işte o dinine yormak sadece İslam için geçerli nedense @Arpes sen mesela sende bir katil olsan ve Müslümanlıktan nefret etsen tekbir getirip kafa kesersin bu kadar basittir bu İsrailin Filistinlileri öldürmesinin nedeni herkesçe bilinir bu çözülecek bir düğüm değil ortadadır
biz Işidi kuranları söyleyince illuminati muhabbetine döndü deniyor koskoca bir Mason tarihi vardır Dünya da bunlar gece çocuklara anlatılan masallar değildir İslam terördür demek çok sığdır
İşte anlamadığınız ben İslam terördür demiyorum, ama mesela sen ısrarla 2 gündür Hristiyanlık terörüdür tutturmuş gidiyorsun. Beni söylemediğim şeylerle itham etme lütfen.
Kendi dininin terörle anılmasından rahatsız isen başkalarının dinine de dil uzatmayacaksın, bu bu kadar basittir.
Gazze'deki bir özlük hakları ihlali durumudur, bir dini münakaşa değil. Asıl bunu İslam-Musevilik çatışması olarak görmek sığdır. Yıllarca Filistin yandaşları bu olayı bu tutumda incelediği için durum böyle düğüm haline gelmiştir.
Yazdıklarımı okuduysan ben IŞİD'i evet İslam terörüdür diye "sığ" bir şekilde etiketleyip geçmedim. İslam'ı eksen almış, "İslam adına" savaştıklarını söyleyen -ama tabii ki tüm İslam felsefesi ve dini budur denemez- Müslüman teröristlerdir. Terörist olmaları da Müslüman olmaları da kendilerini bağlar.
Nasıl ki PKK hasebiyle tüm Kürtler bölücü değilse, nasıl ki Uygurların içindeki silahlı örgütler sebebiyle tüm Türkler terörist değilse, nasıl ki Ku Klux Klan yüzünden tüm Hristiyanlar terörist ve ırkçı değilse; IŞİD yüzünden de tüm Müslümanlar terörist değildir.
Ama bunu "İslam adına" yaptıkları için bunun adı İslami terörizmdir. Sözlük karşılığı budur diyorum, anlamamakta ısrar ettiğiniz nokta bu.