Nickinin sonuna p koy kâfi ddAnneannem koymuş, annem Zeynep olsun istiyormuş hep.
Ay bende olsam şu an Zeynep olsun isterdim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Nickinin sonuna p koy kâfi ddAnneannem koymuş, annem Zeynep olsun istiyormuş hep.
Ay bende olsam şu an Zeynep olsun isterdim.
Kesinlikle 😀Hım unisex bir isminiz var anlaşılan
Her zaman bir neden vardır 😀Babam hayranı olduğu bir Yeşilçam oyuncusunun adını vermiş bana hoş ben işin içine başka bir şey olduğunu düşünmüşümdür hep ;q
Çok teşekkürler Hatem bey 😀Seni tadığıma memnun oldum Radiye Bey
Yıllar geçse de popülerliğini kaybetmeyen tek isim Zeynep. Yüz yıl önce de koyulan bir isim, günümüzde de. Zaten Türkiye'de ki en çok kadın ismi Zeynep.. geçen sene de popüler isimler listesinde beşinci sıradaydı.Damla ile Zeynep arasında kalmışlar ve sonra Zeynoşu seçmişler, annemle babamın ikisinin ortak arzuları yönünde isimlendirilmişim, ismimin anlamı “babasının mücevheri, kıymetlisi, süsü” Gerçekten de evlatları arasında sevgi ve özveri anlamında hiçbir ayrıma girmeyen babacığımın bana ayrı bir zaafı vardır. Belki en küçüğü olduğum için belki pek çok hüznüme ortak olduğu için.
Yıllar geçse de popülerliğini kaybetmeyen tek isim Zeynep. Yüz yıl önce de koyulan bir isim, günümüzde de. Zaten Türkiye'de ki en çok kadın ismi Zeynep.. geçen sene de popüler isimler listesinde beşinci sıradaydı.
Dönem isimleri oluyor, şimdilerde milliyetçilik çağrışımı yapan isimler mevcut birkaç senedir. Ama Zeynep isminin modası geçmez, çok uzun seneler sonra da koyulur.
Senin kızın adı da son zamanlarda sıkça koyulan bir isim, sağlıkla büyüsün.
Güzel bir tercih olmuş, zaten anne babanın adını verme modası geçti. Şöyle ki isim önemli insanda, ve bir şarta bağlı konulmamış olması çok güzel, içinden geldiği gibi, ya da yön göstermesi, ilham kaynağı olabilecek isim koymak iyidir.biz türkçe bir isim koymaya kararlıydık ve gökçe ile bilge arasında kaldık. Ben bilge de çok istiyordum çünkü hayatta bilgelik için gerekli vasıfların yarısına bile sahip insanlara çok özeniyorum. Hayatta boynumun kıldan ince olduğu konulardan biri bilgidir. İlimdir. Ancak sonra bir gün karnımı severken içimden Gökçe diye geçti, öyle sevdim kızıcımı. Anlamı daha sıcak ve ferah feza geldi. Ömrü ferah olsun diye düşündüm. Biraz benim talebim ağır bastı. Çok samimi cevap verdim, alay etmeyesin:d