İslam niye geri kaldığını nedeni:

Konu sahibi son olarak 3390 gün önce görüldü

İnançtan kastım sadece dini inanç değil. İnandığımız her şeyi kapsar.
Bir müslüman olarak, İslam'ın geri kaldığını iddia ederek inancınızı yerin dibine sokarken, "Hiç bir Atatürkçü bunu yapmaz." derken Atatürkçülüğe toz kondurmuyorsunuz.

Aynı hassasiyeti İslami konular için de bekliyoruz.

Cübelli Ahmet denen şahıs, kendi söylediklerinden sorumludur. Bu adamı eleştirecekseniz sadece kendi söyledikleri için eleştirin. Bir adam çıkıp saçma sapan şeyler anlattı diye ne İslam gerilemiş olur ne de AKP'nin telefon kullanmasının yasaklanması gerekir.

tamam oraya kadar haklısın da bu cübbeli sana göre doğru bir adam mı?

Ya bırakın kardeşim cumhuriyete saldırıyorlar ayaklarını kimse yemiyor artık bu ucuz numaraları..etnik açıdan din mezhep kimlik gözetmeksizin en rahat dönemi yaşıyoruz.İnsanların dinlerini yaşamak için başlarına örttüğünü cumhuriyetciyim laikciyim adı altında insanlara saldıranları unutmadık.Meraktan soruyorum.Son yıllarda hangi adımlar atıldıda özgürlüğünüz özel hayatınız yada (siz demiyorum) kendine cumhuriyetciyim laikciyim diyenlerin hayatları kısıtlandı.Eleştirin ama sıkılan iddaları bari orantılı yapın.İslam geri kalmış başlığa bak çay demle

bu beylik lafları yaramıyor kullandığın interneti o kafir gördüklerin buldu.

İnterneti bulduran bilgisayar teknolojisi, o da 1 ve 0 kodlarıyla çalışıyor. 0'ı ve matematiği bulan da Harezmi yani Müslümanlar.

Şimdi yobazlığına devam edebilirsin.

At bakalım link kendine güveniyorsan kim demiş onu ATATÜRK hakkında. Atatürk'e saygısızlık yapan bana saygısızlık yapmıştır.

Kemalizm'in alçalmaması adına bunu sana özel mesajla yolluyorum.
Belki bu konu başlığı altında az da olsa bir empati yapabilmişsindir.

Yukarıdaki yazılanlardan veya maymun videolarından bağımsız bişey diyeceğim.
Dinler dogmatiktir.
Elbette bilimsel ve teknolojik ilerlemeye destek olmaz.
Elbette gülen eğlenen dans eden mutlu insanlar yaratmaz.

Ama inanç çoğu insan için ihtiyaç. O kadar zavallıyız ki. Sırtımızı biyere dayamaya, sorumluluğu daha kuvvetli birine vermeye ihtiyacımız var. Düşünsene. Öyle yada boyle er geç öleceksin. Bu oyunun bi sonu var. Ölümün bi son değil başlangıç olduğuna biri bizi inandırırsa işler kolaylaşır. Varoluş amacı olarak da kulluk vazifelerini verdiğimiz zaman ohh mis.

Ben bu yardımları reddettim
Zor olanı seçtim
Sorumluğu üstlendim
Ölümü bekliyorum. Beni korkutmuyor.
Benim göklerdeki bi ilaha ihtiyacım yok

İnananlar için tek kurtuluş fabrika ayarlarına dönmek
Kurana dönmek
Tasavvufa temas etmek. Ehlibeyti anlamak ve benzer yaşamaya çalışmak

Tanrıyla arandaki hukukta sıkıntı yok
Sosyal alana dini taşıdığın zaman orası geniş bi alan.
Ben de varım orada. Sorun orada başlıyo zaten.

Ya sen, dini allahla aranda yaşayacaksın, ya da biz birlikte yaşamayacağız.

Bunun başka yolu yok. Hristiyanlar kilise etkisinden kurtuldukça gelişti. İslam hala reformunu yaşamadı

Dinler dogmatiktir.

Ama inanç çoğu insan için ihtiyaç. O kadar zavallıyız ki. Sırtımızı biyere dayamaya, sorumluluğu daha kuvvetli birine vermeye ihtiyacımız var. Düşünsene. Öyle yada boyle er geç öleceksin. Bu oyunun bi sonu var. Ölümün bi son değil başlangıç olduğuna biri bizi inandırırsa işler kolaylaşır. Varoluş amacı olarak da kulluk vazifelerini verdiğimiz zaman ohh mis.

Zor olanı seçtim
Sorumluğu üstlendim

Kurana dönmek

Bunun başka yolu yok. Hristiyanlar kilise etkisinden kurtuldukça gelişti. İslam hala reformunu yaşamadı

Ateist misin

Dinler dogmatiktir.

Zor olanı seçtim
Sorumluğu üstlendim

Kurana dönmek

Bir yere kadar haklısın climax.
Yalnız tek taraflı bakıyorsun.

İnanıp, inanmayan kişileri kelimenin tam anlamıyla 'acınası' görenler, zaten İslam'ın kabul etmediği, kendi inandığı şeye ters düşen insanlardır.

Ebu Suud'un inancı olmayan kimselere karşı yapılması gereken davranışlar ile ilgili fetvası vardır. Şu zamana kadar hep suistimal edilmiştir. Günümüzde IŞİD'e destek verenlerin ve onlara sempati duyanların yaşadığı şey de bu. (IŞİD'in gerçekten İslam'ı savunduğunu düşünürsek tabi.)

Halbuki İslam dininde, inancı olmayanlar için doğru yol neyse, onun için dua edilmesi istenir.

Dolayısıyla bir toplumda dini inançlar göstere göstere yaşansa dahi, inancı olmayan kişilere karşı liberal davranış sergilense, sorun yine ortadan kalkar. Tıpkı inanmayan birinin, yanındaki dua eden kişiye karşı gösterdiği liberalist davranışlar gibi.

hani bazı söyledikleri de doğru yani, verileriniz ortalıkta dolanıyor, ama mal olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

1 saat sonra gelen edit : climax eqle beni

İnançsız insan yoktur.
maksdat neye inanıp inanmadığı dır.

Bu tarz konuları tartışıp sadece akp li olanlarada laf söylemek.. ya şaka mısınız siz?
Yıl 2017 hala cübbeliyi mi izleyip, yorum yapıyorsunuz?
Islam'ın geri kalışı cübbeliyi tartışınca son mu buluyor?

Bana göre onu eleştirmeyi geç videolarını izlemek bile geri kalışın nedenlerindendir.

Şu islamı artık saçma sapan konular açarak konuşmayın.
Olmuyor, yapamıyorsunuz.

Konuyu açan şahıs acaba hangi cumlemden ıslam dinini cubbeliden ibaret sandigimi çıkartmış ? Kaldı kı kendisini hiç dinlemem söylediklerini tasvip etmem.Iyi ki cübbeli gibiler var ha yoksa dini karalamakta zorluk çekeceksiniz.

Akpliler telefon kullanıyonuzmu hocanız size sesleniyor

Konu başlığına "İSLAM...." diyerek başlamışsınız.

Konunun içine de "AKPliler..." diyerek.

İslam deyince aklınıza akpliler mi geliyor?

İslam deyince cübbeli mi aklınıza geliyor?

Cübbelinin videodaki konuşması İslama uygun bir konuşması ise tüm müslümanları kapsamaz mı, neden akpliler diyorsunuz?

Aklınız sıra akp muhalefeti yapıyorsunuz ama emin olun aslı akp sizin bu saçma sapan muhalefet tarzınızdan besleniyor, büyüyüyor.

Yapmayın böyle.

konu başlığına "islam...." diyerek başlamışsınız.

Konunun içine de "akpliler..." diyerek.

ıslam deyince aklınıza akpliler mi geliyor?

ıslam deyince cübbeli mi aklınıza geliyor?

Cübbelinin videodaki konuşması islama uygun bir konuşması ise tüm müslümanları kapsamaz mı, neden akpliler diyorsunuz?

Aklınız sıra akp muhalefeti yapıyorsunuz ama emin olun aslı akp sizin bu saçma sapan muhalefet tarzınızdan besleniyor, büyüyüyor.

Yapmayın böyle.

+11111111

İslam değil, kafalar geri kaldı

Peygamber efendimiz sav ilim çinde olsa dahi gidip alın demiş

Saçmalamayın

MÜSLÜMANLAR NEDEN GERİ KALDI

İnsanlığı felaketten kurtaran, Fâtımîler, Resûlîler gibi, îmanı ve ameli bozuk devletler değil; Emevîler, Tîmûr oğulları ve Osmanlılar gibi, Ehl-i sünnet olan milletler olmuştur.
Tarihin her devrinde, çeşitli dilleri konuşan, farklı âdetleri olan milyonlarca insanın, aralarındaki farkları bırakarak, bir inanç veya fikir etrafında toplanıp, birer imparatorluk kurdukları görülmektedir. Böyle kurulan imparatorluk veya devletlerin en büyüğüne, en güzeline Orta Çağda rastlanıyor. Hiç bozulmamış, değiştirilmemiş biricik din olan İslâm dininin güzel ahlâkı ile bezenmiş, birbirlerini seven, yardımlaşan, çeşitli ırklardan, büyük insan topluluklarının, birleştikleri biliniyor. Bu topluluğu ayakta tutan temel, Hak teâlânın emrettiği çalışkanlık, adalet, iyilik, saygı gibi İslâm dininin bildirdiği esâslardı. Osmanlıları, Sakarya kenârından, kısa bir zamanda, Viyana kapılarına götüren kuvvet, Sultan Osman'ın ve çocuklarının sımsıkı sarıldıkları İslâm dininin, ruhu ve bedeni geliştiren ışıklı yolu idi.
Hıristiyan Avrupa'nın o zamanki kalesi Fransa kapılarını zorlamaya giden Attilâ idâresindeki Tûran Hunları, hak dine mensub olsalardı ve oralara bu dinin ahlâkını, ruhunu götürmüş olsalardı, hazret-i Ömer'in ordusundaki adalete, şefkate hayran olup, seve seve Müslüman olan Şâm Hıristiyanları gibi, papazların baskısından, kralların işkencesinden usanmış olan Batı Hıristiyanları da, İslâmiyetle şereflenmiş olabilirlerdi.
Emevîler, İslâm dinini, İspanya'dan, Avrupa'ya soktular. Fas, Kurtuba ve Gırnata üniversitelerini kurup, Batıya ilim ve fen ışıklarını saldılar. Hıristiyanlık âlemini uyandırıp, bugünkü müsbet ilerlemenin temelini koydular. Fakat sonra, İslâm ahlâkını, Allahü teâlânın emirlerini bıraktıklarından, hattâ Ehl-i sünnet itikadını bozarak, İslâmiyeti içeriden yıkmaya başladıklarından, Pirene Dağlarını aşamadılar ve böylece Ümeyye devleti çöktü.
Bunlar, İslâm ilimlerinin din ve fen kollarında insanlığa ışık tuttular. Fakat, ne yazık ki, sonraları, bunlarda da İslâmiyet gevşemeye başladı. Devlet reislerini şehîd ettiler. Birçok işletmeler, din cahillerinin baskısı altında kaldı. Allahü teâlânın emrettiği gibi çalışmayı bıraktılar ve geri kalıp zillete düştüler...TAKVİMDEN YAPRAKLAR

Konuya uzunca görüşlerimi anlatan ve yazılmış tüm yorumlardaki kendime aykırı gördüğüm yerleri eleştiren bir yorum atacaktım da, vazgeçtim boş yere yorulmayayım.. Şimdi yazacaklarımı çoğu kimse anlamaz ki zaten hemen yanlış yere çeker. Vakit kaybı olmasın sadece şunu demek istiyorum: Cübbeli + konuya şimdiye kadar yorum yapmış hiç kimsenin görüşüne katılmıyorum. Bir çoğu cehaletle yazılmış yazılar. Bir çoğunda ise samimiyet eksikliği var.

Cübbeliye gelirsek hiç sevmem.
Akıllı telefonu kötü kullananlar yüzünden teknolojiyi kötülemek de cehaletin katmerlisidir. Evet teknolojiyi kötü kullanan insanlar var ama bu telefonun suçu mu yoksa insanın suçu mu?

Ancak şunları özet geçeyim.

Yuvarlak konuşan insanları sevmem, kim neyi savunuyorsa o konuda açıkça olmalıdır. Ve başkalarından önce kendine güvenmelidir.
Kendi fikirlerini yazmalı ve kopyala yapıştır yapmamalıdır.
Geriliğin sebebi insanların ön yargısıdır.
Kuran'daki İslam insanları geri bırakmaz.
İslam'ı geri bırakan ilimsizliktir. Hurafeleri din kabul etmektir. Elbetteki bunun suçlusu İslamın kendisi değildir.
Bunun dışında şunu kesin olarak söylemeliyiz ki:
Din hayata karışır, karışmaz diyen Kuran'ı inkar eder. Karışması gerektiğini Kuran söylüyor.
Hem niye karışmayacakmış bakalım? Allah'ın hangi emri kötü ki karışmıyor?
Fakire sahip çıkmak mı kötü?
Yoksulu doyurmak mı kötü?
Yetime el uzatmak mı kötü?
Esirliği kaldırmak mı kötü?
Sevgi merhameti tavsiye etmek mi kötü?
Neresi kötü ki karışmayacakmış?
Elbetteki baskı olmaz. Müslüman müslümana iyiliği tavsiye eder ama baskı açısından karışmaz.
Kimsenin inancına kimse baskı yapamaz. İnsanlar inanmıyorsa özgürce inanmıyorum desinler, inanıyormuş gibi gözüküp Kuran dışı bir hayatı bizlere dayatmasınlar.
Cübbeli gibi insanların akıl düşmanı olduğu ve bilime karşı oldukları bir gerçektir.
Cübbeli ilimsiz biridir. Cübbeli şeytan ağızı ile konuşan ve insanları şirke çağıran biridir.
Önemsenecek bir tip de değildir. Bunu İslam diye sunmayın. Cübbeli = Tasavvufdır
Kuran'a inanıyorum deyip sonra da o hayatıma karışmasın diyen ise aslında inanmıyordur.
İnsanların kıyafetlerine göre dini değerlendirmeyin. Herkes istediğini giymekte özgürdür.
Cübbe İslam'ın şartı değildir. Cübbe giyin diye bir şart yoktur. Ama Allah'a ve Resul'üne inanın diye bir şart vardır.
Resul'üün tebliği ettiği uydurma yüzlerce rivayet değil Kuran'dır.
Kuran İslam adına tek başına yeterli bir kaynaktır.
Tasavvuf ve Ehli beyt adı altında uydurulan kültürün İslam ile bir alakası yoktur. Sahte sevgi edebiyetı kulağa hoş gelebilir ama reel bir değer taşımıyor.
Emeviler İslam'a en büyük zararı yapanlardır. O dönemde yaşayan ilim insanlarını bahane edip kimse Emeviler gibi iğrenç bir zihniyeti meşrulaştırmasın. O dönem yaşayan iyi insanlardan hiçbiri Emevileri övmemiştir.
O zihniyeti övmek İslam'ı karalamaktır.
İslam boş sevgi sözlerinden ibaret değildir. Kurallarına uyduğunuz, ve hayata İslami pencereden baktığınız ölçüde seviyorsunuzdur.
İslam'a göre yaşamayalım ama Kuran'a dönelim demek gülünçtür.
Kuran akıl ve vahiyi ön plana çıkarır.
İslam dini kesinlikle dogmatik değildir. Tam tersine bunu söyleyenler dogmatiktir.
Dini ondan bundan değil bizzat Resul'ün tebliği ettiği Kuran'dan öğrenmeliyiz. Peygamberimizin takip ettiği yol budur.
Cübbeli ve tasavvuf uyduruk boş sözlerden ibaret sahte bir sevgi anlatımıdır. Ben Allah'ın bana olan merhametini kimseye değişmem. Allah yeterince merhametlidir, müslümanlık teslimiyet ve samimiyet ile alakalıdır.
Kimsenin imanı hakkında biz hüküm veremeyiz. Ancak bunun böyle olması inandığını söyleyen herkesin gerçekten müslüman olduğu anlamına gelmez. Kimin gerçekten inandığı kimin ise inkar ettiği ahirette ortaya çıkacaktır. Ben Allah'a inanıyorum ve güveniyorum. Güven kelimesi de imanın bir yan anlamıdır. Güvenmeyen gerçek anlamda iman etmemiş demektir.
İslam'ı geride bırakan en önemli sorun şirktir. Şirkten kurtulmadıkça da düzelemeyecektir.
İslam'da reform diye bir şey olmaz ancak öze dönüş olur. Kuran korunmuştur.
Sürekli dini, ülke kurucularını, farklı milletleri, mezhepleri onu bunu tartışmak yerine hayatı güzelleştirecek ve iyilik yapacak bir biçimde yaşamaya çalışın.
Mesela başkalarının ne düşündüğünden ziyade bizim ne olduğumuz önemlidir.
İnsanları sürekli kategorilendirmeye gerek yok. İyi insanlar var, kötü insanlar.. Siz iyiden olmaya bakın.
Müslüman olmaktan dolayı hiçbir zaman bilim, eğlence, ya da akıldan uzak olmadım. Kurandaki İslam bunlara mani değil ki.
Kuran akıla hitap eder. Diğer dinler gibi önce inan sonra yap demez, tam tersine inanması gereken argümanları bir bir sıralar, kul iman etmenin en güzel yol olduğu görür. İnkar edende ederse etsin. Bize düşen sadece doğruyu anlatmaktır. Başka bir şey yapamayız.
Din yalnızca Allah tarafından açıklanır. Kuran'da bu açıklama vardır. Dini konularda Allah hiçbir yeri eksik bırakmamıştır. Dileyen iman etsin dileyen inkar etsin. İman edenin Allah'a bir faydası olmaz. İnkar edenin Allah'a bir zararı olmaz. Ancak o kullarının iman etmelerini ve rahmetinde kalmalarını ister.
İman edenlere yaptıklarının karşılığı olarak cenneti, inkarcılara ise cehennemi müjdelemiştir.
Bugün teknolojik olarak Batıdan çok gerideyiz. Ancak eğer istersek gelecek daha güzel olabilir. :)
Bence insanlar sürekli tartışmalarla hayatlarını geçirmek yerine hayatın güzellikleri görmeli ve öyle yaşamalıdır. :)
Sözde kalmamalı hiçbir şey, eyleme dökülmelidir. Çünkü esas olan eylemdir.
İyi biri olalım demekle asla iyi olamayız. Çalışkan olalım demekle asla çalışkan olamayız. Sabah erkenden kalkmaya, kanunlara uymaya, öyle yaşamak gibi bir derdiniz yoksa, bu sadece söylemde kalır. Eğer bir düşünceye inanıyorsanız, o uğurda verdiğiniz emektir, sizin ne derece inandığınızı belirleyen.
Türkiye'deki sorun ise her dönem eğitimli insanların dışlanması olmuştur.
Partileri de tabulaştırmaya gerek yok, bir tane oyun var zaten istediğine ver, özgürsün. Söylenenlere aldırma.
Sonunu düşünen kahraman olamazmış.
İslam sadece bireysel yaşanacak bir din değildir, toplumsal yönü vardır. Sosyal adaleti de savunur.
Bireysel olan imandır.

Konuyu açan şahıs acaba hangi cumlemden ıslam dinini cubbeliden ibaret sandigimi çıkartmış ? Kaldı kı kendisini hiç dinlemem söylediklerini tasvip etmem.Iyi ki cübbeli gibiler var ha yoksa dini karalamakta zorluk çekeceksiniz.

Cübbeliyi bu ülkede en çok inkarcılar seviyor zaten. Hurafeleri ile İslam'ı yaşanmaz bir din olarak gösteriyor. Bu da onların işine geliyor.

Geri