İslamiyet adı altında hoşgörüsüzlük yapmak

Konu sahibi son olarak 3939 gün önce görüldü
Samimiyetsizlik örneği.
Ayrıca şimdi bu yaptığım da hoşgörüsüzlük oldu ama islamiyet adı altında değil .p

Zaman zaman insanın inancıyla tutarlı harekete sahip olduğunu gösterirken, zaman zaman samimiyetsizliğe delalettir.

İslamiyet'e inandığını iddia eden fakat inancını tanımayan insanların samimiyetsizlikleri kadar İslamiyet'i tanımayıp Müslümanlar'a yönelik tespitler yapma çabası da samimiyetsizdir.

Olmamış. İslam'da hoşgörü her zaman, her şartta var olan bir kavram değildir.

İslamın yanlış anlaşılması ya da yanlış yaşanması özellikle kadınlara bir yük ve külfet getiren durumdur. Kadını aşağılamaya yüreklendiren erkek egemen zihniyetlere fırsat veren durumlar yaratır.

İşin kötüsü bunu İslam değil bilakis İslamı alet eden zihniyetler oluşturmuştur.

''adamın peygamberine dil uzatırsan saha hoşgöstermezler.başka bişi gösterirler'' diye savunulabilecek durum

İslamın yanlış anlaşılması ya da yanlış yaşanması özellikle kadınlara bir yük ve külfet getiren durumdur. Kadını aşağılamaya yüreklendiren erkek egemen zihniyetlere fırsat veren durumlar yaratır.

İşin kötüsü bunu İslam değil bilakis İslamı alet eden zihniyetler oluşturmuştur.

İlhan Arsel - Şeriat ve Kadın

Tabiki gercek ıslamiyet bu degil xd

Hoşgörü olan islam dini insanlarının insanlıktan çıkması durumudur.

Konudaki silinen mesajlar geri getirilip konu başlığa uygun kategoriye taşınmıştır.

İslam'da zaten hoşgörü kavramı yoktur bu yüzden başlık kendi içinde tutarsızlık taşıyor. Nasıl bir din olduğunu hala kimse anlayamadı, okuduğunu anlamak önemli.

Sözlükten çıkaracaksanız konuyu silin lütfen. Geriliyorum ben. Çünkü bu mükemmel insanlara tahammülüm yok.

İslam'da zaten hoşgörü kavramı yoktur bu yüzden başlık kendi içinde tutarsızlık taşıyor. Nasıl bir din olduğunu hala kimse anlayamadı, okuduğunu anlamak önemli.

İslam'da hoşgörü kavramı vardır. Birçok hadiste geçmekle birlikte bazı ayetlerde de yer alır ve fakat Arapça karşılığı hoşgörü olmadığı için bazıları yok zanneder. Okuduğunu anlamak önemli.

Fe bimâ rahmetin minallâhi linte lehum

Allah'ın rahmetiyle sen onlara hoşgörülü davrandın. (Ali imran)

Linte kelimesi.

İslam'da hoşgörü kavramı vardır. Birçok hadiste geçmekle birlikte bazı ayetlerde de yer alır ve fakat Arapça karşılığı hoşgörü olmadığı için bazıları yok zanneder. Okuduğunu anlamak önemli.

Fe bimâ rahmetin minallâhi linte lehum

Allah'ın rahmetiyle sen onlara hoşgörülü davrandın. (Ali imran)

Linte kelimesi.

Şimdi birbirimizi kandırmayalım, şuraya en hoşgörüsüz ayetleri dizmek istemem.

Sen hirsizsin .Sen dolandiricisin .Sen herkese yalan soyluyorsun. Sen samimiyetsizsin.Sen hickimsesin .senin ailen belli degil....

Yukariyi okudugunda sinirlenmissindir illaki .Aklina gelen ilk sey" kim lan bu beni tanimiyor bile nasil konusabiliyo hakkimda".olmustur.. Senin islama yaptiginda bu iste. İslami tanimadan onum hakkinda yorum yapiyorsun .Bunu yapma ....

Ha bide su var yukaridakileri kabul edecek kadar genis biriysen eger , butun dinlere laf atabilirsin bu durumda kimse seni takmamali .

günümüzde 82 anayasası gibi zuhur etmiştir islamda ki hoşgörü,
prensipte evet islam hoşgörü dinidir, ama uygulamada farklıdır. cümlenin başında hoşgörü adı altında bütün özgürlükleri verir, sonra bir virgül girer araya ve alayını geri alır,

bu yüzden islamda Hoşgörü yoktur diyenleri anlıyorum, ama bu haklı oldukları manasına gelmiyor,

Şimdi birbirimizi kandırmayalım, şuraya en hoşgörüsüz ayetleri dizmek istemem.

Hoşgörmediği durumlar olmasıyla hoşgörü kavramını barındırmaması farklıdır. Zengin dilinizle ayrımı yapabilirsiniz gibi geliyor bana.

Ayetlerden haberdarım. Siz yazdıklarınıza dikkat edin.

Sen hirsizsin .Sen dolandiricisin .Sen herkese yalan soyluyorsun. Sen samimiyetsizsin.Sen hickimsesin .senin ailen belli degil....

Yukariyi okudugunda sinirlenmissindir illaki .Aklina gelen ilk sey" kim lan bu beni tanimiyor bile nasil konusabiliyo hakkimda".olmustur.. Senin islama yaptiginda bu iste. İslami tanimadan onum hakkinda yorum yapiyorsun .Bunu yapma ....

Ha bide su var yukaridakileri kabul edecek kadar genis biriysen eger , butun dinlere laf atabilirsin bu durumda kimse seni takmamali .

Hocam ben tam olarak anlamadım ne demek istediğini, bu ülkede herkes islam ile yakından uzaktan tanışıyor en azından okulda dersini görüyor. İslamı tanımamak mümkün mü?

Hoşgörmediği durumlar olmasıyla hoşgörü kavramını barındırmaması farklıdır. Zengin dilinizle ayrımı yapabilirsiniz gibi geliyor bana.

Ayetlerden haberdarım. Siz yazdıklarınıza dikkat edin.

Yani hoşgörü kelimesini barındırıyor olması bunu uyguluyor anlamını taşımaz değil mi? Bahsettiğimiz şeyler aynıyken yolu dolandırmanın manası nedir onu çözemedim. Benimle zıtlaşacaksınız diye islamı savunmaya geçmeyin de.

Hoşgörüsüzlük,islamda değil müslümanlardadır.
Saygı sevgi bunlar karşılıklı gelişen şeyler. :cici:

Yani hoşgörü kelimesini barındırıyor olması bunu uyguluyor anlamını taşımaz değil mi? Bahsettiğimiz şeyler aynıyken yolu dolandırmanın manası nedir onu çözemedim. Benimle zıtlaşacaksınız diye islamı savunmaya geçmeyin de.

Hiç öyle niyetim yok. Yanılgını düzeltip konudan kopmayı planlıyorum. Kavramı barındırmadığını iddia ettin. Kavramı barındırıyor. Basit.

Uyguladığını iddia etmedim. Onu anlatmak isteseydim, anlatabilirdim.

Hiç öyle niyetim yok. Yanılgını düzeltip konudan kopmayı planlıyorum. Kavramı barındırmadığını iddia ettin. Kavramı barındırıyor. Basit.

Uyguladığını iddia etmedim. Onu anlatmak isteseydim, anlatabilirdim.

Yanılgım yok, islamiyet boyun eğene elbette hoşgörü gösterir bu onun işi: boyun eğdirmek.

Geri