Samimiyetsizlik örneği.
Ayrıca şimdi bu yaptığım da hoşgörüsüzlük oldu ama islamiyet adı altında değil .p
Ayrıca şimdi bu yaptığım da hoşgörüsüzlük oldu ama islamiyet adı altında değil .p
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
İslamın yanlış anlaşılması ya da yanlış yaşanması özellikle kadınlara bir yük ve külfet getiren durumdur. Kadını aşağılamaya yüreklendiren erkek egemen zihniyetlere fırsat veren durumlar yaratır.
İşin kötüsü bunu İslam değil bilakis İslamı alet eden zihniyetler oluşturmuştur.
İslam'da zaten hoşgörü kavramı yoktur bu yüzden başlık kendi içinde tutarsızlık taşıyor. Nasıl bir din olduğunu hala kimse anlayamadı, okuduğunu anlamak önemli.
İslam'da hoşgörü kavramı vardır. Birçok hadiste geçmekle birlikte bazı ayetlerde de yer alır ve fakat Arapça karşılığı hoşgörü olmadığı için bazıları yok zanneder. Okuduğunu anlamak önemli.
Fe bimâ rahmetin minallâhi linte lehum
Allah'ın rahmetiyle sen onlara hoşgörülü davrandın. (Ali imran)
Linte kelimesi.
İslam'da zaten hoşgörü kavramı yoktur bu yüzden başlık kendi içinde tutarsızlık taşıyor. Nasıl bir din olduğunu hala kimse anlayamadı, okuduğunu anlamak önemli.
Şimdi birbirimizi kandırmayalım, şuraya en hoşgörüsüz ayetleri dizmek istemem.
Sen hirsizsin .Sen dolandiricisin .Sen herkese yalan soyluyorsun. Sen samimiyetsizsin.Sen hickimsesin .senin ailen belli degil....
Yukariyi okudugunda sinirlenmissindir illaki .Aklina gelen ilk sey" kim lan bu beni tanimiyor bile nasil konusabiliyo hakkimda".olmustur.. Senin islama yaptiginda bu iste. İslami tanimadan onum hakkinda yorum yapiyorsun .Bunu yapma ....
Ha bide su var yukaridakileri kabul edecek kadar genis biriysen eger , butun dinlere laf atabilirsin bu durumda kimse seni takmamali .
Hoşgörmediği durumlar olmasıyla hoşgörü kavramını barındırmaması farklıdır. Zengin dilinizle ayrımı yapabilirsiniz gibi geliyor bana.
Ayetlerden haberdarım. Siz yazdıklarınıza dikkat edin.
Yani hoşgörü kelimesini barındırıyor olması bunu uyguluyor anlamını taşımaz değil mi? Bahsettiğimiz şeyler aynıyken yolu dolandırmanın manası nedir onu çözemedim. Benimle zıtlaşacaksınız diye islamı savunmaya geçmeyin de.
Hiç öyle niyetim yok. Yanılgını düzeltip konudan kopmayı planlıyorum. Kavramı barındırmadığını iddia ettin. Kavramı barındırıyor. Basit.
Uyguladığını iddia etmedim. Onu anlatmak isteseydim, anlatabilirdim.