Islami düğünler

Konu sahibi son olarak 2477 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İvedilikle anla ve uzaklaş. Hizbullah burada.

İlahilerde oynamayı seçebilecek, oynama isteğini helal dairede olmasına rağmen çalgıda, şarkıda, türküde köreltmeyi tercih etmeyecek aşırılık içerisinde.

Hadi, peygamber zamanında da ilahi söylenirdi yaz.

Bu konuda olmanız güzel ama eksik olan bir şey var düğünde @QuicksilveR @Phoibos bu düğünlerde sizinde olmanız lazım.Denemelisiniz.

Bildiğin gibi düğünlerde oynamakta bir sorun yok.Herhangi bir şarkı karşısında oynanabilir buda kişinin kendi örfü ile de alakalıdır.Peygamber Efendimiz(s.a.v)'de düğünleri taziye yerlerine değil eğlence yerine çevirin ve bulunduğunuz yerdekilere düğün olduğunu duyurun ve ses gitsin demiştir.Hz.Aişe ile olan evliliğinde kaside okuyacak birilerini gönderin demiştir.Peygamberimizin zamanında da ilahi söyleyenler elbette vardır.Bunda bir sakınca yok çünkü ilahiler övgü sözleridir.

Bu konuda olmanız güzel ama eksik olan bir şey var düğünde @QuicksilveR @Phoibos bu düğünlerde sizinde olmanız lazım.Denemelisiniz.

Bildiğin gibi düğünlerde oynamakta bir sorun yok.Herhangi bir şarkı karşısında oynanabilir buda kişinin kendi örfü ile de alakalıdır.Peygamber Efendimiz(s.a.v)'de düğünleri taziye yerlerine değil eğlence yerine çevirin ve bulunduğunuz yerdekilere düğün olduğunu duyurun ve ses gitsin demiştir.Hz.Aişe ile olan evliliğinde kaside okuyacak birilerini gönderin demiştir.Peygamberimizin zamanında da ilahi söyleyenler elbette vardır.Bunda bir sakınca yok çünkü ilahiler övgü sözleridir.

ya ben paylaşılan konuyu irdelemedim arkadaşa sordum oda sağolsun cevap verdi cevabı aldım teşekkürler dedim çıktım konudan (: asla sataşma gibi bir maksadım yoktu

ya ben paylaşılan konuyu irdelemedim arkadaşa sordum oda sağolsun cevap verdi cevabı aldım teşekkürler dedim çıktım konudan (: asla sataşma gibi bir maksadım yoktu
Sağolun,saygı ve sevgiye değer bir insan..

[YOUTUBE]NWCoV80Uu5M[/YOUTUBE]

Havalar ısınsa da meydanlara insek..
[YOUTUBE]gxH5aC5hWgY[/YOUTUBE]

Hareketli ve güzel..
[YOUTUBE]L7U6ibk9Lqk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]rXX0WcbRVhI[/YOUTUBE]

Uzun bir aradan sonra...

[YOUTUBE]OaZdLmNxUZc[/YOUTUBE]

@Sezen
Bugün sevinmemiz lazım kötüler kaybetti ümmet kazandı.

Hayırlı Olsun. :)
[YOUTUBE]62sQQduILZA[/YOUTUBE]

SiNGo hala fesadlar hala fesadlar....

Sahte demokratlar işte. Kinlerinden,nefretlerinden,öfkelerinden dolayı bakışlarına yansıdığı gibi yazılarınada yansıyor. Şahsen kötülere şaşırmıyorum sadece utanmadıkları için hayretler içerisinde kalıyorum.

ee bunlar hep üç ayak oynuyor. halk arasında bunlara kürt düğünü denmiyor mu? islami düğünlerde genelde dualar okunduğunu duymuştum. bunları islami düğün yapan şey nedir?

Oynamayalı çok oldu

[YOUTUBE]rCEe6woyGZs[/YOUTUBE]

ee bunlar hep üç ayak oynuyor. halk arasında bunlara kürt düğünü denmiyor mu? islami düğünlerde genelde dualar okunduğunu duymuştum. bunları islami düğün yapan şey nedir?
Biraz daha farklı 1 adım geri gidiliyor ekstra hareket yapma şansı var. Bayan-Erkek ayrıdır. İsteğe göre öncesinde mevlüd okunur düğün sonunda dua edilir.
Bu video'da hareket farkı belirgin.

[YOUTUBE]xXYIX7b-16U[/YOUTUBE]

Şehit yasin börü ve arkadaşlarına.
[YOUTUBE]CdAcb4aMbEM[/YOUTUBE]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri