Irma

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Haklarında ne düşünüyorsanız allah 1000 katını versin amin

Küçücük çocuklar, hayvanlar, hayatında belki müslüman bir insanla yan yana bile gelmemiş insanlar falan da hep ölsün beter olsun.1000'i 100000 olarak güncelliyorum. Sanırım gerçek müslümanlık senin fikirlerin, umarım editlemezsin de ibretlik bir entry olarak kalır. Zihinleriniz, kalpleriniz, insanlığınız zift bağlamış. Bunlar sakat düşünceler, salt nefret söylemleri...

Beter olsunlar mı?.. Ne çeşit bir kafa yaşadığınızı anlamak mümkün değil.. Lafınızı politikacılara ediniz, orada yaşayan insanlara değil.. "7.4 yetmedi mi"cilerden hiçbir farkınız yok şuan.. Birebir aynı kafa, bire bir aynı bakış açısı, kendinden olmayana birebir aynı kin, aynı nefret.. Müslümanlık başka halklara beter olsun demek değildir, bunu benden daha iyi biliyor olmalısınız ama uygulama konusunda sorunlarınız var belli ki.. Politika ayrı bir şey, bölgede yaşayan insan olmak ayrı bir şey.. İdrakına vardığınızda nefretinizde boğulmaktan da kurtulursunuz umarım ama o fazlasıyla zor gibi..

Sakin olmaya çalışıyorum ama zor.. Florida Orlando'da tanıdığım ve sevdiğim insanlar var.. Ben burada onlara ulaşamamışken hayatlarından endişe ederken siz utanmadan gelip burada Irma kasırgasından etkilenen insanlar için gevşek gevşek "Beter olsunlar" diyebiliyorsunuz.. Konuyu daha da uzatmayacağım, bu sizinle ilk ve son kez muhattap oluşum.. Ben sizi hayatım boyunca asla affetmeyeceğim.. Umarım beddualarınız döner dolaşır sizi bulur.. Beddua ettiğiniz o tüm insanların vebali de boynunuza..

Alaimisema, iyi misin? Oradaki halkin ne gibi bir sucu var? Kac kisi oluyor bu tarz firtinalarda. Politikacilarin sucunu halka bicmek de ne demek? Bir de bunu Islam adina soyluyorsun. Nasil bir vicdaniniz, nasil bir Islam anlayisiniz, nasil bir insanliginiz var?

vurduğu şehirler hep tatillik şehirler... bu yaz bodrumda, çeşmede tatil yapanlar dikkat etsin onları da vurabilir. :cici:

Küçücük çocuklar, hayvanlar, hayatında belki müslüman bir insanla yan yana bile gelmemiş insanlar

Harita da Türkiye'nin yerini dahi bilmeyen çocuklara öyle bir Türk nefreti aşılıyorlar ki çocuk senin de dediğin gibi hayatın da bir Türk bile görmemiştir belki ama bir Türke şu arkadaşın söylediği şeyin 1000 katı mı dersin 1000000 katı mı dersin içinde nefreti var.

Sanal ortam da hepsi gerçek benliklerini ortaya koydukları için hiç çekinmeden o düşüncelerini dile getiriyorlar. Onların için de de bizim için iyi düşünceleri olanlar işte senin gibi az sayıda. He bu demek oluyor mu hepsi kahrolsun, hayır tabi ki insanlık müslümanlıktan ibaret değil ama orada ki siyasi insanlar dışında ki her insanı masum gibi görmekte polyannacılık olur.

Harita da Türkiye'nin yerini dahi bilmeyen çocuklara öyle bir Türk nefreti aşılıyorlar ki çocuk senin de dediğin gibi hayatın da bir Türk bile görmemiştir belki ama bir Türke şu arkadaşın söylediği şeyin 1000 katı mı dersin 1000000 katı mı dersin içinde nefreti var.

Sanal ortam da hepsi gerçek benliklerini ortaya koydukları için hiç çekinmeden o düşüncelerini dile getiriyorlar. Onların için de de bizim için iyi düşünceleri olanlar işte senin gibi az sayıda. He bu demek oluyor mu hepsi kahrolsun, hayır tabi ki insanlık müslümanlıktan ibaret değil ama orada ki siyasi insanlar dışında ki her insanı masum gibi görmekte polyannacılık olur.

Hangi çocuklar bu çocuklar?.. Uç noktalardaki insanları toplumlara ne zaman mal eder olduk?.. Bu neyin kafası, neyin savunması anlamıyorum ki.. Haritada yerini bile bilmediği yerlerde yaşayanlar hakkında -sırf müslüman değiller diye- nefretle büyütülenler, nefret duyanlar vatandaşlarımız ne olacak o zaman?.. Türkiye'de bu kafada çokça insan var, bu kafada yetiştirilen çok çocuk var.. Onlar için de beter olsunlar edemeli miyiz?.. Uç noktalardaki örnekleri herkes öyleymiş gibi niye paylaşıyoruz arkadaşım?.. Nedir bu beddua merakı?.. Herkesi aynı kefede değerlendirmenin mantığı nedir?.. Bedduanın nesini hangi bahaneyle savunuyoruz şuan?..

sevgi ve kardeşlik dini olan islamiyeti bildiğini söyleyenlerin, inançlarından ötürü başkalarına nefret kustuğunu görmemize vesile olan fırtana

bkz: pabucumun müslümanları
bkz: sarı temizlik bezi
bkz: tiner

Hangi çocuklar bu çocuklar?.. Uç noktalardaki insanları toplumlara ne zaman mal eder olduk?.. Bu neyin kafası, neyin savunması anlamıyorum ki.. Haritada yerini bile bilmediği yerlerde yaşayanlar hakkında -sırf müslüman değiller diye- nefretle büyütülenler, nefret duyanlar vatandaşlarımız ne olacak o zaman?.. Türkiye'de bu kafada çokça insan var, bu kafada yetiştirilen çok çocuk var.. Onlar için de beter olsunlar edemeli miyiz?.. Uç noktalardaki örnekleri herkes öyleymiş gibi niye paylaşıyoruz arkadaşım?.. Nedir bu beddua merakı?.. Herkesi aynı kefede değerlendirmenin mantığı nedir?.. Bedduanın nesini hangi bahaneyle savunuyoruz şuan?..

Hangi çocuklar bu çocuklar?.

Yazdığım yazı da hangi çocuklar olduğunu belirttiğimi düşünüyorum. Türkiye'de neyin ne kadar çok olduğunu içinde yaşadığımız çoğrafya olduğu için biliyoruz. Uç noktalar diye bahsettiğin kesim gereğinden fazlaysa bunu dillendirmek pekte abes kaçmıyor yalnız. Kime beddua ettiğimi de söyler misin? Veya nerede bir bedduayı savundum? Söylemediğim, dillendirmediğim şeylerle bana gelme. Veya benim bu tarz olaylar karşısında ne düşündüğüm hakkın da da çıkarım yapmaya kalkma ki bundan sonra ki seviye o gibi duruyor. Peşin uyarayım dedim.

Bu olaya sevinmek nedir ? Politika ve insan hayatı arasındaki farkı göremeyen insandır. Hayatında bir kelime bile konuşmadığı, kendisinden binlerce kilometre ötede yaşayan insanların ölümüne sevindiğinin farkına varmalıdır. Bu tip insanlar nefes alıyorlar aramızda, eğitimsiz, vicdansız, son derece cahil olan insan tipidir. Ölen insanların hepsi sivil hiçbir suçları yok, hani bir laf vardı.

'' Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü ''

beter olsunlar

[YOUTUBE]nqu4atA6mYE[/YOUTUBE]

bende müslümanım ama "beter olsunlar" kelimesi yerinde bir kelime olmadı orada milyonlarca masum insan ölümle burun buruna geliyor evlerini herşeylerini kaybediyorlar sen gerçekten dinini iyi bilen biri olsaydın karşındaki amerikalı bile olsa beddua etmemen gerektiğini bilmen gerekirdi.

"Siz, insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyiliği emreder, kötülükten meneder ve Allah'a inanırsınız..." (Âl-i İmran, 3/110)

Peygamberliğinin onuncu yılında müşrik ve kâfirlerin aşırı baskılarına maruz kalan Peygamberimiz (s.a.s.), davetini taşımak ve onlardan kendisine arka çıkmalarını sağlamak için Taif'e gitti. Orada on gün kaldı ve ev ev dolaşarak onlara doğruları anlattı. Sonuçta onlar Hz. Muhammed (s.a.s)'le alay ettiler ve onu kovdular ve o çıkıp giderken onu ve arkadaşı Zeyd'i ayaklarından kan akıncaya kadar taşladılar. O (s.a.s.), Taiflilerin elinden kendini bir bağa zor atmış ve orada şöyle dua etmişti:

"Allahım! Güçsüz ve zayıflığımı, hor ve hakir görülüşümü Sana arz ediyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Zayıf ve güçsüzlerin Rabbi Sensin, benim Rabbim de! Şimdi beni kime bırakıyorsun. Beni, senden uzak olan düşmanlara mı bırakıyorsun? Eğer bana kızmamışsan, hiç önemli değil, çektiklerim bana hiç dokunmaz. Ben Sana, Senin nuruna sığınırım. Bana gazap etmenden korkarım. Senin af ve merhametin benim için çok geniştir. Her şey Senin rızan içindir. Bütün güç kuvvet Senin elindedir." (Köksal, 5/66-71)

İşte o sırada kendisine gelen ve eğer istersen bu toplumu helâk edelim diyen meleğe Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle karşılık vermiştir:

"Hayır, hayır. Ben onların helâk edilmelerini istemiyorum. Aksine Allah'ın onların soyundan, yalnız Allah'a ibadet edecek, O'na hiçbir şeyi ortak koşmayacak kuşaklar çıkarmasını diliyorum!" (Köksal, 5/76)

Yazdığım yazı da hangi çocuklar olduğunu belirttiğimi düşünüyorum. Türkiye'de neyin ne kadar çok olduğunu içinde yaşadığımız çoğrafya olduğu için biliyoruz. Uç noktalar diye bahsettiğin kesim gereğinden fazlaysa bunu dillendirmek pekte abes kaçmıyor yalnız. Kime beddua ettiğimi de söyler misin? Veya nerede bir bedduayı savundum? Söylemediğim, dillendirmediğim şeylerle bana gelme. Veya benim bu tarz olaylar karşısında ne düşündüğüm hakkın da da çıkarım yapmaya kalkma ki bundan sonra ki seviye o gibi duruyor. Peşin uyarayım dedim.

O arkadaşın yazdıklarını, bizim yazdıklarımızı ve kendi yazdığını tekrar okumanı öneriyorum.. Benim sana saldırdığım yok.. Ne demek istediğimizi anlatamadıysak/anlatamadıysam yeni açıklamaya hiç boşuna gerek yok.. Ben senin şahsına saldırmadım, seninle şimdiye kadar ki iyi olduğunu sandığım iletişimimize istinaden konuyu konuşalım istediğim için ve o kişinin mesajına dair yorum içerdiği için mesajını alıntıladım ve 1.çoğul şahıs kullanarak yazdım.. "Bir Türk'e şu arkadaşın söylediği şeyin 1000 katı mı dersin 1000000 katı mı dersin içinde nefreti var." vs dediğin tüm mesajını tekrar okumanı öneririm zira yaptığı şeyi direkt olarak değil, dolaylı yoldan da olsa normalleştirmiş olduğunu belirttim, bu demek değildir ki onunla aynı cümleyi kuruyorsun.. Yapmadığım çıkarım hakkında da hiç gereği yokken uyarmana da gerek yok.. Şurada kuramadığımız iletişim için de teşekkür eder, iyi günler dilerim Mert..

Evet, arkadaşlarım da ailesi de iyiymiş çok şükür, ama beddualar tez vakit asıl sahibi bulur umarım..

Aynı zamanda bir şarkıcı. Şarkıları bana pek hitap etmiyor.

bkz: doğal afet ile savaş olaylarının sonuçlarını aynı sanan dincileri görmemize sebebiyet vermiş fırtına türüdür

Irmak yerine ditekt kasırga firtina ne bileyim hortum denseydi ..

Tuhaf degil mi 88'den sonra olan butun kasirgalara kadin isimleri vermisler, Wilma, Irma, Patricia, Allen, Katrina vb. Kadinlara afet kelimesini bu yuzden mi diyorlar ? ortami yumusayim dedim ins yumusar .p

bkz: müslümanlıktan selam, bütün kafirler ölsün

1999 yılında gerçekleşen marmara depreminde yardım eden ülkeler arasında mesela israil de varmış. müslüman mı ki bunlar la :/

bkz: Yardım yağıyor - Son Dakika Haberler

n'apalım istiyorsunuz yani?
adamların başına doğal afet gelmiş, binlerce insan ölmüş; ama onlar benim birileriyle olan savaşımda şehit olan askerime ağlamadılar diye sizin gibi g*tümüze kına mı yakalım?

bunu mu istiyorsun. zafer çığlığı mı atalım yani adamlar ölüyor diye?

Geri