iş arkadaşım bana aşık oldu

• Kullanıcı Tibet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
selam arkadaşlar,
şu sıralar nasıl çözüm bulacağımı bilmediğim bi sorunla karşı karşıyayım ve yardımlarınızı bekliyorum. hemen konudan bahsedeyim.
geçen haftalarda aynı işyerinde çalıştığım ama tanımadığım, sohbetimin de olmadığı kızın biri bana benden hoşlandığını söyledi ve cevabımı beklediğini söylemeye getirdi konuyu. ilk başlarda şaka falan sandım ama sonraları anladım ki değilmiş. bende salak gibi baştan reddeceğime, yine iyi niyetimin kurbanı oldum ve hemen olumsuz yanıt vermedim. iş çıkışı buluşalım konuşalım, beni tanımanı istiyorum falan dedi. kalp kırmayı beceremediğim için tamam dedim, gittim. sonraları gitmeye de devam ettim.
ama gün geçtikçe iş, çözülmesi dahada zor bi hale geldi.
eee ne var bunda? zor olan ne? diyeceksiniz.

şöyle ki ; kız türbanlı ve facebooktaki paylaşımlarına bakarsak koyu dindar biri. ben ise dinle alakası olayan bir ateist. onun türbanlı olmasının benim için mahsuru yok ama onun ateist olduğumu öğrendiğinde çok üzüleceğini, kabullenmek istemeyeceğini biliyorum ve onun üzülmemesi için bu işi sonlandırmak istiyorum. kalbini kırmadan sonlandırma yolunuda hala bulabilmiş değilim.:dusun: yardımlarınızı bekliyorum.

'git ateist olduğunu söyle' diyecekler varsa, hiç yazma zahmetinde bulunmasınlar.

gittim. sonraları gitmeye de devam ettim.

sorun burda işte kardeşim. madem istemiyorsun neden gidiyorsun: ) belli ki sende birşeyler hissettin. eğer öyleyse sonda belirtmene rağmen ateist olduğunu söylemen gerek. en azından dürüstlük örneği göstermiş olursun. şöyle oldu, böyle olmalı gibi olmayan sebepleri öne sürersen hem kendini hem kızı kandırırsın

Şimdi sen kızı istiyor musun, istemiyor musun? En mühim sorun bu bence. Eğer ki sen de o kıza karşı bir şeyler hissettiğini düşünüyorsan ateist-dindar meselesi kalıyor. Eğer ki kıza karşı bir şeyler hissediyor ve beraber olmayı düşünüyorsan -kız da sana karşı bir şeyler hissediyor- senin ateist olman bir sorun olmaz. O sana saygı duyduğu, sen de ona saygı duyduğun sürece çok büyük bir sorun değil. Senin yaşantına ters gelecek bir hayat tarzına sahip ve sen de ben yapamam diyorsan dobra bir şekilde al kızı karşına konuş.
Zaten arada sevgi ve saygı olduktan sonra böyle şeyler sorun olmayacaktır.
Üniversitede arkadaşım bir hristiyanla sevgiliydi ve hiç bu tür bir şey sorun olmadı. :)
Bence sen şunu düşün:"Ben ateistim, o müslüman. Ben dindar biriyle yapabilir miyim, o kızı istiyor muyum?"

Zatrn kizdan hoslanmiyorsan ateistlik kismina girmene gerek yok.Sen benim arkadasimsin demen yeterli.Ama sende hoslaniyorsan o zaman durum biraz daha zor:)

Hoşlanıyorsan devam et görüşmeye ama hoşlanmıyorsan ateist-dindar bunu bahane etme.
İlle hemen evlenecek değilsiniz dimi ?Birbirinizi tanırsınız,zaten fikirler uyuşmazsa bir nokta da tıkanıp biter sanırım :dusun:
Akışına bırakmak gerekir.

Bence sen şunu düşün:"Ben ateistim, o müslüman. Ben dindar biriyle yapabilir miyim, o kızı istiyor muyum?"

seviyorsan git söyle ve olacakları gör diyorsun yani. benim isteyip istemem sonucu değiştirmeyecek bence. taban tabana zıt iki dünya görüşünden bahsediyorum, olumlu seyir etmesi bi mucize olurdu. ama daha iyi çözüm bulamazsam, sanırım bunu yapıcaz galiba.

Levent kesinlikle mantıklı düşünüyorsun . Bir de şu var inanç bireysel bi durum bak sen onun inancı ile ilgilenmiyor onu bir bütün olarak görüyorsun ne hoş. Bakalım aynı şeyi o da senin için yapabiliyor mu önemli olan bu. Saygı duymak.
Kesinlikle konusmalisin.

Levent herseyde bi hayir vardir belki senin icin hayirli olan budur. Arkadaslarin da dedigi gibi eger hoslandiysan ve bir birliktelik istiyosan kızla ki birden fazla bulusman bunu gosteriyor :) Herseyi zamana birakmanizi tercih ederim. Gerceklerden kacamayiz uzulecekse de en basında uzulsun. Bakarsin uzulmez seni bu sekilde kabul eder hic belli olmaz. O yuzden hemen kestirip atmadan hislerine guveniyosan konumunu cekinmeden soylemelisin.

konuşarak çözülmeyecek hiçbirşey yok levent. (: Olmayacaksa güzelce konuşup anlaşılabilir.

bak mesela Lethe fb li ben Gs li olmaz dedik annaştık :D :D

şaka şaka son cümlem.

seviyorsan git söyle ve olacakları gör diyorsun yani. benim isteyip istemem sonucu değiştirmeyecek bence. taban tabana zıt iki dünya görüşünden bahsediyorum, olumlu seyir etmesi bi mucize olurdu. ama daha iyi çözüm bulamazsam, sanırım bunu yapıcaz galiba.

Ya o kadar kötü bir durum değil ki bu. Her ilişkide ve hayatta zıtlıklar tamamlar bütünü. Seni seven biri varsa karşında, neden senin ateist olman sorun olsun ki? Bence en mantıklısı söylemen. Söylemeden de nolacağı bilinmez. Sanmıyorum ki sen ateistsin diye seni terslesin. Hayat tarzınızda farklılıklar olsa da zordur; ama olmayacak diye de bir şey yok. Her şey insanların içindedir. Seni olduğun gibi kabul etmeli seni sevenler. :cici:

İstemediğiniz bir ilişkiyi nasıl olurda sanki ciddi bir ilişkiye dayandıracak şekilde dini konulara kadar getirebildiniz? Basit bir cümle izaha yeterlidir, sizinde ilginiz yoksa tabi.

İstemiyorsan sen din konusunu hiç karıştırmadan bitir ilerleyen zamanlarda dinide bahane edemezsin türbanlı olduğumu görmedinmi diyebilir..Ama istiyorsan Ataist olduğunu söyle bir an önce bekledikçe işler daha çıkmaz hale dönüşebilir.

yorumlara bakarsak yaratıcı fikir yok gibi:hih:

gidip söylicez anlaşılan, bakalım nolcak.

günahı sizin boynunuza.

Olumlu bakamadım ben şahsım adına.
"çok dindar" diyorsunuz ki,çok dindar bi' hatun ateist biriyle sittin sene sevgili olmayı kabul etmez dini bunu gerektirir çünkü.

Ateist olduğunuzu söylemezseniz size kendi inancıyla ilgili rivayetler anlatır,cuma günleri sizi camiiye uğurlamak ister,ramazan ayında oruç tutmakta zorlanıp zorlanmadığınızı sorar vs
Velev ki söylediniz;Sizi sürekli müzülmanlığa yönlendirmek isteyecektir zirâ sevdiği adamın 'yanmasını' istemeyecektir.

Hiç başlamadan bitirin.Şimdi hatun üzülecek olsa bile ilerde size karşı yetileri daha kuvvetli olacak o vakit daha üzülecek.
Şu an kimse kimsenin aşkından ölmüyorken vazgeçin.

*Şahsi fikrim*

Abi kız normal inanç düzeyinin üstünde türbanlı yani bu yüzden en başta din konusundaki fikirlerini bilmesinde fayda var.. İş uzarsa bağlanır ve durumlar karışır..

Asıl saçma olan Levent dininiz ayrı olması değil, sen bunu bile bile beraber olman(ateist olduğunu o bilmese de sen biliyordun.), ve diğer bütün sebeplere dayanarak olayı mantığa bürüyüp ayrılmak istemen.
En doğru karar bitmesi,ortada sevgi diye birşey yok senin dediğin gibi iyi niyetinin kurbanısın.
Hayatın amacı son bulmaktır zaten.
:umursama:

Seviyosan git konuş bence diyorlar ya...

Kızdan hoşlandıysan inançlarını söylememen kanaatimce ihanet..
Kız bağlanacak, oysa söylesen ona göre tavır geliştirir kendisini savunur bu duruma karşı..

Yoo sevmiyor ve ateist olduğunu da açıklamak istemiyorsan..
Klasik yöntem, sorun sende değil bende, zor bir dönem geçiriyorum beni affet 'bu arkadaşlığı' sonlandırmazsam seni de kendimi de üzeceğim de
://

soyle gerçeği üz gitsin be senin gibi bi hıyarı beğenmenin cezasını çeksin

Levent biliyorsun pek sitede takilmiyorum lakin bu konu çok dikkatimi çekti. Şimdi sen ateistsin ve kız dindar dindar tanimi hoşuma gitmiyor Allaha inanan dini bütün anlamıyla yaşamaya çalışan biri ile sen bir araya gelmişsin sonucu evlilik olmaya bilir bu durum bambaşka bir boyut ama belkide seni onunla bir araya getiren bir güç vardır belki o kız senin içinde senin dünyanda sana bambabambaşka bi kapı açacaktır bunu bilemeyiz bildiğim tek şey türbanlı değilim ama çok inançlı bi insanım benim karşıma senin gibi biri ciksa onu , onun mantığı ile bazı şeylere yaklastimak için bubüyük çaba sarf ederim belki senin dünyandaki o çabanın vesilesi o kız olacak ne biliyorsun ?? Ha bide şu açıdan bakalim ben sen olsam karşıma öyle bi kız ciksa bu kız neye dayanarak güvenerek ve inanarak bu şekilde yaşıyor diye sırf onun hayatını irdeleyebilmek adına belki yeni beni cezbedecek seyler vardır umuduyla dost olarak bile olsa genede kalırım o kızın hayatında hiç bir tanışma hiç bir konuşma ve paylaşım öylesine yada tesadüfi olmaz kimsenin hiç bişeyine karışmayan ben bile bu konuya bu kadar nefes tüketiysem sende bi düşünmelisin derim :) haddimi astimsa kusura bakma iyi sabahlar

Geri