İran'ın birçok kentinde rejim karşıtı protestolar başladı.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İran'ın birçok kentinde rejim karşıtı protestolar başladı.

İran Ekim saldırılarıyla resmen kendi ayağına sıktı ve sonunu hızlandırdı.

Donald Trump:

İran, alışkanlıklarını tekrarlayarak barışçıl protestoculara ateş açar ve onları öldürürse, ABD göstericilerin yardımına gelecektir.

Silahlarımız hazır, tetikteyiz.

İran, ekonomi odaklı protestoları yatıştırmak için vatandaşlarına aylık 7 dolar destek verecek.

molla rejiminden kurtulsalar bir dert kurtulmasalar bir dert. abd-israil kuklası bir yönetimle bizim için de kötü günler kapıda.

Yakında bir Molla Maduro'ya eşlik edebilir.

Devrim Muhafızları neredeyse iç savaş çağrısı yapmış. İsyanları bastıramadıkları için halkı birbiri ile karşılaştıracaklar. Şöyle bir açıklamaları var;

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan açıklama:

🔴İran halkının tüm kesimlerini, yarın düzenlenecek olan genel halk mitinglerine/gösterilerine geniş ve kararlı bir şekilde katılmaya çağırıyor; vatanın güvenliğini savunanların fedakarlıklarını takdirle karşılıyoruz.

🔴ABD ve Siyonist rejimle bağlantılı isyancıların ve teröristlerin işlediği suçların sonu, tıpkı geçmiş yıllardaki fitne olaylarında olduğu gibi yenilgidir.

🔴Trump, Batı'nın desteğiyle ve Netanyahu ile koordinasyon halinde, İran'da terör eylemleri ve isyanlar gerçekleştirmek üzere kiralık teröristleri silahlandırmış ve yönlendirmiştir.

🔴İran halkı, geniş çaplı kitlesel katılımıyla ABD ve Siyonist rejim liderlerine ezici bir darbe indirecektir.

🔴Yarın İran'ın tüm kentlerinde yönetime destek gösterileri yapılacak.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani: Yabancı bağlantılı kişilere en sert şekilde müdahale etmeye hazırız

🔴Sevgili milletimiz bilinçli olmalıdır: Düşmanlar, savaş boyunca milletin gücünün ve zaferinin kaynağı olan unsurları hedef almıştır.

🔴İsyancıların saldırıları, İran’ın ulusal ve dini kimliğine ait sembollere odaklanıyor. Örneğin İslam Cumhuriyeti bayrağını yakıyorlar, 2020 yılında ABD tarafından suikasta uğratılan İran’ın en üst düzey anti-terör komutanı General Kasım Süleymani’nin heykellerine saldırı girişimlerinde bulunuyorlar.

🔴Amaçları ulusal gururu kırmak. Ayrıca kutsal Kur’an’ı yakıyor, camileri hedef alıyorsunuz. Bu saldırılar, ülkemizin temel güç kaynaklarını zayıflatmaya yönelik bir çabadır.

🔴Şiddetin ekonomik sorunlardan kaynaklandığı iddialarını kabul etmiyorum. Ekonomik sorunu olan biri bir mağazayı yağmalamaz. Bu eylemler halkımıza hizmeti aksatıyor ve ekonomik reformla ilgisi yok.

🔴Yabancı bağlantılı unsurların da bu süreçte etkili olduğunu biliyoruz. İsrailli yetkililer, İran içinde belirli unsurları kullanarak İslam Cumhuriyeti’ni hedef alma stratejisi izliyor. Bu sabotajlar, ekonomik protestonun çok ötesinde amaçlar taşıyor.

🔴Güvenlik güçlerimiz isyanların baş aktörlerini belirledi; bazıları tutuklandı, diğerleri yakında gözaltına alınacak. G3 tüfekleri, tabancalar ve diğer silahları içeren vakalar açığa çıkarıldı. Bu durum, eylemlerin önceden planlandığını ve silahların taşınması ile dağıtımının organize edildiğini gösteriyor.

🔴Ayrıca askeri ve kolluk merkezlerini ele geçirme girişimleri, iç çatışma çıkarmaya ve yabancı müdahale için zemin hazırlamaya yönelikti. Ancak güvenlik güçlerimizin hazırlığı sayesinde bu girişimler şimdiye kadar başarısız oldu.”

Birçok kaynakta bu haberle karşılaştım ama teyit edilmiş değil. Muhtemelen kopyala yapıştır haberciliği. Yapay zekaya sorduğumda nytimes veya reuters’da buna dair bir haber yok. Sadece İsrailli jeruselam post “Trump’ın protestoculara yardım edeceği ama yardımın şekli, yeri ve zamanı konusunda netleşme olmadığını yazmış.

SON DAKİKA:

Başkan Trump, İran'daki protestoculara yardım etme kararı aldı.

İran'ın para birimi Riyal, Euro biriminde 0,00'a düştü.

vursan ne olacak israilin irana girmeye götü yemez
muhtemelen besledikleri pkklıları gönderecekler

Rejimi düşürmek adına ilk resmi adım geldi;

ABD Başkanı Trump:

“Bu andan itibaren, İran İslam Cumhuriyeti ile ticaret yapan her ülkeye, ABD ile yaptığı tüm işlemler için %25 gümrük vergisi uygulanacak.

Bu karar kesin ve geri dönülmezdir.”

Bu sefer bastırılacak gibi değil. İsrail ve ABD Euro bölgesinden de hatırı sayılır destek alıyor. Bizde alırız payımızı.

Ben bilmem. Götünü taşa silen adam kaybetmeye mahkum.

Bu rezil Mollaların şöyle yada böyle gitmeleri gerekli, geldiklerinden beri Iran için hiç bir faydaları olmadı ama çok büyük zararları oldu. Akılları varsa, gerçi olsa zaten halka yillardir zulm etmezlerdi, efendice koltuğu terk edip doğrudan Afganistan'a giderler. Orada tam istedikleri sistem var.

Geri