Islami düğünler

Konu sahibi son olarak 2476 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[YOUTUBE]GpTF6G8GE9A[/YOUTUBE]

Düğün başındakinin oynayışı benimkine çok benziyor :)
[YOUTUBE]s8OMkT5aauo[/YOUTUBE]

Çok güzel parçalardan biri.
[YOUTUBE]TC8HEtMTFac[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]8782blSohqc[/YOUTUBE]

ve Diyarbakır'da bir ses yükselir.
[YOUTUBE]SfRRNyigxgY[/YOUTUBE]

Başlangıç olarak hareketli bir parça.
[YOUTUBE]qTqCLatEGNs[/YOUTUBE]

Ey Rehber.Güzel parça.
[YOUTUBE]qkicq_pYlgY[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]PUhrez7vfWg[/YOUTUBE]

?islami düğün nedir ya bilmediğim için soruyorum gelin damat falan varmı ?

?islami düğün nedir ya bilmediğim için soruyorum gelin damat falan varmı ?
Tabi damat ve gelin var.Düğün nişan merasimlerinde esas olan haram işlememektir.Bu açıdan düğünlerde ilahi eşliğinde düğün oynanır.

*
Tabi damat ve gelin var.Düğün nişan merasimlerinde esas olan haram işlememektir.Bu açıdan düğünlerde ilahi eşliğinde düğün oynanır.

ilahilerde semah dönülmezmi oynamaları kafamı karıştırdı ilahiler bnm bildiğim oturup sohbetlerde sölenmiomu yani kafamı kurcalayan o oldu ilahi saygın bir nüans müslümanlarda ilahi eşliğinde oynamak ?

*

ilahilerde semah dönülmezmi oynamaları kafamı karıştırdı ilahiler bnm bildiğim oturup sohbetlerde sölenmiomu yani kafamı kurcalayan o oldu ilahi saygın bir nüans müslümanlarda ilahi eşliğinde oynamak ?

Tabi semazen tarzıda düğün olur fakat çalınan ilahiler daha sakindir.Tabi herkes semazen dönemez.Hz. Peygamber, nikahın gizli tutulmayıp duyurulmasını, çalgı çalınıp şarkılar söylenerek kutlanmasını tavsiye etmiş ve düğün eğlencesini de tasvip etmiştir.İnsanların biyolojik ve sosyal yöndeki istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için.Ayrıca çalınan ilahilerin manasıda önemli her ilahi karşısında oynanmaz ve bir ilahi karşısında oynamak güzel.

Tabi semazen tarzıda düğün olur fakat çalınan ilahiler daha sakindir.Tabi herkes semazen dönemez.Hz. Peygamber, nikahın gizli tutulmayıp duyurulmasını, çalgı çalınıp şarkılar söylenerek kutlanmasını tavsiye etmiş ve düğün eğlencesini de tasvip etmiştir.İnsanların biyolojik ve sosyal yöndeki istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için.Ayrıca çalınan ilahilerin manasıda önemli her ilahi karşısında oynanmaz ve bir ilahi karşısında oynamak güzel.

şimdi anladım (: teşekkürler

Burasıda Adana.
[YOUTUBE]o6NU2ADvJnQ[/YOUTUBE]

Bulunduğum düğünde tanıtımda çalan parçanın çalması yeterli :)
[YOUTUBE]SZoOZwOuYRU[/YOUTUBE]

Türkçe altyazılı..Güzel parça dinlenmeli.
[YOUTUBE]AQngNndPJTU[/YOUTUBE]

şimdi anladım (: teşekkürler

İvedilikle anla ve uzaklaş. Hizbullah burada.

İlahilerde oynamayı seçebilecek, oynama isteğini helal dairede olmasına rağmen çalgıda, şarkıda, türküde köreltmeyi tercih etmeyecek aşırılık içerisinde.

Hadi, peygamber zamanında da ilahi söylenirdi yaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri