İşler tersine dönmeye başlayınca.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Seninle senin bakış açında muhatap olmayacağım. Şurada bir Beyin Fırtınası yapmak istedik Siz yine gözlüğü takmışsınız tek bir yere bakıyorsunuz. Hala sistem güncellemesi gelmedi galiba kafalarımıza. İran'ı görünce insan laik sistemin kıymetini çok iyi anlar. Neyse ya Daha fazla konuşup da nefesimi bari boşa harcamayayım senin kafa değişmez ama biraz gelişim şart unutma! Sorduğum sorulara cevap vermek yerine çamur atmayı seçmen çok güzel tebrik ederim Sen bu kafayla git.

Benim gibi üniversite okumamış insanlara karşı bile bilgi içeren diyaloglar geliştirememen ise kendi ayıbın Neyse.
Beyin fırtınası diye bişi yok.
Okulla hiç alakası yok.

Bak. Bazen doğrudan konuşmak en iyisi. Fırından ekmek alacaksan "ekmek ver" dersin. Hamurdan yapılan fırında pişirilen temel gıda maddesini ücreti mukabilinde almak isterim demezsin.

Yanlış anlasıldıgini düşünüyorsan sadece bana "ekmek ver" de.

Edebiyat yapma.

Burada şunu unutmamak gerekiyor ülkeler için istihbarat çok önemli. Buradan bize çıkacak dersler de var elbet. İran'daki halk olaylarının çoğunda yabancı ajansların istihbarat elemanlarının neler yaptığının farkına varmış olmalarına rağmen hala içlerinde birçoğu olduğunu biliyorlar. Mertlik demiyorum dikkat edin insanlıktan nasibini almamış olan siyonist akıl ve Amerikan emperyalizmi Maalesef tuzaklarını çok açık kuruyorlar. Orada da Güya açık görüşlü ama beyinsiz takımı çok olduğu için provokasyonlara çabuk inanabiliyorlar. Umut ederim oradaki akil insanlar olayların iç yüzünü halka tam olarak anlatmayı başarılar ve birlik beraberlik sağlanır.

Bazı şeylerin farkına varan bir millet birlik ve beraber olmanın tek vücut hareket etmenin önemini çok daha iyi kavrar ve sağlam adımlar atar.

Hadi İsterseniz buradan biraz da Osmanlı'nın son dönemindeki olaylarla ilgili bir Beyin Fırtınası yapalım Var mısınız?

Sizce bu olaylar Osmanlı'nın son dönemindeki hangi hareketin Ayak seslerini hatırlatıyor?

Osmanlı’nın son dönemiyle kıyaslamak bence yerinde ama önemli bir nokta var:
Jön Türkler belki dış destekli olmakla suçlanıyorlardı ama hem devleti merkezileştirme
hem de anayasal düzen kurma gibi net hedefleri vardı. Ben İran'ın bugünkü hareketlerinde o netliği göremiyorum abi.

İran’da milliyetçilik bastırılmış, mezhebi devletin yerine geçirmişler.
E böyle bir şekilde, halk hareketi ister istemez dış aktörlerin yönetimine giriyor....

Aslına bakarsan mesele halk haklı mı haksız mıdan ziyade ortaya çıkacak boşluğu kimler dolduracak?

Tarih genelde bu boşlukları masumlara bırakmadı, doğru mu?
Bence illa Osmanlı ile bir kıyaslama yapacaksak, 2. meşrutiyet sonrası kontrolsüz dağılma sürecine daha çok benziyo.

-----

@melnur, mollaların iktidara gelişi, halk hareketi + dış müdahale + Şah rejiminin meşruiyet kaybının bir sonucu.
Bunu şu sayesinde geldi, bu sayesinde gitti diye basitleştirmek tarih olmuyor, olsa olsa slogan olur.

1979 sürecinin neden başka bir yapıya evrildiğini konuşmak lazım

----

@climax halkın mutsuzluğu hangi sonuçlara evrilir sence?
Musaddık örneği sanki cevabı veriyo gibi.... haklı bir hareket vardı, dış müdahale geldi, bambaşka bir noktaya evrildi....

Bugün konuşulan da bu risk aslında... sarıkmış, çarşafmış gibi yüzeysel bir tartışma değil.
İran gibi hangi ülkede değişim halkın istediği gibi olmuş ki?

En güçlü olanın işine ne yararsa öyle olur.

Osmanlı’nın son dönemiyle kıyaslamak bence yerinde ama önemli bir nokta var:
Jön Türkler belki dış destekli olmakla suçlanıyorlardı ama hem devleti merkezileştirme
hem de anayasal düzen kurma gibi net hedefleri vardı. Ben İran'ın bugünkü hareketlerinde o netliği göremiyorum abi.

İran’da milliyetçilik bastırılmış, mezhebi devletin yerine geçirmişler.
E böyle bir şekilde, halk hareketi ister istemez dış aktörlerin yönetimine giriyor....

Aslına bakarsan mesele halk haklı mı haksız mıdan ziyade ortaya çıkacak boşluğu kimler dolduracak?

Tarih genelde bu boşlukları masumlara bırakmadı, doğru mu?
Bence illa Osmanlı ile bir kıyaslama yapacaksak, 2. meşrutiyet sonrası kontrolsüz dağılma sürecine daha çok benziyo.

-----

@melnur, mollaların iktidara gelişi, halk hareketi + dış müdahale + Şah rejiminin meşruiyet kaybının bir sonucu.
Bunu şu sayesinde geldi, bu sayesinde gitti diye basitleştirmek tarih olmuyor, olsa olsa slogan olur.

----

@climax halkın mutsuzluğu hangi sonuçlara evrilir sence?
Musaddık örneği sanki cevabı veriyo gibi.... haklı bir hareket vardı, dış müdahale geldi, bambaşka bir noktaya evrildi....

Bugün konuşulan da bu risk aslında... sarıkmış, çarşafmış gibi yüzeysel bir tartışma değil.
İran gibi hangi ülkede değişim halkın istediği gibi olmuş ki?

En güçlü olanın işine ne yararsa öyle olur.
Bugün rahatlıkla şunu diye biliyorum Allah'tan laik sistem ile yönetiliyoruz. Gerçi hala aramızda laiklik nedir onu bilmeyen zevat çok olsa bile, dini çıkarımlarla laikliği dinsizlik olarak göstermek tam bir ahmaklık. Milliyetçilik yapmak İslamiyette ırkçılık olarak görüldüğü için Yani Allah'ın kulları arasında bir zümreyi tutmak olarak algılandığı için Güya İslam şeriatında haram kılınmıştır Tabii ki bu molaların tabiri.. bizim tarihimiz yine aynı süreçlerden geçmesine nazaran bizim millet olma şuurumuzu yani beraber var olma anlayışımızı dinsel bütünlüğümüz daha sağlam hale getirmiştir. Ancak orada çıkarları doğrultusunda Amerika'ya bile ülkelerini satmaktan çekinmeyen insanların kendilerini İslam lideri gibi göstermesinin nedeni ile onlardan böyle bir refleks bekleyemeyiz. Ama bugün yaşanan olaylar bir Körün bile görebileceği netlikte açık ve seçik bir şekilde ortada. İran halkı aptal değil Elbette ki bunu gayet iyi görüyor. Içerideki etki ajanlarının yani yabancı servislerin elemanlarının oynadığı rolleri bugün ortaya çıkarıyorlar. Buradan bizim de çıkarmamız gereken bazı sonuçlar neticeler olmalı diye düşünüyorum. Madem konu açıldı hadi öyle diyelim biz kimin ağzı ile kimi kötülüyoruz kötüleyerek kime ne kazandırıyoruz bunu düşünelim bakalım. Kötülemek yerine nasıl katkı sunabiliriz nasıl bir dil geliştirebiliriz bunu düşünmeliyiz. İran'da Jön Türkler gibi milliyetçi bir anlayış çıkarak ülke yararına hareketler oluşmasını bekleyemeyiz. Onların akıbetini bugün itibariyle iyi kötü seçebiliyoruz ufak bir ümidimiz var ki kendine gelirler. Neyse konumuz İran değil.

Bizim ülkemizde Cumhurbaşkanımızın ve çevresinde Siyasette ne gibi tehlikeler meydana gelebilir eminim ki bunun çalışmaları çoktan başlamıştır. Bu konuda biraz beyin yoralım yeterli. Amaç ve niyet ne ki bugün yaşadıklarımız ortada? Amaç ve niyetlerini bilirsek ne gibi adımlar atmalıyız nasıl sağlam durmalıyız Bunu konuşalım...

Sarık yüzeyel değil @Jose Chilavert
Sokakta taş atanın meşale yakanın fitili sarık.

Üst başlık elbette Çin-Rus eksenindeki mollanın ABD tarafından yıkılmak istenmesi.

Eğer mollada gram vatan sevgisi varsa yönetimi savaşsız devreder. Yoksa girecek ABD İran'a. Bunun şakası yok. Bize de zarar verir bu.

Dediğim formül halk için sahte mutluluk sebebi olur bir süre. Ortam yatışır. Elbette halkının yararına olmayacak gelişmeler. Monarşiden kurtulmak mümkün değil İran için.

Sarık yüzeyel değil @Jose Chilavert
Sokakta taş atanın meşale yakanın fitili sarık.

Üst başlık elbette Çin-Rus eksenindeki mollanın ABD tarafından yıkılmak istenmesi.

Eğer mollada gram vatan sevgisi varsa yönetimi savaşsız devreder. Yoksa girecek ABD İran'a. Bunun şakası yok. Bize de zarar verir bu.

Dediğim formül halk için sahte mutluluk sebebi olur bir süre. Ortam yatışır. Elbette halkının yararına olmayacak gelişmeler. Monarşiden kurtulmak mümkün değil İran için.
İnan beni Yine şaşırtmayı başardın senden ne işimiz var İran'la işimize bakalım demeni beklerdim.

Olsun bozuk saat gibi arada bir doğruyu göstersen de seni tebrik ederim. Seni biraz karamsar gördüm ama olmama ihtimali gerçekten de az. Amerika İran'a girecek diyelim, Pekala düşündünüz mü bu oluşan istikrarsız dalga neden hep bizim kıyılarımıza dönüyor. Artık bir şeyler yapmalı kör göze parmak sokar gibi milletin kafasına vura vura anlatmanın zamanı geldi. Hani sevmediğiniz birisi bir olmalıyız iri olmalıyız diri olmalıyız derken slogan atmıyordu bence. Alparslan Türkeş'in de bir sözü var; Dalından kopan yaprağın akıbetini Rüzgar tayin eder...

Bırakalım artık iç siyasetin girdilerinin çıktılarını da dış politikada ne yapmalıyız nasıl durmalıyız nasıl önlem almalıyız Bunu konuşalım.

Neyse ben şimdi yatayım sabah erken kalkıyorum Yarın okurum...

Şah rejiminden rahatsız olan halk ayaklandı ve bu güç karşısında Şah rejimi yalnız bırakıldı, yani gözden çıkartıldı. Sırada kimin iktidara gelmesi seçeneği vardı. Dönemin Sovyetletbirliğinin etkisi altına girmesin diye Humeyni desteklendi, dini lideri daha rahat idare ederiz mantığı vardı ama sonuç olarak yanıldılar. Sol muhalefet yalnız bırakıldı ve dincilerin iktidarı ele geçirmelerinin önü açıldı.
Dolayısıyla hala söylediğim noktadayım, slogani bir söylem değil bana göre.
Bugün tekrar Şah rejimi gelsinin mücadelesi veriliyor, daha rahat yönetiriz düşüncesiyle.

Şah rejiminden rahatsız olan halk ayaklandı ve bu güç karşısında Şah rejimi yalnız bırakıldı, yani gözden çıkartıldı. Sırada kimin iktidara gelmesi seçeneği vardı. Dönemin Sovyetletbirliğinin etkisi altına girmesin diye Humeyni desteklendi, dini lideri daha rahat idare ederiz mantığı vardı ama sonuç olarak yanıldılar. Sol muhalefet yalnız bırakıldı ve dincilerin iktidarı ele geçirmelerinin önü açıldı.
Dolayısıyla hala söylediğim noktadayım, slogani bir söylem değil bana göre.
Bugün tekrar Şah rejimi gelsinin mücadelesi veriliyor, daha rahat yönetiriz düşüncesiyle.
Engin görüşlerin için tşk. İran için bilinmez diyelim. Peki üsteki yorum son bölümüyle alakalı ne dersin? Tarafsız olarak..!

İran gideer Miran gelir Miran gideerrr Tiran gelir amaaan ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey. Roma İmparatorluğu bile yıkılmış ayol.

Mazlumların son kalesi olan vatanımıza bişi olmasın. Rabbim kıyamete kadar daim eylesin. Geçmişte çok devletimizin varlığı son buldu ama bugün hala buradayız. Türkler 16 kere devlet kurmuş. Türkiye, son ve tarihin gördüğü en güçlü Türk devleti olacak inşALLAH.

@kamil0920 diyo ki "şu an ortalık karışık, hiç gerek yok maceraya Erdoğan'ı seçelim yine" diyo :D

Geççen bu ayakları
Yaa gerçekten çok basit ayak oyunları yapabileceğimi düşünüyorsan, seninle yere tebeşir ile çizilmiş kareler içinde sek-sek bile oynamam. Neden bu kadar kendini basite indirgiyorsun anlamıyorum ama ben senin çizgine inmiyeceğim.

Yaa gerçekten çok basit ayak oyunları yapabileceğimi düşünüyorsan, seninle yere tebeşir ile çizilmiş kareler içinde sek-sek bile oynamam. Neden bu kadar kendini basite indirgiyorsun anlamıyorum ama ben senin çizgine inmiyeceğim.
Ya bırak

Geri