyorsunuz daha mı bir şey dememiz gerek hahaha..
Ne dedi bu gi simdi bana. Ayni yatakta olma evlat neyi sayiyoruz birsey anlamadim biriniz tercume etsin.

Bir Müslüman İncil'i de Tevrat'ı da ret edemez. Dinden çıkar. Bilgilendirme olsun diye ekledim.

Konu hakkında söyleyeceğim tek şey, Kim takar Apo'yu. Bu Devlet beyi aramıza aldığımızdan beri hep dert. Ama olsun, Kürt kardeşlerimiz ile barışacaksak, o derde dekatlanırız.

Kurucu lider dedigin kim, Eddark Stark mı?
Neyi kurmuş?
Hazır kurulu olana noolmus, yıkılmış mı?
Yoksa kendi mi yıkmış?

Bir Müslüman İncil'i de Tevrat'ı da ret edemez. Dinden çıkar. Bilgilendirme olsun diye ekledim.

Konu hakkında söyleyeceğim tek şey, Kim takar Apo'yu. Bu Devlet beyi aramıza aldığımızdan beri hep dert. Ama olsun, Kürt kardeşlerimiz ile barışacaksak, o derde dekatlanırız.
Ama onlar tahrif edildi haci saka yapiyorsun heralde degil mi?

Pkk terör örgütüyle pazarlık yapılmaz. Yapılırsa pkk ve yandasları/köpekleri kazanır, Türk halkı kaybeder.

Ama onlar tahrif edildi haci saka yapiyorsun heralde degil mi?
Şaka değil, gerçek. Var olduklarını inkâr etmek dinden çıkarır. İçerik zamana ve ihtiyaçlara uydurulmuş ve geçerliliklerini yitirmişler, orası ayrı bir konu.

Onlar da İslâm'a geçmedikleri sürece kendi dinlerine göre yargılanacaklar.

Şaka değil, gerçek. Var olduklarını inkâr etmek dinden çıkarır. İçerik zamana ve ihtiyaçlara uydurulmuş ve geçerliliklerini yitirmişler, orası ayrı bir konu.

Onlar da İslâm'a geçmedikleri sürece kendi dinlerine göre yargılanacaklar.
Yahu degistirilmis bir seyin aslini nasil inkar edecegiz gormedikki zaten.
Peki tamamen mi tahrif edilmis kismina inanmazsak dinden cikariz yoksa ilk versiyonuna mi? Ilk versiyonuna inanip simdiki versiyonunu kabul etmesek sorun olmaz demi? % kac oraninda degismis? Orada tanri tasfirimi degismis yoksa dini bilgiler mi?
Aslini kim biliyor? Mesela , hayir ona gore soralim ogrenelim tahrif edilmemis halini moruk basimiz agrimasin.

Yahu degistirilmis bir seyin aslini nasil inkar edecegiz gormedikki zaten.
Peki tamamen mi tahrif edilmis kismina inanmazsak dinden cikariz yoksa ilk versiyonuna mi? Ilk versiyonuna inanip simdiki versiyonunu kabul etmesek sorun olmaz demi? % kac oraninda degismis? Orada tanri tasfirimi degismis yoksa dini bilgiler mi?
Aslini kim biliyor? Mesela , hayir ona gore soralim ogrenelim tahrif edilmemis halini moruk basimiz agrimasin.
Her dinde bir sürü mezhep var. Onlarda içerik te Mezheb'e göre farklı olabilir. Kitabın orijinalinin varlığını inkâr edemezsin. Bu günkü inanış şekline de saygı gösterirsin. Çünkü orijinal halini kendileri de bilmez. O halde inançlı olduklarını red edemeyiz.

bebek katili terörist liderini kahraman yapmamız lazım adlı çalışma her koldan yürümeye devam ediyor

Her dinde bir sürü mezhep var. Onlarda içerik te Mezheb'e göre farklı olabilir. Kitabın orijinalinin varlığını inkâr edemezsin. Bu günkü inanış şekline de saygı gösterirsin. Çünkü orijinal halini kendileri de bilmez. O halde inançlı olduklarını red edemeyiz.
Ulan orjinalini onlara indigi halde kendileri bilmiyorda biz nasil biliyoruz garabet herif!
Yani trollemeye calisiyorum ama sinir kat sayim izin vermiyor surece adapte olamiyorum sen de beni ciddiye aliyorsun ismail.
Agzini burnunu kirasim geliyor kardesim beni affet.
Ne bicim allah olm bu kendi kelamlarina sahip cikmaktan aciz
Ilk din be olm , ustune titrersin...
Ne bilim azcik ozen gosterirsin dimi.
Degistirilme dersin degistirilmez. Ol dedinde olabiliyorsa. Bu ne kayitsizlik bu ne vurdum duymazlik olm.
Hele seninki nasil bir manyaklik abi?
Maden islami getirecegini biliyon ne demeye diger dinleri olusturup beni senle tartistiriyor.
Mezhep yok olm eski ahit yeni ahit mezmurlar var. Simdi bende bulunan kulliyat yalan , orjinali yahudiler bilmiyor. Allah , muslumanlar ve sen biliyorsun oyle mi?
Kendileride bilmez dedigin yerde kayis k koptu kardesim darilma gucenme ama kafani ...yim ben senin kardesim.

Ula İsmail kesin hiç bir (kutsal) kitabı okumadın ama burada sallıyorsun.

Ulan orjinalini onlara indigi halde kendileri bilmiyorda biz nasil biliyoruz garabet herif!
Yani trollemeye calisiyorum ama sinir kat sayim izin vermiyor surece adapte olamiyorum sen de beni ciddiye aliyorsun ismail.
Agzini burnunu kirasim geliyor kardesim beni affet.
Ne bicim allah olm bu kendi kelamlarina sahip cikmaktan aciz
Ilk din be olm , ustune titrersin...
Ne bilim azcik ozen gosterirsin dimi.
Degistirilme dersin degistirilmez. Ol dedinde olabiliyorsa. Bu ne kayitsizlik bu ne vurdum duymazlik olm.
Hele seninki nasil bir manyaklik abi?
Maden islami getirecegini biliyon ne demeye diger dinleri olusturup beni senle tartistiriyor.
Mezhep yok olm eski ahit yeni ahit mezmurlar var. Simdi bende bulunan kulliyat yalan , orjinali yahudiler bilmiyor. Allah , muslumanlar ve sen biliyorsun oyle mi?
Kendileride bilmez dedigin yerde kayis k koptu kardesim darilma gucenme ama kafani ...yim ben senin kardesim.
İnsanlar kademe kademe ilerleyerek alıştırıldı bu günlere. Oysa salsalar insanlığı doğa'ya çıplak maymundan pek farkımız kalmaz.

Günümüzde Ateistler de dahil, hepimizin bir ahlâk anlayışı var. Bir aile kurumumuz var. herkesin alıştığı ve ortak yaşamayı kolaylaştıran bir hayat düzenimiz var.

Bütün dinlerin temeli aynı. Tek Tanrı ve bir toplum düzeni. Kurallar aynı, öğretiler aynı. Hatta putperestler bile kısmen bu dinlerin etkilerini gösteriyor. Genelde ahlâki konularda. 124.000 Peygamber'in geldiği düşünülüyor. Ancak Din olarak yazı icat edildikten sonra öğretiler aktarılabildi.

Allah'ın sözünü inkâr etmek, Allah'ı yalancılıkla suçlamaya girer. Bu da imanımız için son derece tehlikeli. Şakası bile olamaz.

Neden artık yeni peygamberler gelmiyor, dinler oluşmuyor?
Muhammed'e, İslam'a kadar kendinde söylüyorsun çok sayıda gönderilmiş. Diğerlerinin neleri elsikti de Mohammed geldi, İslam oluşdu ve birden sonlandırıldı?

İnsanlar kademe kademe ilerleyerek alıştırıldı bu günlere. Oysa salsalar insanlığı doğa'ya çıplak maymundan pek farkımız kalmaz.

Günümüzde Ateistler de dahil, hepimizin bir ahlâk anlayışı var. Bir aile kurumumuz var. herkesin alıştığı ve ortak yaşamayı kolaylaştıran bir hayat düzenimiz var.

Bütün dinlerin temeli aynı. Tek Tanrı ve bir toplum düzeni. Kurallar aynı, öğretiler aynı. Hatta putperestler bile kısmen bu dinlerin etkilerini gösteriyor. Genelde ahlâki konularda. 124.000 Peygamber'in geldiği düşünülüyor. Ancak Din olarak yazı icat edildikten sonra öğretiler aktarılabildi.

Allah'ın sözünü inkâr etmek, Allah'ı yalancılıkla suçlamaya girer. Bu da imanımız için son derece tehlikeli. Şakası bile olamaz.
Ismailim nasilsa post atarak konusuyoruz ya salla sallayabildigin kadar degil mi kardesim? Soruya cevap yok. Baska mevzulara giriyorsun ve daha bir suru sey. Keske imkanimiz olsa sesli olarak boyle space odalari gibi platformlarda konusarak acik oturum yapsak. Boyle olmuyor. Ben sana soru soruyorum sen bana Suleyman Soylu gibi hedef sasirtarak baska konulara portal acip soruyu dagitiyorsun. Biliyorum , kıskıs gülüyorsun yazarken hahxhdhshhdhdh
Allahin belasi herif

Neden artık yeni peygamberler gelmiyor, dinler oluşmuyor?
Muhammed'e, İslam'a kadar kendinde söylüyorsun çok sayıda gönderilmiş. Diğerlerinin neleri elsikti de Mohammed geldi, İslam oluşdu ve birden sonlandırıldı?
Sana beni göderdi. Birebir iknâ çalışmaları yapıyoruz artık. Her müslüman bir Mücahit. Hadi ikna ol gideyim evime. Uğraştırma beni.

Geri