İslam ile Evrim Çelişiyor mu Çelişmiyor mu?

Konu sahibi son olarak 3071 gün önce görüldü
İslam ile Evrim Çelişiyor mu Çelişmiyor mu? Müslümanlar neden Evrim konusunda ayak diretiyor?

Eğer, "Evrim ile İslam birbiriyle çelişmez, Müslüman biri Evrimci olabilir." diyorsanız, bu tarz kişiler neden videolarda Evrime ve Evrimcilere ağızlarına geleni sayıyorlar?
(8. dakika 35. saniyede başlıyor)
[YOUTUBE]OVJQ9kwi4DA[/YOUTUBE]

Eğer, "Yukarıda da görüldüğü gibi, evrim falan yok. Her şey uydurma. Evrim ile İslam çelişir ve Evrim bir yalandır." diyorsanız, bu tarz kişiler neden videolarında "Evrim vardır Bilimsel bir gerçektir ve İslamla çelişmez, bir Müslüman Evrimi savunabilir, Evrimci olabilir." diye konuşma yapıyorlar?
[YOUTUBE]jULccenlFzU[/YOUTUBE]

Özet: Karar verin. Çelişiyor mu, çelişmiyor mu?

İslam ı kabul edip evrimi tamamen dışlamak
Evrimi kabul edip islamı tamamen devre dışı bırakmak
birbirinden saçma iki davranış olur
İslam temizliği, adaleti, dayanışmayı, barışı, hoşgörüyü, saygıyı emreden öğütlerle dolu bir güzellikler fevkaladelikler sevgi dini ..
Bunun neresinde evrimi olmazsa olmaz görüyorsunuz ..

Yada tam tersi, evrim yada bir başka bilimsel veriyi toplumsal uyum ve huzurun sonsuza dek sürecek bir anahtarı olarak yeterli mi görüyorsunuz ki ilahi dinleri kapı önüne bırakıp buz gibi laboratuar verileriyle hayatları idame ettirme çabasıyla heyecan arıyorsunuz ?

İslama göre bütün insanlık, Adem(İnsan) ve (Kur'anda ismen geçmemekle beraber)Havva'Nın yaratılmasından sonra süregelen nesildir. Evrimde bunların maymun atalarımız olması lazım. O halde çelişir.

İslama göre bütün insanlık, Adem(İnsan) ve (Kur'anda ismen geçmemekle beraber)Havva'Nın yaratılmasından sonra süregelen nesildir. Evrimde bunların maymun atalarımız olması lazım. O halde çelişir.
Sevgili Anubis, bizim bu konuda yorumumuz açık ve net. Evrim, değil dinlerle çelişmek, Tanrı kavramıyla, Akıllı Tasarım düşüncesiyle taban tabana çelişiyor. Evrim varsa kesinlikle yaratıcı diye bir şey yoktur.

Evrim, sadece dinlerle çelişmez, Tanrı/Yaratıcı kavramıyla da çelişir, biz bunu biliyoruz. Evrimin olduğu yerde Akıllı Tasarım fikri yerle bir olur. Tabii Evrimin tanrı fikriyle çeliştiğinin kanaatine varmak için Evrimi çok iyi bilmek, ince ayrıntılarını dahi bilmek gerekir. Neyi kastettiğim şu video ile anlaşılacaktır.

[YOUTUBE]D5MrGxubcdE[/YOUTUBE]

Ha tabii, biz bunu biliyoruz. Ancak işin kötü tarafı bana kalırsa şu:
Evrim Teorisi ile Yaratılış düşüncesi çelişir diye sürekli bu fikri savunmak yerine, bir Müslüman Evrimci olabilir demeyi artık tercih ediyorum (Her ne kadar bize ters düşse de).

Çünkü, Müslümanlarla aynı toprağı, aynı ülkeyi paylaşıyoruz. Onlar bilimden ne kadar geri kalırsa, bize de yansıyor. Varsın "Müslüman biri Evrimci olabilir. Allah insanı Evrimden geçirerek yaratmış." desinler, yeter ki artık şu karanlık dönemden çıkalım.

Benim konuyu açmamdaki amaç, konuya Müslüman arkadaşların yorum yapmasını sağlamaktı. Çünkü hala bazı bilimsel konularda ayak diretiyorlar, aynı ülke sınırlarını paylaştığımız için, onların geri kalmış olması otomatikman bizi de etkiliyor. Gittikçe orta çağ karanlığına gidiyoruz, Müslümanlar çoğunlukta olduğu için, onların bazı konularda ayak diretmesi ileriye gitmemizi engelliyor, yaptıklarının bedelini toplumun tamamına ödetiyorlar, olan bize oluyor.

Bize ne yav evrimden?
Zürafanın boynu neden uzamış?

Lamark,Cuvier,Darwin çelişirken benmi inanayım?Peh.

Hiç araştırma yapmadığın belli. Evrimi kabul etmeme sebebin zürafa mı yani?
Buyur oku, merak etme okumaktan zarar gelmez. Siz yeter ki Evrim'i araştırmak ve öğrenmek isteyin, araştırırsanız Ara Form örneklerini de görürsünüz, Evrim'in nasıl işlediğini de görürsünüz, zürafaların boyunlarının neden uzun olduklarını da...

Yeter ki Evrim'i samimi bir şekilde bilmek isteyin, tabii öyle bir derdiniz varsa.

Zürafaların Boyunları Neden Uzundur?

Benim konuyu açmamdaki amaç, konuya Müslüman arkadaşların yorum yapmasını sağlamaktı. Çünkü hala bazı bilimsel konularda ayak diretiyorlar, aynı ülke sınırlarını paylaştığımız için, onların geri kalmış olması otomatikman bizi de etkiliyor. Gittikçe orta çağ karanlığına gidiyoruz, Müslümanlar çoğunlukta olduğu için, onların bazı konularda ayak diretmesi ileriye gitmemizi engelliyor, yaptıklarının bedelini toplumun tamamına ödetiyorlar, olan bize oluyor.

Demek Amerika'da da Müslümanlar çoğunluktaymış, bunu öğrendiğimiz iyi oldu :)

Demek Amerika'da da Müslümanlar çoğunluktaymış, bunu öğrendiğimiz iyi oldu :)
Ne demek istediğinizi anlayamadım? Açık konuşun.

Konuyu da saptırmayın lütfen. Konu İslam ve Evrim. Evrim yok diyecek olursanız, Caner Taslaman'ın neden "Evrim ile İslam kesinlikle çelişmez. Bir Müslüman tabii ki Evrimci olabilir." diye bas bas bağırdığını açıklayınız. Madem Evrim yoksa, neden yok dediğinizi, Evrim hakkında neler bildiklerinizi bizimle paylaşın.

Eğer Evrim ile İslam çelişmiyorsa, madem çelişmiyor, lütfen Evrimi kabul edin. Akıl ve Bilimden giderek geride kalan toplumumuzu bir şekilde düzeltmeye çalışalım, hep birlikte insanlara Evrimi anlatalım.

Konu ekseni dahilinde fikirlerimizi paylaşalım, aksi halde lütfen konunun çizgisinden uzak yorum yapmayalım.

Bir bunlar okuyup öğreniyor. :D

Ayrıca hiç bir din Evrimi kabul etmez.
Islamla karşı karşıya getirmenizi sadece provokasyon olarak algılayıp ciddiye almıyorum.Amaç paylaşmak değil çünki.

Ne demek istediğinizi anlayamadım? Açık konuşun.

Konuyu da saptırmayın lütfen. Konu İslam ve Evrim. Evrim yok diyecek olursanız, Caner Taslaman'ın neden "Evrim ile İslam kesinlikle çelişmez. Bir Müslüman tabii ki Evrimci olabilir." diye bas bas bağırdığını açıklayınız. Madem Evrim yoksa, neden yok dediğinizi, Evrim hakkında neler bildiklerinizi bizimle paylaşın.

Eğer Evrim ile İslam çelişmiyorsa, madem çelişmiyor, lütfen Evrimi kabul edin. Akıl ve Bilimden giderek geride kalan toplumumuzu bir şekilde düzeltmeye çalışalım, hep birlikte insanlara Evrimi anlatalım.

Konu ekseni dahilinde fikirlerimizi paylaşalım, aksi halde lütfen konunun çizgisinden uzak yorum yapmayalım.

Evrimi kabul etmek ne demek ?

Evrim bir hipotezdir, isteyen buna inanır isteyen inanmaz. Tıpkı insanların Yaratıcıya inanıp inanmamakta hür olması gibi. İkisi de bir inanış.

Söylediğimi idrak edemeyip konudan uzaklaşma olarak telakki eden birine laf anlatmakla uğraşmayacağım :)

Richard Dawkins üst-akıl olan varlıkların evrimin tohumunu atmasını bir ihtimal olarak görüyor. Yani evrimi başlatan başka bir irade olabileceğini söylüyor. Bundan haberin var mı ? :)

İslamın çizgisi belli, Caner Taslaman vs. beni alakadar etmiyor.

Ayrıca hiç bir din Evrimi kabul etmez.
Islamla karşı karşıya getirmenizi sadece provokasyon olarak algılayıp ciddiye almıyorum.Amaç paylaşmak değil çünki.

Bir üst mesajımda okumaktan zarar gelmediğini belirtmeme rağmen hala okumuyorsunuz. Evrim ile İslamı karşı karşıya getirmek gibi bir şey yapmadım, birbiriyle çelişir diye bir şey de demedim. Ha tabii Evrimi iyi araştırdığımızda, değil dinlerle çelişmek, Yaratıcı kavramıyla taban tabana çeliştiğini belirttim. Ancak sonradan da belirttim; "Yeter ki Evrimi kabul etsinler, ben Evrim ile Dinler+Yaratıcı çelişir demeyi bırakacağım. Yeter ki Bilimden uzaklaşmasınlar ve Evrimi kabul etsinler. Allah insanı Evirerek yaratmış desinler. Karşı çıkmam" diye belirtmişim. İlla ki ciddiye almayacaksanız, bari "Doğru algılayıp" ciddiye almayın. :)

Evrimi kabul etmek ne demek ?

Evrim bir hipotezdir, isteyen buna inanır isteyen inanmaz. Tıpkı bazı insanların Yaratıcıya inanıp inanmamakta hür olması gibi. İkisi de bir inanış.

Söylediğimi idrak edemeyip konudan uzaklaşma olarak telakki eden birine laf anlatmakla uğraşmayacağım :)

Richard Dawkins üst-akıl olan varlıkların evrimin tohumunu atmasını bir ihtimal olarak görüyor. Yani evrimi başlatan başka bir irade olabileceğini söylüyor. Bundan haberin var mı ? :)

İslamın çizgisi belli, Caner Taslaman vs. beni alakadar etmiyor.

"Evrim bir hipotezdir. Söylediğimi idrak edemeyen birine laf anlatmakla uğraşmayacağım." diyen birisiyle ben uğraşıyorsam, bu uğraşım tarihe geçmelidir. Evrim hakkında karşı görüşlerden daha önce her şeyi duydum. "Evrim sadece bir teoridir. Kanıtlansın öyle gelsin." deyip, Teorinin ne demek olduğunu bilmekten yoksun insanlarla bile karşılaştım ama, "Evrim bir hipotezdir." diyen birisiyle ilk defa karşılaşıp cevap vermeye uğraşıyorum. Durun bir kenara not alayım bunu. :D "Evrim, bir hipotezdir." Teşekkürler efenim, bunu da duymuş olduk. :hi:

Evrim bir Teoridir. Teori = Var olan bir olayın, neden gerçekleştiğini anlatır. Deney ve Gözlemlerden geçerek, doğrulanarak ve somut deliller gösterilerek Teori olur. Öncelikle Evrimin hipotez olmadığını, Teori olduğunu, Bilimde Teorinin de ne anlama geldiğini öğrenmekle işe başlayın.

Size Caner Taslaman'a biat edin şunu yapın demedim ki, neden "Caner Taslaman beni alakadar etmiyor. İslamın çizgisi belli." diyorsunuz? Madem Evrim yoksa, size fikrinizi sordum. Bu adam neden programlara çıkıp Evrim ile İslam çelişir diyenlere "Evrim ile İslam çelişmez, bir Müslüman Evrimci olabilir." diyor, eğer dediğiniz gibi Evrim yoksa, bu tarz söylemler söylemesine hiç gerek kalmazdı. "Evrim ile İslam çelişmez, bir Müslüman Evrimci olabilir." demek yerine, "Evrim mevrim yok olm her şey yalan." demesi gerekmez miydi? Mantıki açıdan buna cevap vermenizi istemiştim. Size neye uyuyorsunuz, neyi rehber ediniyorsunuz, çizginiz kişiler mi yoksa direkt İslam mı diye sormadım.

Ayrıca Evrim konusundaki bilgilerinizi hala bizimle paylaşmadınız. Madem Evrim yoksa, neden yok dediğinizi, Evrim hakkında neler bildiklerinizi bizimle paylaşın demiştim. Hâlâ bekliyorum. :)

"Evrim bir hipotezdir. Söylediğimi idrak edemeyen birine laf anlatmakla uğraşmayacağım." diyen birisiyle ben uğraşıyorsam, bu uğraşım tarihe geçmelidir. Evrim hakkında karşı görüşlerden daha önce her şeyi duydum. "Evrim sadece bir teoridir. Kanıtlansın öyle gelsin." deyip, Teorinin ne demek olduğunu bilmekten yoksun insanlarla bile karşılaştım ama, "Evrim bir hipotezdir." diyen birisiyle ilk defa karşılaşıp cevap vermeye uğraşıyorum. Durun bir kenara not alayım bunu. :D "Evrim, bir hipotezdir." Teşekkürler efenim, bunu da duymuş olduk. :hi:

Evrim bir Teoridir. Teori = Var olan bir olayın, neden gerçekleştiğini anlatır. Deney ve Gözlemlerden geçerek, doğrulanarak ve somut deliller gösterilerek Teori olur. Öncelikle Evrimin hipotez olmadığını, Teori olduğunu, Bilimde Teorinin de ne anlama geldiğini öğrenmekle işe başlayın.

Ayrıca Evrim konusundaki bilgilerinizi hala bizimle paylaşmadınız. Madem Evrim yoksa, neden yok dediğinizi, Evrim hakkında neler bildiklerinizi bizimle paylaşın demiştim. Hâlâ bekliyorum. :)

İşine gelmeyen kısmı atlıyor, Richard Dawkins birden uçtu gitti :)

Teori ve hipotez farkını senden öğrenecek değilim :) Sen önce bilim felsefesi kitabı oku biraz, hipotezle teori arasındaki farkı anlarsın :)

Bak sana Türkçe kaynak atayım tabii çok okuyup araştıran insanlar olarak bakmayı ihmal etmezseniz :)

Bu 1. kısmı. Diğer 2 kısmını da izle sonra belki anlarsın bu işler nasıl oluyor :)

[YOUTUBE]5TxtsjVzdng[/YOUTUBE]

mesela forumda ne yaparsak yapalım bu tarz konular kavgaya evriliyor.

İslam ile evrim teorisi taban tabana zıttır ve birbiri ile çelişir. Çelişmediğini iddia eden kişi neye göre çelişmediğini örneklerle anlatırsa memnun olueum.

Bir defa evrim teorisi dediğimiz şey tüm canlıların ortak bir atadan geldiklerini ileri sürer. Bu öyle bir süreçtir ki şu an çevremizde canlı olarak görünen her varlık ile milyonlarca hatta milyarlarca yıl önce aynı akrabadan türeyip geldiğimiz belirtilir. Canlıların tür olarak sürekli değiştiği ve değişeceğini söyler. Örneğin insan, insansı maymundan türemiştir. O atalarımız da daha farklı türlerden oluştu ve derken süreç suda yaşayan tek hücreli canlıya kadar uzanır.

Ama islamiyet öyle mi... O ol demiştir ve olmuştur. Başka teferruata gerek yoktur. Zaten insanın nasıl yaratıldığına dair Kur'an'da halihazırda bir yaradılış hikayesi var. Allah Adem'i yaratır ve meleklerin ve cinlerin ona itaat etmesini emreder(Adem'i direkt insan formunda yaratıyor). Ardından cinlerden şeytan buna karşı çıkar... yasak elma filan derken Allah insanı sınava tabi tutmak için dünyaya yollar(hikayeyi uzatmayayım diye kısaca anlatıyorum)
İslamiyetin insanın oluşumuna dair anlattığı budur. O ol demiştir ve bir anda dünya da insan da olmuştur(evrim teorisi ve kozmoloji gibi milyarlarca yılda oluştuğunu söylemez).

Biraz daha somutlaştıralım;

Örneğin Kur'an'a göre Adem 930 yıl, Nuh 950 yıl yaşamıştır.
Evrim teorisi bunu reddeder. Çünkü Romalılarda bile ortalama insan ömrü 40 yıl civarındadır.

Kuran’a göre Adem’in çocuklarından Habil çiftçi, Kabil koyun çobanıdır. Yani ilk insan döneminde ziraat ve hayvancılık vardır. Bu günkü toprak yapısı ve bitkiler, ağaçlar vs mevcuttur.

Bilime göre ise ilk insanlar avcı ve toplayıcıdır. Ziraat ve hayvancılığın tarihi sadece on bin yıldır. Ekilebilir mevcut toprağın, bu günkü haline gelebilmesi ancak 100.000 sene önce olmuştur.

Kuran’a göre ’Allah koyun, keçi, deve, at, eşek, sığır yaratmıştır’. Yani bu hayvanlar ilk ortaya çıktıklarından beri aynıdırlar. Ve ilk insanlarla aynı anda yaratılmışlardır.

Bilime göre ise bu hayvanlar başka türlerden evrimleşmiş ve insan tarafından evcilleştirilerek, muhtelif seçmelerle (çiftleştirme, eleme vs) bugünkü konumlarına gelmişlerdir. İlk insanların devrinde bu tip hayvanlar yoktur, bunların yabanıl ataları vardır ve bahsedilen evcil türler sadece 10.000 senedir vardır.

Kuran’a göre ilk insan Adem, bugünkü insandan farksızdır. Konuşabilir, zekidir, düşünme kapasitesi, bilinci ve yetenekleri bizlerle aynıdır.

Bilime göre ise insanların bilinç, konuşma, zeka gibi yetenekleri zaman içinde evrimleimiştir. İlk insanların beyin hacimleri daha düşüktür, beyin kabukları gelişmemiştir, konuşamamaktadırlar ve iskelet yapıları farklıdır.(Verdiğim son örnekler alıntıdır)

Tamam da neden başkalarının çelişen yorumlarını buradaki evrime inanmayan müslümanların açıklamasını istiyorsun

Tamam da neden başkalarının çelişen yorumlarını buradaki evrime inanmayan müslümanların açıklamasını istiyorsun
Mantıki açıdan cevabını merak ediyorum. Madem dediği gibi Evrim yoksa, diğer Müslümanlar neden "İslam ile Evrim çelişmez." diyerek 40 takla atıyor, bu konu hakkındaki yorumunu merak etmiştim. Madem Evrim yoksa, diğer Müslümanların da "İslam ile Evrim çelişmez." demek yerine "Evrim diye bir şey yok ki İslamla çelişsin, unutun onu vs." tarzında yorumlar yapması gerekirdi. Madem Evrim yoksa, bu diğer Müslümanlar niye böyle yorum yapıyor, bu konu hakkındaki fikirlerini merak etmiştim. Anlaşılmayacak bir şey yok.

İşine gelmeyen kısmı atlıyor, Richard Dawkins birden uçtu gitti :)

Teori ve hipotez farkını senden öğrenecek değilim :) Sen önce bilim felsefesi kitabı oku biraz, hipotezle teori arasındaki farkı anlarsın :)

Bak sana Türkçe kaynak atayım tabii çok okuyup araştıran insanlar olarak bakmayı ihmal etmezseniz :)

Bu 1. kısmı. Diğer 2 kısmını da izle sonra belki anlarsın bu işler nasıl oluyor :)

[YOUTUBE]5TxtsjVzdng[/YOUTUBE]
Dawkins'in de öyle bir görüşüne aradım ama rastlamadım, eğer öyle bir şey dediyse de evet dediği bir ihtimal. Benim anlamadığım, neden her "Akıllı başka varlık." denilince aklınıza tanrı geliyor? Koca evrende tek akıllı varlık biz miyiz? Eğer evrende bizden başka yaşayan akıllı canlılar yoksa, bu çok büyük bir yer israfı olurdu.

Teori ile hipotez arasındaki farkı biliyorum, zaten yukarıdaki mesajlarımda da bahsettim.
Hipotezin de test/araştırma/deneye dayalı olmaksızın geliştirdiğimiz, kendi ürettiğimiz varsayımlar olduğunu da belirtelim.

Videonun büyük bir kısmını izledim. Başlar başlamaz "Evrimin bağlantılı olduğu ideolojiler." diye başlıyor, gerçekten komik. Ha tabii, ben video için yine de teşekkür ederim. Bana bilgi kattı mı? Kattı tabii ki. Hemen neyi öğrendiğimi belirteyim; Kedicik bekçisi Harun Yahya'nın kime özendiğini, kimi örnek aldığını öğrenmiş oldum. :) Evrime karşı bilimsel (!) görüşler olarak "Kuranda insanın Yaratılışından bahsediliyor, Kuranla Evrim çelişir." deyip Evrimi çürüttüğünü düşünüyor. Ha tabii sonradan da eklemeyi unutmuyor "Yine de canlıların oluşumunu, günümüze kadar olan serüvenini anlatmak için Darwin'in görüşüne ihtiyacımız var." diyor. Siz inatla, artık nereden duyup öğrendiyseniz Evrim bir teori değildir diyorsunuz. Ancak bana izlemem için gönderdiğiniz videoda bile başlık "İskele Sancak/Evrim Teorisi" ironiye bakar mısınız? :)

Neyse, anlaşıldı. Tipik durum tam olarak görseldeki gibidir efenim;
vbXy2p.png

Ayrıca şu an Batı'yı kıskandım biliyor musunuz? Bir Ateist ile Teist tartışıyorken tartışılan şey şu; "Tanrı Evrimin hangi aşamasında insana ruh üfledi?" soruya bak. Bizimkiler daha Evrim'i kabul etmedi, ohoo...

[YOUTUBE]GCgPDe6H43c[/YOUTUBE]

Dawkins'in de öyle bir görüşüne aradım ama rastlamadım, eğer öyle bir şey dediyse de evet dediği bir ihtimal. Benim anlamadığım, neden her "Akıllı başka varlık." denilince aklınıza tanrı geliyor? Koca evrende tek akıllı varlık biz miyiz? Eğer evrende bizden başka yaşayan akıllı canlılar yoksa, bu çok büyük bir yer israfı olurdu.

Teori ile hipotez arasındaki farkı biliyorum, zaten yukarıdaki mesajlarımda da bahsettim.
Hipotezin de test/araştırma/deneye dayalı olmaksızın geliştirdiğimiz, kendi ürettiğimiz varsayımlar olduğunu da belirtelim.

Videonun büyük bir kısmını izledim. Başlar başlamaz "Evrimin bağlantılı olduğu ideolojiler." diye başlıyor, gerçekten komik. Ha tabii, ben video için yine de teşekkür ederim. Bana bilgi kattı mı? Kattı tabii ki. Hemen neyi öğrendiğimi belirteyim; Kedicik bekçisi Harun Yahya'nın kime özendiğini, kimi örnek aldığını öğrenmiş oldum. :) Evrime karşı bilimsel (!) görüşler olarak "Kuranda insanın Yaratılışından bahsediliyor, Kuranla Evrim çelişir." deyip Evrimi çürüttüğünü düşünüyor. Ha tabii sonradan da eklemeyi unutmuyor "Yine de canlıların oluşumunu, günümüze kadar olan serüvenini anlatmak için Darwin'in görüşüne ihtiyacımız var." diyor. Siz inatla, artık nereden duyup öğrendiyseniz Evrim bir teori değildir diyorsunuz. Ancak bana izlemem için gönderdiğiniz videoda bile başlık "İskele Sancak/Evrim Teorisi" ironiye bakar mısınız? :)

Ben Dawkins'in yaratıcıdan bahsettiğini söylemedim. Eğer böyle bir ihtimali var olarak görüyorsan her şey kendi kendine sığ bir çamurdan olmuştur diyemezsin. Dolayısıyla evrimin kendisini paradoksa sokmuş olursun. Sen bu ihtimalin varlığını kabul edip evrim dayatmasına gidemezsin.

Video 3 saat civarında. Hepsini izlemediğin için teoridir nereden duydun gibi saçma bir argüman ortaya atmaktan geri durmuyorsun tabii. Programın başlığını oraya konuk olan kişi mi değiştirecek :)

Okumayıp araştırmayıp internetten bulduğunuz bilgilere dayanarak bilim yapmaya devam edin, evrimağacı vs. siteler en güvenilir kaynak zaten kesinlikle evet :)

Ben Dawkins'in yaratıcıdan bahsettiğini söylemedim. Eğer böyle bir ihtimali var olarak görüyorsan her şey kendi kendine sığ bir çamurdan olmuştur diyemezsin. Dolayısıyla evrimin kendisini paradoksa sokmuş olursun. Sen bu ihtimalin varlığını kabul edip evrim dayatmasına gidemezsin.

Video 3 saat civarında. Hepsini izlemediğin için teoridir nereden duydun gibi saçma bir argüman ortaya atmaktan geri durmuyorsun tabii. Programın başlığını oraya konuk olan kişi mi değiştirecek :)

Okumayıp araştırmayıp internetten bulduğunuz bilgilere dayanarak bilim yapmaya devam edin, evrimağacı vs. siteler en güvenilir kaynak zaten kesinlikle evet :)

Bilimsel tezlerinizi paylaşın da cahilliğimizi giderelim.
Neymiş doğru olan şey acaba, sizi dinliyorum.
Bilim felsefesi okumamız gerektiğini salık vermişsiniz. Acaba bize önerdiğiniz bilim felsefesi nedir? Kimdir?
Hayatınız boyunca okumadığınız bir adam ve siteler için(Richards Dawkins ve evrim ağacı) ahkam kesmeyi bırakın da bize o değerli görüşlerinizi anlatın.
Mümkün mertebe uzun videolar değil de kendi cümlelerinizden oluşan bir yazıyla anlatırsanız memnun olurum.

Bilimsel tezlerinizi paylaşın da cahilliğimizi giderelim.
Neymiş doğru olan şey acaba, sizi dinliyorum.
Bilim felsefesi okumamız gerektiğini salık vermişsiniz. Acaba bize önerdiğiniz bilim felsefesi nedir? Kimdir?
Hayatınız boyunca okumadığınız bir adam ve siteler için(Richards Dawkins ve evrim ağacı) ahkam kesmeyi bırakın da bize o değerli görüşlerinizi anlatın.
Mümkün mertebe uzun videolar değil de kendi cümlelerinizden oluşan bir yazıyla anlatırsanız memnun olurum.

Neyi okuyup okumadığımı nereden biliyorsun ? Richard Dawkins böyle bir şey demedi de ben mi uydurdum ? Ucu sana batıyorsa yapacak bir şeyim yok :)

Felsefe önerilmez :) Önce düzgün cümle kurmayı öğren sonra sualine cevap beklersin :)

Geri