Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Amin Cümlemize..Allah, akıl, fikir ve hidâyet versin.
Tabi damat ve gelin var.Düğün nişan merasimlerinde esas olan haram işlememektir.Bu açıdan düğünlerde ilahi eşliğinde düğün oynanır.?islami düğün nedir ya bilmediğim için soruyorum gelin damat falan varmı ?
Tabi damat ve gelin var.Düğün nişan merasimlerinde esas olan haram işlememektir.Bu açıdan düğünlerde ilahi eşliğinde düğün oynanır.
*
ilahilerde semah dönülmezmi oynamaları kafamı karıştırdı ilahiler bnm bildiğim oturup sohbetlerde sölenmiomu yani kafamı kurcalayan o oldu ilahi saygın bir nüans müslümanlarda ilahi eşliğinde oynamak ?
Tabi semazen tarzıda düğün olur fakat çalınan ilahiler daha sakindir.Tabi herkes semazen dönemez.Hz. Peygamber, nikahın gizli tutulmayıp duyurulmasını, çalgı çalınıp şarkılar söylenerek kutlanmasını tavsiye etmiş ve düğün eğlencesini de tasvip etmiştir.İnsanların biyolojik ve sosyal yöndeki istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için.Ayrıca çalınan ilahilerin manasıda önemli her ilahi karşısında oynanmaz ve bir ilahi karşısında oynamak güzel.
Ben de Teşekkür Ederim.Selametle,Görüşmek Üzere.şimdi anladım (: teşekkürler
şimdi anladım (: teşekkürler